|

1161 redenen ….

Blog hormonen pic 7 (Custom)

1161 Redenen, misschien wel 1162, of 1163…

Het draait niet om het aantal, maar wel om vele redenen, die ik niet allemaal hier stuk voor stuk ga vermelden om de blog met de langste lijst aan redenen te hebben en daarmee mezelf te kwalificeren voor een recordpoging. 😉

Sterker nog, ik hoef totaal niet in de ‘grote media’ met deze 1161 Redenen en zal de blog dan ook niet massaal verspreiden. Het zijn immers ‘mijn’ redenen, niet de van ‘eenieder’…

1161 Redenen om te besluiten tot verandering

Vaste volgers weten dat ik al maanden loop te tobben met mijn gezondheid en daarvoor nu bij een specialist loop. Nu zijn die klachten niet direct gerelateerd aan mijn overgewicht, maar het zal er zeker niet aan bijdragen. Want ja, ik ben veel te zwaar, al jaren, eigenlijk al zolang ik me kan herinneren. Toch kan het wel minder dan het nu is… de redenen waarom het zo is gekomen zijn te verklaren, maar nu mijn leven in rustiger vaarwater is gekomen en de zon me toelacht, is het tijd er iets aan te gaan doen!

Nee, ik ga niet lijnen, geen crash-dieet, shakes of wat dan ook! Vanaf afgelopen donderdag ben ik gestopt met snoepen. Het resultaat was na een dag gelijk al zichtbaar op de weegschaal. Niet meer snoepen, veel water drinken en verder gewoon alles eten, gevarieerd en niet echt lettend op de Kcal. Zeker met mijn huidige gewicht, is afvallen veelal iets aanpassen en gelijk resultaat.

Deze dame eet vanaf heden geen snoep, koek, chocola, ijs, gebak, chips en nootjes meer… Ook de echte vette hap staat op de lijst te negeren voeding. Heus zal ik heel af en toe mezelf belonen met een ‘iets’ ongezondere keuze, maar het ‘echte’ snoepen is tot nader te bepalen moment voorbij. Op deze wijze hoef ik niet te gaan ‘lijnen’ om af te vallen. Door snoep te verruilen voor een gezonder alternatief, val ik met mijn gewicht al meer dan genoeg af. Dit weet ik uit een eerdere ervaring nu al behoorlijk wat jaren terug. Toen viel ik ruim 30 kilo af en begon ik ook op deze manier en waren de eerste 20 kilo er vrij snel af…

1161 Redenen om doelen te bereiken

Door te gaan afvallen ga ik doelen bereiken. Doelen van minder gewicht, doelen van meer fitheid en hopelijk weer dingen kunnen die ik nu niet kan.

Via een regelmatig update (nee, wees niet bang, geen dagelijks verslag van hoe het gaat met de weegschaal) hou ik jullie op de hoogte met hoe het gaat en hopelijk kan ik over een tijd via gezichtsfoto’s laten zien dat het resultaat ‘echt’ zichtbaar is. De foto’s van het totale lichaam bewaar ik voor later, als ik echt kan laten zien wat het verschil is met -20 kilo of meer…

Beloningen voor behaalde doelen stellen

Nu dus een planning maken van doelen en beloningen. Want bij elk behaald doel aan gewichtsvermindering is uiteraard een gepaste beloning op zijn plaats. Genoeg beloningen te bedenken in de vorm van nieuwe kleren, uitjes etc. In feite ben ik al begonnen met mezelf te belonen , door een nieuw thema voor Onlybyme!

Ook hebben we vrijdag een nieuw jaarabonnement Toverland voor dochterlief en mezelf afgesloten. Gezien dat hier om de hoek is en zowel in de zomer als de winter voor veel plezier bij Riana zorgt en nu ook het parkeren beter geregeld is met een abonnement en je dat voor een bedrag afkoopt voor heel het jaar. Geen extra kosten meer voor parkeren! We gaan vaak 2 uurtjes en dan is elke keer parkeergeld betalen toch nog best een drempel, nu dus niet meer. (Tip)

Het voorlopige einddoel is zo ongeveer 30 kilo aan gewicht verliezen. Komt helemaal goed. Fan als ik ben van leuke dingen ondernemen met dochterlief en nu ook mijn nieuwe liefde. (Indien je dat bericht gemist had: sinds een tijdje zijn er vlinders in Huize Onlybyme.)

Wordt vervolgd (op nader te bepalen tijdstip).

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten