verven met persoonlijke hindernissen 1

Verven met persoonlijke hindernissen | Persoonlijke blog

Schreef ik eerder deze week nog in de vorige Huize Only blog dat ik dacht niet aan het verfwerk toe te komen deze week door de te volle agenda. Toch heb ik het inmiddels, zij het met persoonlijke hindernissen, voor elkaar gekregen. Ik had behoefte aan geestelijke afleiding en dus om iets te doen met mijn handen. Dus ander (saai) administratief werk doorgeschoven naar volgende week. Soms is het beter om te doen wat het beste bij het moment past, ook al maak ik het mezelf daarmee op een ander moment weer wat ingewikkelder. Die administratie zal toch ook echt moeten een keer, een terugkerende ergernis zal ik eerlijk bekennen. 🙂

Verven met persoonlijke hindernissen: moet kunnen!

Verven met persoonlijke hindernissen

Verven met persoonlijke hindernissen, liever had ik het zonder hindernissen gedaan, helaas heb ik die keuze nu niet.

Het zit me fysiek even tegen op dit moment. Ik heb een onderhuidse bult op een zeer pijnlijke drukplek waar ik veel hinder van heb (al maanden) en na lang aanmodderen in overleg besloten met de huisarts dat een antibioticakuur uitkomst zou kunnen bieden.

Enkel heeft mijn darmflora daar totaal andere ideeën over. Nu al ruim een week waterdiarree en voel ik me behoorlijk slapjes. Gelukkig is de kuur nu bijna klaar en dan kan mijn darmflora weer gaan herstellen. Geen idee hoelang dat gaat duren? Ik merk wel dat het beduidend anders werkt allemaal nu na de maagverkleining. De kuur sloeg minder goed aan door verminderde absorptie dus moest ook nog iets verlengd worden ook.

Toch was het lekker om te verven

Even bezig zijn fysiek kan soms erg goed helpen als je hoofd druk is met het verwerken van gedachten gedachten en afleiding zoeken voor zaken die ik niet op dit moment kan beĂŻnvloeden en waarbij de tijd gaat vertellen hoe het zal gaan uitpakken. Soms zou ik meer controle willen hebben op het leven (wie niet), maar zo werkt het nu eenmaal niet. Veel is niet te controleren en je bent vaak van veel externe factoren afhankelijk. Dus het is laten gaan en afleiding zoeken als het je allemaal even teveel wordt. Dan even lekker fysiek bezig zijn, met een muur die er weer helemaal fris uitziet als resultaat is dan zeer fijn.

Ongevoelig zakelijk

Helaas is de afleiding er slechts zolang je bezig bent en moet ik mijn geest uiteraard ook de ruimte geven.

Zoals ik in de vorige blog al schreef gaat het met de verwerking van het overlijden van pap de goede kant op. Toch blijft het dan onaangenaam als er ineens een brief op de deurmat ligt met een rekening gericht aan de Erven van “naam van mijn vader”. Het voelt zeer onpersoonlijk.

Dan is een tekst die start met onze oprechte deelneming en nog in dezelfde alinea je op de hoogte brengen van nog te betalen bedragen zeer onpersoonlijk en iets waar je als nabestaanden niet direct op zit te wachten. Nu was mijn band niet goed met mijn vader en ben ik niet verschrikkelijk ontdaan door deze zakelijke benadering, maar ik moest wel gelijk denken aan de vele nabestaanden die net een zeer dierbaar persoon uit hun nabije omgeving hebben verloren en dan al snel daarna de rekeningen gepresenteerd krijgen, met het verzoek deze te gaan betalen.

Tja…. het persoonlijke is duidelijk afwezig zodra het om geld gaat. Ik begreep van degene die de afwikkeling van alles rondom de nalatenschap van pap regelt dat er al vele van dit soort brieven op het adres van pap op de deurmat waren gevallen.

Tot de volgende persoonlijke blog vanuit Huize Only!

Barbara


Alle persoonlijke blogs vanuit Huize Only lezen dan zijn deze via deze link makkelijk terug te vinden.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten