IMG 5612 1
|

Klussen met kerst

Klussen met kerst : Waarschijnlijk niet de meest gemiddelde bezigheid van heel Nederland tijdens deze komende dagen, maar hier in huize Onlybyme staat een ‘klus’ op het programma. Eerder dit jaar zijn wij verhuisd, van een appartement naar een eengezinswoning en er zijn nog wat klussen te klaren. 

IMG_5612

Project kerst – de trap naar de bovenverdieping

Het is gewoon een rampenplan, zoals het nu is (in mijn ogen dan). Een zwart geschilderde trap, met de nodige beschadigingen en alle trapstappen waren al voor onze komst verwijderd. Gevolg: een zeer lelijke trap, met lijmresten van die trapstappen er nog op, waar nog meer dan ‘normaal’ aan blijft ‘plakken’. Het is een doorn in mijn oog en totaal niet het gewenste visitekaartje, wat ik wil afgeven als bezoek het toilet bezoekt en dan de trap in zijn huidige staat niet kan missen. Zelfs totaal onder invloed van alcohol, ziet iedere ziel, dat die trap echt zijn beste tijd heeft gehad.

Gisteren voor het wegbrengen van dochterlief naar papa – die brengt daar gezellig de kerstdagen door en komt zondagavond weer thuis – , zijn we samen naar de bouwmarkt gegaan voor het halen van grondverf (gelijk lak is pure verspilling met een zwarte ondergrond), verf RAL 9010, de nieuwe trapstappen en wat extra verftoebehoren. De kassa rinkelde gevoelig in mijn portemonnee, maar ik weet dat het resultaat de investering meer dan waard zal zijn.

Plan de campagne

  • 24 december – trap schuren en schoonmaken en een eerste grondverf laag. Inmiddels gereed
  • 25 december – tweede grondverf laag
  • 26 december – eerste laklaag
  • 27 december – tweede laklaag en bevestigen traptreden (evt. dit de 28ste)

Uiteraard zal er achteraf een fotoblog worden geplaatst met hoe het was en wat het geworden is. Het kan gewoon niet anders dan er intens van opknappen!

Het resultaat van 24 december

Eerst flink wat frustraties eruit gewerkt tijdens het verwijderen van oude lijmresten. 

IMG_5613

Daarna de eerste grondlaag. Het was al direct duidelijk, dat gelijk mooi gronden me of uren extra had gekost, of accepteren dat er nog een tweede grondlaag nodig is. Ik koos voor het laatste. Dus verwacht geen geweldig resultaat op de volgende 2 foto’s.

IMG_5615

IMG_5616

Deze kerstdagen dus alleen

De keerzijde van gescheiden zijn is dat je, je kind niet altijd bij je hebt. Met haar papa hebben we de regeling, dat het ene jaar Riana bij mij is met kerst en visa versa. Als ze bij hem is met kerst, dan is ze met de jaarwisseling en haar verjaardag bij mij. We vieren haar verjaardag ook gezamenlijk. Gelukkig is dat mogelijk, er is geen haat en nijd. Ook al kunnen we als stel niet meer door één deur, we houden wel erg veel van onze dochter en een paar uur samen doorbrengen is nog steeds mogelijk.

Je raakt er soort van aan gewend, dat Riana er niet altijd is. Standaard om de 12 dagen, een weekend en de helft van de vakantieweken, is vastgelegd als bezoekregeling. Nu dus een paar dagen zonder haar. Even wat bijslapen en iets beetpakken, wat met een kleuter om je heen minder makkelijk is: de trap! De rest van de tijd, wil ik besteden aan vooruit werken voor Onlybyme, uiteraard een bezoek aan familie eerste kerstdag en de tijd die dan nog overblijft: lekker ontspannen. Een beetje ME time tussendoor, mag best wel. Als ik lekker op schiet met vooruit werken aan Onlybyme, is er volgende week als Riana weer thuis is, meer tijd om dan samen dingen te doen.

Nu al zin in! Samen haar verjaardag voorbereiden en wat knutselen, misschien wat kleine uitjes inplannen nog. Al zal uit ervaring, die week ook weer omvliegen, zoals elke week. Voor we het weten ligt 2015 achter ons en razen we door in 2016.

Wat zijn jouw plannen deze kerstdagen? De standaard riedel, of iets afwijkends van de massa?

Uiteraard wens ik jou en je geliefden hele fijne kerstdagen toe vandaag en morgen!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten