toiletseat
|

Last met moeizame ontlasting: deze oplossing vond ik.

Een moeizame ontlasting kan voor veel ongemakken zorgen, en in sommige gevallen zelfs complicaties geven. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen welke je kunt proberen om je moeizame ontlasting op gang te houden. Zo kun je je voedingspatroon aanpassen, meer bewegen of op een andere manier poepen. Als ervaringsdeskundige – zeker nu tijdens mijn zwangerschap (met vervelende aambeien)-, ben ik op zoek gegaan naar oplossingen.

Heb jij ook een moeizame ontlasting?moeizame ontlasting

De juiste voeding maakt het verschil

Wat je eet heeft veel effect op je ontlasting. Heb je last van een moeizame ontlasting, dan is het dus zeker de moeite waard om je voedingspatroon eens onder de loep te nemen. Voor een goede ontlasting is het belangrijk om veel vezels te eten. Vezels worden namelijk niet verteerd door het lichaam, waardoor je darmen extra hard gaan werken. Dit zorgt er dan weer voor dat je een goede ontlasting hebt. Daarnaast is het belangrijk om 2 liter water per dag te drinken. Ook de regelmaat van je maaltijden is belangrijk. Probeer op vaste tijden te eten en sla geen maaltijden over. Ontbijt je niet dan hebben je darmen dus minder tijd om op gang te komen.

Let op je levensstijl

Ook door je levensstijl aan te passen, kun je een moeizame ontlasting verhelpen. Door bijvoorbeeld na het eten naar het toilet te gaan, gaat het poepen makkelijker. Dit komt omdat je darmen na het eten beter werken. Daarnaast is lichaamsbeweging belangrijk voor een goede stoelgang. Door te bewegen hou je de darmen op gang. Hiervoor hoef je niet naar de sportschool, een wandeling heeft al een positief effect op je stoelgang. Het is daarom beter om na het eten een wandeling te maken dan op de bank te gaan liggen. Zorg er ten slotte voor dat je regelmatig naar het toilet gaat. Door je ontlasting langere tijd op te houden kun je ook een moeizame stoelgang krijgen.

De meeste mensen poepen verkeerd

Zittend poepen is helemaal niet goed voor je, en dat terwijl bijna iedereen in Nederland op deze manier naar de wc gaat (bron: Telegraaf). Uit recent onderzoek is gebleken dat zittend naar de wc gaan voor veel problemen zorgt. Zittend poepen zorgt er namelijk voor dat er een knik in je darmen zit, welke te vergelijken is met een tuinslang welke je dubbel vouwt. Hierdoor is het veel moeilijker om te poepen omdat ontlasting er moeilijker uit komt. Dit maakt niet alleen het poepen moeilijker, maar kan ook allerlei complicaties tot gevolg hebben. De meest voorkomende complicatie is aambeien, welke nauwelijks voorkomen bij mensen welke gehurkt poepen. Ook als je een verstopping hebt, of gewoonweg moeite hebt met poepen, kan de juiste houding er voor zorgen dat de ontlasting er goed uit komt.

Dit is de oplossing

Om gehurkt te kunnen zitten, hoef je geen heel nieuwe toilet te plaatsen. Ook heeft gehurkt op de toiletbril zitten teveel risico, omdat de kans groot is dat je valt. Gelukkig is er een makkelijke en goedkope oplossing voor dit probleem. Met een ToiletSquat toiletkrukje kun je op een normaal toilet in een squat houding zitten. Het krukje is makkelijk op te bergen en je schuift hem zo tegen de toiletpot aan. Daarnaast is de kruk zo gemaakt dat deze niet snel wegslipt. De hoogte is precies uitgemeten, zodat je met de ToiletSquat in de ideale houding (in een hoek van 35 graden) zit.

Gerelateerde blogs:

Moeizame ontlasting, ik had er veel last van. Weet jij deze weetjes al? #ontlasting #moeizameontlasting #stoelgang

Repinnen mag!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten