shoes 791044 1280
|

Waarom ik, ondanks tevreden, toch moet afvallen?

Jarenlang heb ik gevochten tegen mijn overgewicht. Met als resultaat dat ik veelal na een succesvolle periode van afvallen binnen no-time weer terug was bij het oude gewicht, sterker nog, veelal een hoger gewicht dan waar ik mee was geëindigd voor ik ging afvallen. Een zeer frustrerend proces kan ik je vertellen! Zeker als je directe omgeving niet echt meehelpt op het front van bemoediging en steun.

moet afvallen
©pixabay

Na jaren vechten tegen een lijf dat blijkbaar liever in stand vol staat dan in stand dunner blijft, heb ik leren accepteren dat mijn lichaam nooit zal gaan voldoen aan de in de media en medische wetenschap verkondigde ideale maten en bijbehorend gewenste BMI.

Nadat ik mezelf anders ben gaan benaderen en accepteerde dat ik ‘dik’ ben en heb geleerd dat er geen ideaalbeeld bestaat anders dan wat ‘men’ zichzelf wijsmaakt en de massa verkondigt als ‘ideaal’, kwam ik tot rust en heb ik mijn gewicht al jarenlang stabiel onder controle.

Eerder schreef ik er een heel artikel over: Statement: Dik zijn is mooi en zeker niet lelijk!

Ook al ben ik tevreden, ik moet afvallen

Hoewel ik nu blij met mezelf ben en accepteer dat ik nooit meer in de buurt zal komen van het ideale gewicht volgens BMI normen, zal ik toch moeten gaan werken aan mijn gewicht. Mijn gezondheid dwingt me.

Niet met vol enthousiasme (daar ben ik ronduit eerlijk over), maar wel met het besef dat geen andere keuze is. Ditmaal wel met mega support vanuit mijn directe omgeving en meerdere mogelijkheden om te overwegen. De specialisten adviseren mij serieus een maagverkleining in de vorm van een ‘sleeve’ te overwegen. Toch vind ik het opereren in mijn lijf een hele heftige ingreep en gevoelsmatig kan ik me er nog niet bij neerleggen dat het me niet op andere wijze lukt te vermageren én het gewicht eraf te houden.

Zelf afvallen zonder ingreep

Daar vriendlief volledig achter me staat, is de situatie nu wel anders. Er is support, iemand die me door de moeilijke momenten heen zal coachen, die mee zal gaan sporten en elk (klein) resultaat mee viert. Dit zal gaan helpen, ook al ben ik het ‘lijnen’ zelf spuugzat!

Het resultaat: een lager gewicht en hopelijk het gewenste effect voor mijn gezondheid, is het waard om het ‘gevecht’ nogmaals aan te gaan. 

Uitstel geen afstel

Niet nu direct, nee pas wanneer ik verhuisd ben. (Ja, ik ga verhuizen, samenwonen later dit jaar.) Dan kan vriendlief me direct steunen en door die vervelende moeilijke momenten heen helpen. Ook zijn we samen van plan de sportieve activiteiten op te hogen. Alles is immers gezelliger samen, ook noodzakelijke rondjes in de fitnesszaal om de spieren van de nodige stimulans te voorzien. De wandelingen die behalve mooie uitzichten ook de nodige beweging geven. De gesprekken onderweg maken het aangenamer.

Beginnen met afvallen met hoog stresslevel is niet effectief

Nu beginnen is direct gedoemd te mislukken met de nodige (positieve) stress dit nu door mijn lijf giert. (Een te plannen verhuizing, het regelen van een andere basisschool voor dametje, lopende medische onderzoeken, etc.)

Feitelijk is het uitsluiten van oorzaken nu gaande. Een te hoog gewicht is feitelijk ook het uitsluiten van een oorzaak, dus ‘moet’ ik nogmaals de stimulans vinden in mijn geest om tot een topprestatie te komen en mijn gewicht weer onder de BMI 30 te krijgen. Een hele klus!

Eentje die gaat lukken. Het is me eerder gelukt dus lukt het me nu nogmaals! Het zelf geloven dat het kan is de eerste stap. Dus ja ik verdiep mezelf opnieuw in de nodige informatie over afvallen.

Gespot: Shakeplus

Zo heb ik een website gespot die aangeeft dat gezond afvallen zeker mogelijk is. Uit eerdere lijnpogingen weet ik dat voor mijn lijf het laten staan van suikers en het meer nuttigen van hoogwaardige eiwitten een goede manier is om gewicht te verliezen.

Shakeplus geeft aan dat het mogelijk is om op gezonde verantwoorde wijze af te vallen. Ik heb de shakes en repen van deze website nog niet getest. Ik ben immers ook nog niet begonnen en heb ‘mijn’ methode om het gewicht te gaan verliezen nog niet vastgelegd. Toch ben ik wel nieuwsgierig geworden naar hun producten omdat ze aangeven dat hun producten worden gemaakt zonder kunstmatige geur-, kleur-, smaak- of zoetstoffen. Ook is alles vervaardigd op natuurlijke basis van eiwitten, plantaardige vezels en essentiële vetzuren. Nu zullen hier vast ook andere goede gezonde alternatieven voor bestaan. Zelf ben ik me nu puur aan het oriënteren en ik vond deze site het vermelden waard.

Heb jij tips over methodes die ik zeker eens moet bekijken? Goede ervaringen met bepaalde programma’s die bij jou echt hebben gewerkt, of juist totaal niet? Laat het me weten! Alle informatie is welkom!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten