|

Lente met kerst

Het is weer eens iets anders, in plaats van sneeuw met kerst! Lente met kerst, letterlijk in mijn tuin aanwezig!

Blauwe druifjes met kerst in de tuin

Toch wel een beetje bijzonder te noemen, met ‘normaal’ een bloeitijd van maart-april-mei. De natuur is goed ‘van slag’ met al weken temperaturen die duiden op voorjaar en de winter voor het gemak ‘lijken’ over te slaan. Nu vind ik het persoonlijk niet erg om 2 seizoenen per jaar een voorjaar te beleven, echter het is even ‘wennen’ in mijn interne 4 seizoenen systeem.

De winter is ver weg

Het is nu deze maanden per dag verschillend welk gevoel je erbij hebt. Of een herfstachtige dag met nat en winderig weer of als de zon schijnt een gevoel van lente, naar buiten willen en zin krijgen de tuinspullen uit de schuur te halen. De donkere dagen voor/met kerst, lijken zo haast niet meer donker te zijn en enkel nog zichtbaar door de vroege nachtinval aan het einde van de middag. De kerstsfeer in huis veel is meer ‘s avonds voelbaar dan overdag. Wanneer de nacht valt geven de sfeerlichtjes en kaarsjes hun stralende sfeergevoel.

Als ik nu, op dit moment van schrijven rondkijk, met de zon fel schijnend in het raam op tweede kerstdag rond 11 uur in de ochtend en de kerstlichtjes wel aan, maar slechts flauw zichtbaar, door de warmte die de zon de huiskamer geeft.  Net op mijn wandelronde met Mickey totaal geen koud gevoel, maar eerder de wens mijn jas wat open te doen. Met als topper bij terugkomst de blauwe druifjes in de tuin en ook andere bollen die omhoog aan het komen zijn. Kan ik er wel van genieten, ook al is het romantische witte kerst gevoel ergens nog in mijn achterhoofd aanwezig.

Hoeveel jaren zouden we nog moeten wachten op een witte kerst met een echt koude winter? Of worden we volgende maand of later in 2016 nog verrast met koud weer, waar dan echt niemand meer op is ingesteld.

Wat heb jij persoonlijk voor ‘gevoel’ bij de lentetemperaturen die lente met kerst suggereren?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten