originele kerst en nieuwjaarswensen
|

Originele kerst en nieuwjaarswensen – 5 Alternatieven voor een kaartje

Gezien ik altijd graag iets anders wil dan standaard een kerstkaart versturen (per post of digitaal) ben ik op zoek gegaan naar alternatieve manieren en heb 5 originele kerst en nieuwjaarswensen gevonden die ik je wil laten zien.

De kerst is nu ik dit schrijf nog even weg, maar met de drukke agenda’s deze laatste twee maanden van het jaar werk ik altijd graag wat vooruit. Zo hier al druk bezig met de invulling van Sinterklaas en de kerstdagen. Herkenbaar?

originele kerst en nieuwjaarswensenJaarlijks worden er nog steeds in de decembermaand veel kaarten per post verzonden met goede wensen voor kerst en het nieuwe jaar. De aantallen zijn in het steeds digitalere tijdperk wel afgenomen, maar nog steeds is het bij velen gebruikelijk om een wens van voorspoed naar dierbaren te sturen. Wel zijn er genoeg alternatieve manieren om je dierbaren te laten weten dat je aan ze denkt met kerst en ze het allerbeste toewenst voor het nieuwe jaar.

5 originele kerst en nieuwjaarswensen

  1. Maak met heel je gezin een filmpje dat je opleukt met wat animaties en je bent zeker te weten zeer origineel. Ze kunnen jullie wensen meerdere malen afspelen en genieten van de fratsen en humor die jullie erin hebben verwerkt. Of wees heel persoonlijk en spreek een boodschap in voor je geliefde of ouders. Al wordt dit natuurlijk wat te intensief qua tijd als je voor 50 mensen een persoonlijke wens op film wil zetten.
  2. Bedruk een item met jouw kerstgedachte. Je kunt tegenwoordig van alles laten bedrukken, denk aan mokken, keukenschorten, feitelijk is er van alles te vinden. Dus voor kookliefhebbers iets voor in de keuken, liefhebbers van wijn iets op het etiket, puzzelaars een persoonlijke puzzel met fotoafdruk, je kunt het zo gek niet bedenken en het is tegenwoordig mogelijk. En je hebt gelijk je kerstcadeau en kerstwens samen te pakken.
  3. Stuur rond 1 december een wintergroet, juist om voor de massa te zijn en daarmee origineel. Deze kan uiteraard in een heel andere vorm dan de traditionele kerstkaart. Bijvoorbeeld met foto’s (ingescand) van jezelf en je gezin in een winterse setting en een lieve tekst.
  4. Stuur na de kerstdagen een wens voor 2019. Niet iedereen viert kerst (vanuit andere geloofsovertuigingen) en voor veel mensen is kerst zelfs een beladen tijd waarin ze geliefden moeten missen. Ook is voor veel mensen de kersttijd een periode van bezinning en kijken ze terug op het afgelopen jaar. Een wens die je speciaal voor de ontvanger formuleert op zijn of haar leven is dan iets wat erg goed kan doen. Lijst de wens in als een quote zodat deze ergens geplaatst kan worden. Dit hoeft tegenwoordig niet veel te kosten daar er voor een euro al lijstjes te verkrijgen zijn. Verf ze eventueel in een andere tint of voeg passende decoratie toe, of maak zelf een lijst of item waar je de quote op kunt plaatsen. Oude paletplanken zijn daar heel geschikt voor. Of een wild stuk hout. Of denk juist aan andere materialen, er is tegenwoordig bijvoorbeeld glasverf verkrijgbaar zodat ook een stuk glas of een spiegel kan dienen als bodem. Uiteraard kan je ook borden bedrukken met teksten.
  5. Laat je kinderen creatief een kerstgedachte verwoorden in beeld. Dit kan een tekening zijn, een zelf gemaakt schilderij of een knutsel.

Andere blogs over de kerstperiode

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten