nieuwe vloer
| |

Een nieuwe vloer, basisschool gekozen en griep

We hebben een nieuwe vloer op de benedenverdieping! Wat een zaligheid! Nu we zitten te genieten van de spiksplinternieuwe vloer, realiseren we ons wat we hebben gemist.

nieuwe vloer

We genieten volop van onze nieuwe vloer

Toen we 3,5 jaar geleden hier kwamen wonen hadden we niet de tijd om gelijk een vloer te laten leggen omdat de wachttijden voor het ‘laten’ leggen van een parketvloer op dat moment meerdere maanden betrof en we die tijd niet hadden(Nijmegen Noord was toen ook al een bouwspot waar veel nieuwe huizen werden opgeleverd met lange wachttijden bij bedrijven die betrokken zijn bij het inrichten van woningen).

De afstand van Enschede naar Nijmegen was te groot om langere tijd op en neer te rijden en met een 3 maanden oude baby zagen we het niet zitten om meerdere maanden over de verhuizing te doen, dus kozen we voor een ‘snellere’ oplossing: vloertegels, die we zelf in het huis neerlegden.

Daarna hebben we best een tijd getwijfeld of we hier lang zouden blijven wonen in deze nieuwbouw huurwoning (of toch te gaan kopen) en dan ga je niet direct investeren. Inmiddels hebben we onze draai hier in de wijk gevonden en besloten om (hoewel je dat nooit zeker weet) hier langere tijd te blijven en het laten leggen van een vloer stond heel hoog op onze wensenlijst.

Griep tijdens de voorbereidingen

Afgelopen maandag was het zover, de vloer werd gelegd. Al waren we er al een week eerder mee aan de gang. Alle meubels moesten van de vloer af en hoewel we even hebben overwogen deze tijdelijk buiten te zetten, ben ik achteraf wat blij dat we toch een verhuisbedrijf hebben ingeschakeld dat zondag alle meubels en 20 verhuisdozen kwam ophalen en deze maandagavond weer terug kwam brengen. We kregen namelijk tijdens de voorbereidingen corona op visite.

Het was al vermoeiend genoeg om grieperig de dozen in te pakken in etappes en nog een stuk keukenmuur te verven. Gelukkig knapte ik na een paar dagen weer wat op. Het enige waar ik nu na een week nog last van heb is extra vermoeidheid.

Hoewel je corona nu als ‘gewoon virus’ moet behandelen, zijn wij daar hier toch wat huiverig voor. Manlief is nog steeds herstellend van long covid en daar al ruim een jaar zoet mee. Destijds had hij ook enkel griepverschijnselen en dacht na een week ziek zijn weer snel aan het werk te gaan. Dit pakte behoorlijk anders uit met vele maanden totaal in de ziektewet en daarna heel langzaam aan re-integreren op het werk.

Toen ik positief testte en me grieperig voelde, was het wachten tot ook manlief het zou krijgen. Helaas is het hem niet bespaard gebleven en is hij nu aan het uitzieken.

Opruimen duurt dan maar wat langer

Doordat ik vorige week met een ziek hoofd teveel heb gedaan omdat alles wel op tijd gereed moest zijn voor het verhuisbedrijf en het leggen van de vloer maandag, ben ik nu behoorlijk vermoeid en vraagt mijn lijf even een lager tempo. Met manlief ziek op de bank en de rest van de gezinsplanning die gewoon doorloopt, accepteer ik maar dat het nog heel even duurt voor alles weer helemaal op zijn plek ligt. Al zijn de eerste dozen al wel weer uitgepakt, toch wil ik dit moment gelijk beetpakken om alles goed te bekijken en eventueel een andere plaats te geven. Als ik dan toch bezig ben, dan gelijk maar alles goed opruimen!

Basisschool gekozen

Verder kwam er vorige week nog een mijlpaal voorbij in Huize Only. We hebben een basisschool gekozen voor onze bijna 4-jarige knul. Zoals ik eerder al beschreef heeft hij een rugzakje waardoor hij nu niet direct op een reguliere basisschool kan gaan starten. Er is voor hem een plek gevonden in een Jonge kind groep. Deze groepen zijn er voor kinderen die om diverse redenen met 4 jaar nog niet klaar zijn voor regulier basisonderwijs en waarin onze zoon de kans krijgt om op een rustig tempo toe te werken aan een latere overstap naar het regulier onderwijs of speciaal onderwijs mocht dat t.z.t. passender zijn voor hem.

Het was voor ons best een spannende periode de afgelopen maanden toen we nog niet wisten of onze kanjer rond zijn 4 jarige leeftijd direct naar school zou kunnen en naar wat voor soort school. Nu we een fijn intakegesprek hebben gehad op de basisschool met een Jonge kind groep, is veel van die stress weggevallen. We denken dat hij daar een fijne start krijgt in een kleinschalige kleutergroep met meer begeleiding. Nu nog een paar weekjes peuteren en dan start zijn kleutertijd. Wat vliegt de tijd!

Leuk dat je deze Huize Only blog hebt gelezen. Tot de volgende keer!

Groet, Barbara

disclaimer jpeg e1671742002932

Toevoeging: Deze blog bevat geen betaalde samenwerkingen. Toch waren wij super enthousiast over het verhuisbedrijf dat op korte termijn nog ons kon helpen en zeer snel en kundig alle meubels van de benedenverdieping had gehaald en een ruime dag later weer terug. Mocht je een partij zoeken die jou daarmee kan helpen dan kan ik dit verhuisbedrijf uit Wageningen aanbevelen.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten