Andere variant omslagdoek 1

Cadeautjes wegbrengen, schaatsen en badderen | Persoonlijk

Afgelopen zondag – dinsdag ben ik even terug gegaan naar Enschede, de stad die ik leerde kennen toen ik manlief (nu al ruim 5,5 jaar geleden) ontmoette en waar we destijds zijn gaan samenwonen. Ik ging daar op bezoek bij twee vriendinnen die ook toen we verhuisden naar Nijmegen in ons leven bleven, maar die ik helaas niet meer zo vaak zie. Daarvoor is de afstand van ongeveer 1,5 uur rijden net te groot en dan vooral gecombineerd met onze drukke gezinslevens. Want met drie kinderen aan deze kant en drie en vijf kinderen aan hun zijdes is er altijd van alles wat tijd vraagt en waardoor je niet zo makkelijk even op de koffie gaat.

Manlief en ik gunnen elkaar waar mogelijk af en toe de mogelijkheid om even eruit te kunnen en ditmaal besloot ik 2 nachten Enschede te boeken en lekker bij te kletsen met beide vriendinnen. Niets is dan (in mijn ogen) leuker als een cadeautje maken en meenemen en ze daarmee verrassen. Als creatieve bij vind ik het onder andere heerlijk om te haken en kleding te bedrukken. Dus ging ik gewapend met een omslagdoek voor vriendin E en een gepersonaliseerd joggingpak voor de jongste van vriendin A richting Enschede.

Omslagdoek en gepersonaliseerd joggingpak

Cadeautjes wegbrengen, schaatsen en genieten van een zalig bad - foto omslagdoek

De omslagdoek is een kopie van de omslagdoek die ik eerder dit jaar al had gemaakt en waar ik een blog over schreef met het patroon. Enkel heb ik ditmaal de laatste toer anders gedaan. De allerlaatste rij heb ik geheel gedaan met enkele stokjes, elke steek een stokje en halverwege in het midden twee stokjes in het middelste punt. Hierdoor heeft deze omslagdoek een wat strakkere uitstraling en een andere kleur. Verder zijn ze identiek.

Cadeautjes wegbrengen, schaatsen en genieten van een zalig bad - foto mandala

Als garen heb ik Olifantje van scheepjes gebruikt, 100% acryl nr. 23. Ik begreep van de wolzaak waar ik graag zelf mijn wol ga halen dat deze geheel uit de collectie gaat bij Scheepjes. Jammer, want ik haak er graag mee. Zo heb ik er pas ook een mandala voor aan onze woonkamermuur mee gehaakt volgens een videofilmpje van Vonnies Creaties. Ik zet een link naar de video onderaan deze blog. Het is echt goed te doen voor niet al te ervaren hakers die de beginnerssteken beheersen. 😉

Voor de jongste van mijn andere vriendin is binnenkort jarig en helemaal fan van Spiderman. Dus heb ik een Spider Joggingbroek en een Spider Vest gekocht bij C&A en daar zijn naam op bedrukt.

Cadeautjes wegbrengen, schaatsen en genieten van een zalig bad - foto joggingpak gepersonaliseerd

Liefst zou ik veel vaker kleding zelf bedrukken, maar het kost best wat tijd (ik ben er geen super expert in het plotten en bedrukken van kleding, dus ben ik standaard vrij lang bezig met elke stap).  Dus nu heb ik gelijk voor onze eigen jongens ook hun naam geplot, waardoor ik enkel nog hoef te bedenken waar ik het op ga bedrukken zodat zij ook iets totaal gepersonaliseerd in de kast hebben hangen.  😉

Toen ik bij vriendin arriveerde en hem zijn cadeautje gaf, werd het cadeaupapier eraf gerukt en rende hij vervolgens weer net zo hard terug naar buiten waar hij heerlijk aan het spelen was. De inhoud was duidelijk niet iets waar hij direct mee wilde spelen, maar de ochtend erna wilde hij wel gelijk zijn nieuwe Spidervest aan en liet hij zijn grote broer zien hoe hij Spider-web uit zijn polsen schoot.

Heerlijk die fantasiewereld op die leeftijd. Het cadeau is dus zeer geslaagd ontvangen en zal hij hopelijk nog een tijdje kunnen dragen, al is er volgend jaar vast weer een nieuw verzoek met een nieuwe favoriete held. De groei van kinderen staat immers zelden stil.

Schaatsen en badderen

Badderen

Thuis hebben we echt een zalige douche, maar ik heb het tegenwoordig standaard koud en dus zou ik soms heel graag in bad gaan om lekker op te warmen.

Tijdens mijn bezoek aan Enschede had ik echt de tijd aan mezelf dus ben ik in 2 dagen tijd 4 maal uitgebreid in bad gegaan. Badzout erin met een verkwikkende of juist zeer ontspannende geurencombinatie en genieten maar. Netflix aan om naar te staren en ik lig er rustig anderhalf uur in. Zalig!!!

Het is in mijn ogen echt een super manier om te ontspannen. Liefst zou ik zelf thuis ook een bad willen, maar we wonen nu in een huurhuis en een bad laten plaatsen kan waarschijnlijk wel, maar de verhuurder moet daar wel mee akkoord gaan.

Iets wat we nog niet hebben aangevraagd. Komende maand wordt er eerst al laminaat op de beneden verdieping gelegd. Daarna moeten we nog wat aan de raambekleding doen en daarna staat de badkamer en een kamer inrichten op zolder op het programma.

Het schaatsen was echt zalig, al was ik de eerste rondes heel erg bang om te gaan vallen. Gelukkig verleer je schaatsen niet snel dus met het toenemen van de rondes gingen mijn schaatsherinneringen zijn werk doen en lukte het me 12 rondes lang niet onderuit te gaan. De 13de had ook gelukt als ik niet zo eigenwijs was geweest om even achteruit te schaatsen. Tja, ik belandde dus op de knieën die nu nog een tijdelijk aandenken vertonen. 😉

Vooraf was ik uitgenodigd door vriendin om daar aan te schuiven bij het avondeten met een zalig soeprecept wat ik zeker zelf ook een keer wil gaan maken. En wat was het zalig toen ik laat op de avond op mijn hotelkamer arriveerde dat ik nog even een heet bad kon nemen voor ik het bed in dook. Dit waren echt me-time dagen, waardoor ik weer geheel vol energie thuiskwam en het zalig vond om me weer te omringen met de kinderen.

Thuiskomen is altijd zalig

Onze oudste peuter had me duidelijk gemist, hij is nu bijna 4 en begrijpt het wel dat je weg bent, maar het tijdsbesef wanneer mama dan weer terug is, is nog wat lastig, dus in zijn ogen duurde dat duidelijk veel te lang. De jongste (2) ad er geen moeite mee gehad. Die was zich niet bewust dat ik 2 nachten afwezig was geweest toen ik thuiskwam maar begroette me wel enthousiast. De oudste stond werkelijk te springen toen ik hem op kwam halen van de opvang. Zo vertederend om die liefde te ervaren.

Tienerdame had zich prima vermaakt, maar ik had haar nog wel via de telefoon gesproken en zonder mama is soms best even fijn, want je wordt dan altijd extra verwend met kleine dingen. Dus die vond het fijn dat ik er weer was, maar had er geen last van gehad.

Manlief liet duidelijk merken dat hij blij was dat ik er weer was om hem te helpen alles thuis in goede banen te leiden. De tropenjaren zijn hier bij ons in huis nog in volle gang en die zijn pittig. We zijn daar altijd heel open over naar anderen. Kinderen zijn een geschenk, maar ook hard werken. Na de eerste 5 jaren wordt het makkelijker, niet eenvoudiger, maar wel makkelijker omdat er dan veel van de directe zorg is verdwenen waar we nu dagelijks onze handen nog aan vol hebben.

Gelukkig is het fijne aan opladen met me-time dat je er daarna weer even flink tegenaan kunt. 😉

Tot de volgende blog vanuit Huize Only!

Barbara

Zoals beloofd nog de link naar de video om de mandala zelf te kunnen haken:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten