verjaardagcadeautjes2018
| | |

41 jaar en zwanger, een bijzondere combinatie | CO#12 Verjaardag

41 jaar, ik moet even aan het getal wennen en ik voel me niet ouder dan gister. Dochterlief wilde me vorige week al gelijk 42 laten worden vandaag (foutje), maar toch geef ik de voorkeur eraan om de leeftijd per jaar te laten toenemen. 😉

Het leven gaat toch al zo snel en er is zoveel om te ervaren. Dit jaar niet een verjaardag met veel gedoe, nee echt een dag voor mezelf en mijn gezin. Een persoonlijke blog past daar beter bij voor mijn gevoel.

41 jaar en zwanger

41 jaar en zwanger, een dagje rustig aan

Of ik plannen heb vandaag? Nee. Ja rustig aan dat is voor mijzelf en de groeiende baby (met bijbehorende ongemakken zoals bandenpijn en een bekken dat niet wil wat ik wil) het fijnst. Daarbij geef ik niet zoveel om een verjaardagsfeest en gelukkig is dochterlief daar al jaren van op de hoogte. Dus die slaan we lekker over, alhoewel??

Vanmorgen werd ik verrast. Vriendlief ging ongemerkt (knipoog) naar dochterlief toe. Ze hadden beneden de boel versiert. Slingers hangen vrolijk te wapperen, mijn bureaustoel kreeg vervrolijking en er lagen cadeautjes op de salontafel. De foto (boven) geeft je een idee van de verrassingen, plus nog een computerspel van zoon van vriendlief die direct op steam wordt geladen. Maar dat is wat moeilijk afbeelden.

Kortom ik ben reuze verwend. Dametje had zelf in de winkel iets uitgezocht en daar geen hulp bij nodig gehad. De polaroid zonnebril was een wens die ik al eerder had uitgesproken voor in de auto. Chocolade, mmmmm en de persoonlijke noot  van dametje met op de achterzijde ‘het lang zal ze leven’ geheel uitgeschreven maakte het totaal een super verwennerij. Ik had niet meer kunnen wensen.

Verjaardagen vieren hoeft voor mij niet zo

Het is voor mij veel waardevoller om dierbaren persoonlijk te zien en ze echt aandacht te kunnen geven, dan een huis vol en zelf in de zorgstand. Wat nu best ingewikkeld zou zijn, want ik kan amper een uur op de benen staan nu. De zwangerschap gaat niet ongemerkt voorbij. 😉 Maar deze blog wil ik niet echt stilstaan bij de ongemakken, maar meer bij het wonder.

— Lees meer over de zwangerschap en het verloop daarvan in de columns. —

Het is een wonder om zwanger te zijn op je 41ste

Ik ben me goed bewust dat het een groot wonder is dat zwanger zijn op mijn leeftijd niet vanzelfsprekend is. Hoe spontaan (en onverwacht) de zwangerschap ook ontstond. Ik was er namelijk van overtuigd dat ik al ver tegen de overgang aanliep met allerlei klachten. Ook weet ik nog goed hoe lastig dochterlief is ontstaan. Dus ik had niet de verwachting het wonder van een tweede kind nog te mogen meemaken.

Blijkbaar zijn vriendlief en ik een match die spontaan zwanger raken heel goed mogelijk maakt, en de baby is dan ook heel erg welkom. Enkel hadden we beiden niet verwacht dat deze droom nog werkelijk zou worden en vooral ook niet zo snel. (We zijn nu een ruim jaar samen en mega gelukkig.)

Bijna halverwege

Inmiddels lopen we al richting de 20 weken. Volgende week vrijdag zijn we halverwege, al zegt een uitgerekende datum veelal weinig over de precieze datum waarop de baby zal worden geboren. En hoewel de zwangerschap behoorlijke hobbels kent, is het het waard. Een wonder is alles waard en we zijn erg benieuwd hem of haar in het voorjaar persoonlijk te mogen begroeten.

Volgende week mogen we weer naar binnen kijken tijdens de 20 weken echo. Alles zal dan goed worden bekeken op afwijkingen. Dit blijft uiteraard een spannend moment. Of we ook het geslacht gaan vragen indien zichtbaar? We twijfelen. Hoe dan ook, kijken we uit naar de beelden van het kleine wonder van binnen.

Inmiddels kan ik de baby al wel voelen. De ene dag meer dan de andere. Dit geeft rust en een speciaal gevoel. Hoewel ik er wellicht over een aantal weken heel anders over denk, geniet ik nu van elk teken van binnenuit. (Ik kan me ergens ver weg nog herinneren dat dametje op het einde me soms behoorlijk pijn kon doen met schoppen.)

En de verjaardag verder?

Niets bijzonders. Geen visite, als het aan ons ligt. Puur eigen gezin en misschien even eruit. Vanavond iets lekkers eten, zelf maken, halen, uit eten, we laten het van het gevoel van het moment afhangen. De kids zijn nu naar school. Manlief is lekker thuis en ik geniet van even een dagjes niets ‘moeten’. Zalig!

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten