5x coole gadgets

5 coole gadgets om in 2018 te hebben

Er komen elk jaar nieuwe gadgets op te markt, maar welke gadgets zijn nu echt cool? Hieronder staat een overzicht van 5 coole gadget om in 2018 te hebben. Lees meteen verder zodat je weet welke gadget bij jou past!

coole gadgets
bron: pixabay

5x coole gadgets uitgelicht!

1. Draagbare speakers

Draagbare speakers zijn ideaal als je ergens muziek wilt luisteren waar je geen stopcontact hebt, zoals in de tuin of op het strand. Je kunt de speakers thuis opladen, waarna je met een volle accu enkele uren muziek kunt luisteren. Om muziek af te spelen moet je wel een apparaat verbinden waar muziek op staat. Smartphones en tablets kunnen via Bluetooth, of via een aux-kabel verbinden. De meeste speakers hebben ook USB-poorten, waarmee je ook verbinding kunt maken, wat als voordeel heeft dat je telefoon of tablet stroom kan laden tijdens het afspelen. Dit gaat natuurlijk wel ten koste van de accu van de draagbare speaker, maar vaak heeft deze een veel grotere accu dan een smartphone.

2. Smartwatch

Smartwatches zijn er in allerlei stijlen en kleur, maar het grootste verschil zit hem in de prijzen en de functionaliteiten. Er zijn smartwatches welke gericht zijn op sporters, deze meten je hartslag en werken goed samen met fitness apps. Daarnaast kun je ook via je smartwatch muziek luisteren. De muziek wordt door je telefoon naar de smartwatch gestuurd, waar je makkelijk een ander nummer kunt kiezen zonder de telefoon uit je broekzak te halen. Sommige smartwatches kunnen ook foto’s en video’s maken. Omdat het een klein scherm is, zijn de iconen extra groot, zodat deze toch makkelijk te bedienen is.

3. Hoverboard

Hoverboards zijn veel goedkoper dan een paar jaar terug, je hebt er al één voor minder dan 150 euro, zie deze website. De hoverboards kwamen in 2015 op de markt, maar je ziet ze nog steeds overal rijden. Een hoverboard is een soort skateboard waar je overdwars op staat, met aan beide uiteinden een wiel. Door je lichaamsgewicht te verplaatsen, begint de hoverboard te rijden. Zo heb je dus geen stuur nodig, en maak je bochten door naar links of rechts te leunen. Voor kinderen is dit leuk speelgoed, waar ze veel uren zoet mee zijn. De eerste uren zijn ze al bezig om de hoverboard te leren sturen, maar ook daarna is er genoeg te doen. Zo kun je stunts doen met een hoverboard, en kun je er een skelter van maken door een extra set hiervoor te kopen.

4. Slimme weegschaal

Tegenwoordig zie je allerlei apparaten in huis voorzien worden van slimme apparatuur. Zo zijn er nu zelfs slimme weegschalen (zie dit blogartikel op iCulture). Dit zijn weegschalen met verschillende slimme functies, welke ook nog eens verbinding maakt met je smartphone. In de app op je telefoon of tablet worden alle gegevens bijgehouden, zodat je het verschil over een bepaalde tijdsperiode kan zien. Slimme weegschalen wegen vaak niet alleen je gewicht, maar ook je vochtgehalte, botmassa, spiermassa en je BMI. Daarnaast kunnen de meeste slimme weegschalen verschillende standen voor meerdere personen onthouden.

5. Mini drone

Grote drones kosten honderden euro’s. Mini drones zijn een goedkoop alternatief waarmee je ook al veel plezier kunt hebben. Het leren vliegen gaat in het begin moeizaam, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je rond vliegen. Bij de drone krijg je een controller om de drone te besturen. De meeste drones hebben ook een kleine camera, zodat je via je telefoon mee kunt kijken door de lens. Daarnaast hebben voor drones voorgeprogrammeerde stunts, welke je kunt uitvoeren door bepaalde knoppen in te drukken. Een voorbeeld hiervan is een salto voorover maken.

Barbara(40): Zelf hebben wij al een mini drone en draagbare speakers in huis en staat de smartwatch bij meerdere gezinsleden op het verlanglijstje. Een hoverboard is voor ons nog onbekend en de slimme weegschaal valt te overwegen.

Hoeveel van deze coole gadgets prijken er al in jouw huishouden?

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten