plastische chirurgie 1
| |

Plastische Chirurgie wordt voor mij een serieuze optie

Nu het afvallen maar blijft doorgaan en mijn huid als een slap omhulsel om mijn lichaam hangt, komt de gedachte aan plastische chirurgie steeds vaker naar boven. Iets wat ik voor de maagverkleining niet direct had zien aankomen. Ik wist wel dat er huidoverschot zou ontstaan, maar ik had niet verwacht dat het zóóóveel zou zijn. Zeker niet op zoveel verschillende gebieden.

Plastische chirurgie

Niet dat ik voor de maagverkleining nooit erover na dacht, maar toen was het meer een ver van mijn bed show. Ik dacht na over eventuele toekomstige kleine ingrepen als een ooglidcorrectie indien mij ook de erfelijke component van hangende oogleden niet bespaard zou blijven.

Ik beken: ik ben best ijdel. Al had ik nooit concrete redenen om erover na te denken. Nu mijn lichaam totaal niet meer bij mijn vel past, ben ik er steeds meer mee bezig.

Borstcorrectie, buikwandcorrectie en armen, benen en billen liften: ineens een reële optie

Nu met ‘slechts’ de helft aan borst over van wat het voorheen was, geheel hangend, half leeg en verre van fraai, vind ik het idee om een borstcorrectie te laten uitvoeren ineens een realistische mogelijkheid. Nu zou ik op dit moment eerder voor een borstverkleining dan een borstvergroting kiezen, iets wat beter past bij de ‘bar2.0 in wording‘, maar ik kan nu uit eigen ervaring begrijpen hoe je tot het besluit komt je borsten te laten corrigeren. Je borsten zijn toch onderdeel van hetgeen ons het gevoel geeft vrouwelijk te zijn en ik kan echt met wanhoop voor de spiegel staan en zien wat er is gebeurd met mijn volle boezem.

Nu mijn lichaam totaal niet meer bij mijn vel past, ben ik er steeds meer mee bezig.

En het is niet het enige wat nu ineens er zeer belabberd uitziet. Mijn stevige billen zijn weg, hetgeen er over is, hangt en is verre van fraai. Mijn buik was al niet heel mooi na 3 zwangerschappen, maar nu is het echt een slachtveld geworden. Het teveel aan huidoverschot blijft maar toenemen en dan ook nog over heel mijn lichaam. Zwaartekracht is nu ineens mijn ergste vijand geworden, hoewel de weegschaal steeds gezondere waarden aangeeft. Hoe dubbel is dat. Ik word steeds gezonder, enkel mijn lijf ziet er steeds belabberder uit.

Gelukkig kan je veel met kleding verbergen en is strak, strakker, strakst mijn nieuwe favoriete mode waarmee ik veel van mijn fysieke ongemakken kan verbergen. Wat je niet ziet, is er niet, is soms niet zover van de waarheid af. 😉

Verder heb ik sinds het afvallen te maken met behoorlijk haarverlies, zo erg dat ik mijn lange lokken al vrij snel moest inruilen voor een korte coupe. Hoewel de korte coupe me best ‘staat’, mis ik mijn lange bos haar nog steeds. Het lijkt nu te stabiliseren, maar ik moet er niet aan denken dat de kaalheid nog erger wordt en/of niet meer zal herstellen. Nu kunnen ze op het gebied van haartransplantatie tegenwoordig best veel’. Toch hoop ik dat mijn haar weer uit zichzelf zal gaan herstellen als het afvallen stopt. De zegwijze: ‘als je haar maar goed zit‘, heeft voor mij ineens een veel zwaardere lading gekregen.

Ga ik zelf plastische chirurgie ondergaan?

De grote plastische ingrepen waar ik over nadenk om na de stabilisatieperiode eventueel in de toekomst te laten verrichten hebben nogal wat risico’s en zijn elk zwaardere ingrepen dan de maagverkleining is geweest. Of ik dat risico uiteindelijk wil gaan nemen puur voor een mooiere strakkere look? Ik kan daar nu nog geen zinnig woord over zeggen. Het gaat in ieder geval geregeld door mijn hoofd heen.

Zeker als ik mijn naakte spiegelbeeld zie is er veel waar ik niet blij van word. Maar eenmaal met de kleren aan ziet het er best netjes uit. Er is veel te corrigeren met de juiste soort kleding. Zoals ik al zei:

Wat je niet ziet, is er niet, is soms niet zover van de waarheid af.

Nawoord

Bedankt voor het lezen van deze best persoonlijke blog. Een maagverkleining is een pittige ingreep die veel gevolgen heeft fysiek, maar ook juist mentaal. Ik schrijf met regelmaat over mijn maagverkleining of een onderwerp wat er rechtstreeks mee te maken heeft om het uit de taboesfeer te halen. Gelukkig heeft niet iedereen veel last van ernstige vormen van huidoverschot, dit heeft veel te maken met de elasticiteit van je huid.

Mocht je zelf een maagverkleining overwegen? Laat je goed informeren door gespecialiseerde artsen en instanties zoals bijvoorbeeld de Nederlandse obesitaskliniek. Er is veel informatie beschikbaar die je verder kan helpen. Je hoeft deze beslissing niet geheel alleen te nemen.

Barbara

disclaimer jpeg e1671742002932
Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten