Sticker beter laten plakken scaled

4 tips om stickers beter te laten plakken

Stickers worden veelvuldig gebruikt. Dit komt vooral doordat ze makkelijk te bevestigen zijn. Helaas blijft niet iedere sticker even goed plakken. Veel mensen denken dat dit aan de sticker ligt, maar het kan ook komen doordat je de sticker zelf niet goed bevestigt. Daarom zetten we in deze tekst 4 tips om stickers beter te laten plakken voor je op een rijtje.

4 tips om stickers beter te laten plakken

1. Zorg dat de ondergrond schoon en droog is


Voordat je een sticker opplakt, is het belangrijk om de ondergrond schoon en droog te maken. Veel mensen vergeten dit te doen of denken dat het overbodig is. Als je de ondergrond niet schoon en droog maakt, laten stickers over het algemeen veel sneller los. Begin daarom altijd eerst met het schoonmaken van de ondergrond voordat je de sticker opplakt. Gebruik hier niet alleen water voor, maar maak een sopje. Op deze manier maak je de ondergrond namelijk ook vetvrij. Vergeet vervolgens niet om de ondergrond droog te maken. Dit kan bijvoorbeeld met een theedoek.

2. Kies voor nat plakken


Moet je een grote sticker opplakken? Of heb je geen ervaring met gepersonaliseerde stickers plakken? Overweeg dan om de sticker nat op te plakken. Als je de ondergrond schoon, vetvrij en droog hebt gemaakt, pak je er een plantenspuit bij. Spuit wat water op de ondergrond en plak de sticker op. Vergeet vervolgens niet om het water onder de sticker weg te wrijven en de sticker droog te maken. Als je voor nat plakken kiest, duurt het wel langer voordat de sticker hecht. Reden om voor deze manier van plakken te kiezen is omdat de kans op luchtbellen kleiner is.

3. Plak de sticker niet direct volledig op


Als nat plakken je niet wat lijkt, kun je de sticker ook gewoon ‘normaal’ opplakken. Veel mensen die voor deze manier van plakken kiezen, hebben de neiging om de sticker direct volledig op te plakken. Dit is alleen niet de juiste aanpak, want de kans op luchtbellen is zo een stuk groter. Plak daarom eerst één kant van de sticker op en houd de andere kant strak met je hand. Plak de sticker nu steeds iets verder op, maar zorg ervoor dat je hem strak houdt. Je kunt eventueel een spatel gebruiken om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk luchtbellen onder de sticker komen.

4. Maak gebruik van schilderstape


Weet je niet precies waar een sticker moet komen? Plak de sticker dan op de ondergrond vast met schilderstape. Breng deze tape eerst op beide zijkanten aan en bepaal wat de juiste plek is. Als de sticker goed zit, plak je de bovenzijde met schilderstape vast en verwijder je de tape van de zijkanten. Klap de sticker nu om naar boven, verwijder het rugvel en klap hem rustig terug naar beneden.

Dit artikel bevat sponsored content.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten