Winter betekent voor mij koud 1
| | | |

Wat is het koud: winter je mag gaan! | Persoonlijke blog

Brrrrr, wat is het toch koud. Vond ik het vroeger zalig om in de winter niet heel de tijd verhit rond te lopen, nu -met vele kilo’s lichter (en nog steeds aan het afvallen)- heb ik het standaard koud. Niet een beetje koud, zeg maar gerust berekoud!!!

Winter betekent voor mij koud

Winter betekent voor mij: koudddddddd!

Sinds mijn maagverkleining vorig jaar mei is er nu al ruim 37 kilo af en dat laat mijn lijf weten. Vroeger had ik het altijd warm en brak me bij de minste geringste inspanning het zweet uit en was mijn hoofd al heel snel de kleur van een tomaat die aardig rijp is.

De winterperiode vond ik dan ook zalig. Alles beneden de 12 graden en het zweten werd stukken minder. Ik liep dan nog vaak lang door met vesten buiten en had nergens last van. Maar nu, brrrrr… met het advies de thermostaat omlaag te zetten als algemeen doel in Nederland, moet ik bekennen dat wij ruim boven het gemiddelde zitten en nog heb ik het bijna standaard koud en vaak ijskoude handen en voeten.

Extra lagen (thermo) kleding helpt

Tegenwoordig heb ik bijna standaard extra lagen kleding aan, denk hierbij aan thermosokken of een extra paar sokken, reumahandschoenen, een extra vest, een sjaal(komt mijn nieuwe haakhobby nog van pas 😉 ) een thermolegging of panty onder een broek of legging. Laagjes is het nieuwe normaal voor mij geworden, daar waar ik vroeger vaak bijna alles uit moest gooien bij de ene opvlieger na de andere. Nu is het eerder nog een extra laagje erbij.

Hoe anders is mijn leven enkel op dit vlak geworden puur door de maagverkleining. Of dit zo blijft weet ik niet, ergens hoop ik natuurlijk dat wanneer het afvallen stopt ook dit nare verschijnsel wat zal afnemen. Al is het in de zomer juist weer een plus dat ik nu wel tegen hogere temperaturen kan en dan niet meer letterlijk ziek wordt van de warmte. (Ik heb de ene kwaal dus ingeruild voor een andere…)

Mocht je meer persoonlijke blogs willen lezen over mijn maagverkleiningstraject, deze link laat ze allemaal zien. 😉

Winter betekent voor mij koud

De reumahandschoenen zijn echt overigens een grote aanrader. Je kan dan wel gewoon typen (best handig als blogger en student Psychologie) en door de strakke handschoenen wordt er warmte gegenereerd naar de rest van de handen: zalig! Dat scheelt dus weer twee ijsklompen!

De vingertoppen worden door de stuwing ook wat warmer, zeker als je bezig bent. Bij stilzitten kunnen deze alsnog wat kouder blijven, maar al met al ben ik zeer blij met deze uitvinding die dus ook heel goed helpt voor koude handen!

En als ik het toch ondanks alle laagjes nog koud krijg heb ik altijd nog een elektrisch deken dat ik dan even aanzet om onder op te warmen. Een goed alternatief bij het ontbreken van een bad in onze huurwoning, een waar gemis deze koude maanden voor mij.

Kortom: lente van mij mag je!

Helaas is het pas eind januari nu en zal het nog wel even duren eer de lente en dan met name de warmere temperaturen echt zullen doorzetten, maar ik kan haast niet wachten. Al zie ik mezelf ook wel weer klagen komende zomer als de temperaturen echt de pan uitrijzen. Maar dat zien we dan wel weer, niets zo menselijk als klagen.

Ik haal in ieder geval bewust al wat voorjaar in huis met tulpen, hyacinten en narcissen. Alle beetje helpen!

disclaimer jpeg e1671742002932

Leuk dat je deze persoonlijke blog hebt ‘gevonden’ en gelezen.

Tot de volgende blog vanuit Huize Only!

Barbara

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten