|

Cola light is slecht, maar waarom eigenlijk?

Deze dame had een grote verslaving, zeg maar gerust een megaverslaving!

Afkicken van de Cola Light

Helaas moet ik bekennen dat ik cola light dronk als water, meerdere liters (soms meer dan 3) per dag! Nee, niet goed, dat wist ik heus. Enkel ermee stoppen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Een dag zonder was geen probleem, wel was ik wat minder ‘wakker’ dan normaal, door het gemis van de cafeïne. Enkel nu, na enkele dagen rap minderen en nu al een dag helemaal geen cola light meer voelt deze dame zich verre van lekker.

Cola light bevat heel veel troep!

Het was mij al bekend hoor en lang ook. Het drinken van cola light en zeker in mijn hoeveelheden, is niet goed voor je. Aspartaam, cafeïne, fosforzuur en nog wat andere zooi maken de mix zo slecht voor je.

Over aspartaam zijn vele artikels geschreven maar wat mij verbaasde is dat fosforzuur ook een hele grote boosdoener in het geheel is. Deze is de reden waarom de cola light een hele lage pH waarde heeft. Dit zorgt voor een disbalans in je lichaam en kan een verzwakt immuunsysteem tot gevolg hebben. Daarbij onttrekt het calcium uit het lichaam waardoor je mogelijk een calciumtekort opbouwt met kans op zwakke botten, haren en nagels door osteoporose. Ook je tanden zijn niet blij met fosforzuur want het tast je tandglazuur aan en vergroot het risico op tandbederf aanzienlijk.

Niet voor niets kan je er heel goed het toilet mee schoonmaken! Dat moet je toch aan het denken zetten! (Ohw, bouten en moeren die vastzitten komen ook los met cola, haalt de roest er tussen uit!…. Moet je bedenken hoeveel ik van die zooi naar binnen goot!)

Wat kan je verwachten als je gaat afkicken?

Het afkicken van cola light is stoppen met vele ongezonde ingrediënten. Door minder cafeïne (je kan immers ook op andere wijze via thee iets opvangen) kan je last krijgen van:

Hoofdpijn, moeheid, concentratiestoornissen, griepsymptomen en een sloom lichaam.

Wel als ervaringsdeskundige kan ik dit beamen. Alle 5 aanwezig! Check! Dat het best een tijd kan aanhouden, maximaal 2 weken, daar word je uiteraard niet blij van, maar een leven zonder cola light is veel gezonder, dus we zetten door!

En nu… het artikel is voor mijn gevoel nog niet af…

Vanwege zeer heftige afkickverschijnselen is er nu nog geen artikel vandaag online. Ik merk dat mijn concentratieboog zeer zwak is, lezen en checken gaat amper… dus ik verkies ervoor in een update verder te schrijven over de negatieve bijwerkingen van het drinken van cola light, zeker als het in verslavende hoeveelheden is. Hier nu het gevoel alsof ik ‘high’ ben, verhit (zonder echte koorts), niet helder qua concentratie en dus verstrooid in acties… en verder nouja… we gaan gewoon door. Doorzetten is nu het enige wat ik kan doen om van deze verslaving af te komen die met het afkicken al aantoont erg ongezond te zijn.

Vervolgblog: Is het afkicken van cola light gelukt?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten