Klussen met kerst #2

Kan me niet herinneren al eerder op Eerste Kerstdag om even 9.00 uur te hebben staan verven in mijn leven. Vandaag dag 2 van klussen met kerst. De trap is nu 2 keer gegrond en ik moet zeggen, het begint iets meer op ‘wit’ te lijken. 

De trap na twee lagen grondverf

klussen met kerst

klussen met kerst

Duidelijk een witter resultaat dan na gisteren de eerste laag. Het verven zelf is erg rustgevend. En het resultaat zal echt veel mooier zijn, dan hoe het was. Al is dat niet zo moeilijk voorspellen, gezien de slechte staat waarin de trap verkeerde. Het doet me goed lekker bezig te zijn in huis, met zichtbaar resultaat. Het is voor mij een vorm van uitrusten, ook al is mijn verf arm iets vermoeid, nog door het afkrabben van die lijmresten gisteren. Zalig hoeveel frustraties je dan even lichamelijk kwijt kunt! Bij deze kan ik een huisklus echt als therapeutisch herstellen aanbevelen!

Mickey slaapt veel

IMG_5618

Bijna gehele dagen brengt hij nu in slapende houding door in zijn favoriete slaapzak, vanaf het moment dat hij deze een week geleden kreeg. Zijn haren zijn nu genoeg aangegroeid, waardoor hij zichzelf weer goed warm kan houden. Ik merk dat de rust, zonder Riana, hem even heel goed doet. Het is ook een oud baasje en Riana is zo verkikkerd op hem, dat hij geregeld mijn bescherming opzoekt voor de nodige rust. Nu is dat even niet nodig, dus slaapt hij zalig op de bank en komt hij af en toe even aandacht vragen. Wandelen wil hij liever niet, vanmorgen draaide hij zich resoluut om na het doen van zijn behoeftes, ik kreeg hem niet overgehaald en wilde hem ook niet dwingen. Soms vraag ik me af hoe het nu echt met hem is. Hij lijkt minder te eten en te drinken en enkel rust te willen, of wat gekietel af en toe.

Geen idee of Mickey nog lang bij ons zal zijn, maar ik probeer hem zoveel als mogelijk een fijne tijd te geven. Met als gevolg dat Riana geregeld teruggefloten wordt in haar wens te knuffelen en spelen met Mickey. Ze bedoelt het intens goed, maar ik merk echt dat Mickey het niet fijn vindt en nu ook af en toe echt begint te protesteren. Dus af en toe maar even een kleine correctie en vooral blijven uitleggen waarom Mickey rust wil.

De plannen vandaag – 1e kerstdag

De taart staat nu af te koelen. Een proeftaart alvast voor de verjaardag van Riana volgende week. Dadelijk de topping maken en dan koelen. Ondertussen de pastasalade maken en dan richting mam en Frank, waar ook broerlief en zijn gezin naar toekomt vandaag. Er staat kaasfondue op het programma vanavond, iets waar ik al snel genoeg van heb, dus een lekkere frisse salade erbij is in mijn ogen dan erg welkom. Mam, wilde het niet te moeilijk doen dit jaar, na alle verhuisklussen de laatste maanden, ze zijn daar nu net een beetje op orde. Groot gelijk heeft ze.

Dus nu nog wat bezig in de keuken en ondertussen wat online zaken aan het regelen. Straks als alles staat te koelen mezelf opfrissen en dan richting het Gelderse Land. Een best volle dag dus, maar de komende twee dagen zijn weer erg rustig, op het verven na geen verplichtingen. Een zalig vooruitzicht!

De kerstmuziek staat aan, best handig die radiozenders tegenwoordig, de rest van de dag geen omkijken meer naar.

Nu snel weer naar de keuken: iedereen een hele fijne eerste kerstdag vandaag!

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten