|

Kerstgeschenken: persoonlijk & betaalbaar

Midden in de zomer een blog plaatsen over kerstgeschenken, wie verzint het!?

Wel als je erover gaat nadenken is ‘dat’ helemaal zo gek nog niet, want kerstgeschenken uitzoeken voor je personeel, goede klanten en relaties kost tijd. Zeker als je iets anders wilt verzinnen dan ‘standaard’. De standaard dozen met eten of het uitdelen van cadeaubonnen zijn uiteraard ook een mogelijkheid, maar denk eens aan een persoonlijke manier om je bedrijf(je) te promoten en tegelijkertijd de ontvangers blij te maken. 

kerstgeschenken

Zakelijke kerstgeschenken die persoonlijk & betaalbaar zijn, is dat mogelijk?

Veel bedrijven, zeker kleine zelfstandigen en bedrijven met beperkte omzet, hebben elk jaar de uitdaging om hun eigen personeel op een originele manier te bedanken voor hun inzet en relaties voor de goede relationele contacten. Enkel hoe ben je anders dan ‘standaard’ en toch geen megafortuin kwijt? Als je goed zoekt zijn er meer mogelijkheden te vinden, dus op tijd er de nodige aandacht aan besteden is gewenst. Vandaar publicatie van deze blog midden in de zomer, als velen met hun gedachten bij zon, zee en strand zijn.

Heb je wel eens gedacht aan zelf een pakket samenstellen?

Je kan het geheel uit handen geven, maar daardoor ben je standaard duurder uit, want het bedrijf dat deze pakketten aanbiedt, of voor je samenstelt, wil er natuurlijk ook aan verdienen. Zeker indien de aantallen zijn te overzien kan ik dit echt aanraden. Je hebt dan echt de volle controle over de inhoud van je pakket en kan dit zelfs echt afstemmen op de ontvangers. Bijvoorbeeld een ander pakket voor heren als dames.

Als je besluit zelf de regie in handen te nemen, hoe dan verder?

Veelal is het dan handig om te gaan ‘shoppen’ en liefst ook nog betaalbaar. Op internet kwam ik de website van Maxilia tegen en ik was blij verrast wat ik daar allemaal kon vinden aan relatiegeschenken voor kerst, die je in een ‘persoonlijk samengesteld’ pakket kunt verwerken of als attentie aan je klanten en relaties kunt geven.

Zeker voor kleine bedrijven is het een leuke betaalbare manier om dankjewel te zeggen. Het gaat niet om de grootte maar om het gebaar. Als je niets verwacht en een kleine attentie ontvangt, voelt dat altijd extra attent en wordt dit extra gewaardeerd.

Ook kan je ervoor kiezen een ‘standaard kerstpakket’ een persoonlijk tintje mee te geven door er 1 of meerdere producten in te verwerken die zijn voorzien van een logo of persoonlijke tekst. Het feit dat er werk van is gemaakt wordt veelal gewaardeerd en het kerstgeschenk is daarmee gelijk herkenbaar als van jouw bedrijf(je).

Wat voor persoonlijke kerstgeschenken zijn er zoal?

Onderstaande ‘pleasant geurset’ kost bij een afname** van 100 stuks €1.74* en voor €0,20* toeslag per stuk wordt ook je logo nog verwerkt op het doosje. Indien het aantal stuks toeneemt, gaat de stukprijs omlaag.

Een Cheviot waterkaraf is een blikvanger in een samengesteld pakket en ook los als bedankje te schenken aan je medewerkers of relaties. Het gezonde karakter dat het uitstraalt zal zeker veel mensen aanspreken. Tegenwoordig wordt er meer en meer gelet op gezondheid en ontspanning. Zowel deze waterkaraf als de geurset sluiten hier goed bij aan. Vanaf 25 stuks kost deze waterkaraf €12,90* per stuk. Inclusief gravering kost €14,45* per stuk.

Een echt kersttintje geeft sfeer. Het straalt iets extra’s uit wat in de laatste maand van het jaar mensen zachter stemt en een gevoel van geborgenheid en saamhorigheid geeft. Al eens eraan gedacht om bij grotere bestellingen een persoonlijke attentie toe te voegen?

Wat denk je van een kerstman kerstbal verpakt in een doorzichtig doosje vanaf €2,60* per stuk (bij totaal 50 stuks). Zowel de bal zelf als het doosje kunnen worden bedrukt naar persoonlijke wens.

50776_CX1408_06

Het zijn slechts een drietal suggesties, maar de website van Maxilia biedt nog veel meer geschikte relatiegeschenken. Ook geschenken die heel goed passen op andere momenten van het jaar. Er is tegenwoordig heel veel mogelijk op het gebied van relatiegeschenken en het toevoegen van een persoonlijke tekst en/of logo.

Begin op tijd met oriënteren, bespaar kosten en maak het geheel persoonlijk.

Denk ook eens in de richting van het bedrukken met tekst/logo van wijnkisten. Wellicht minder origineel, maar een zeer geliefd geschenk om te geven aan goede relaties. Daarbij is uiteraard ook gedacht aan wijnkoelers, flessenopener en wijn als onderdeel van een totaal kerstpakket.

Het totale aanbod aan mogelijkheden is zo divers dat dit artikel slechts een kleine impressie vertegenwoordigd. Zelf heb ik (als kleine ondernemer) interesse in het laten bedrukken van pennen, mokken en tassen. Niet zozeer speciaal kerst gerelateerd, maar daardoor heel goed inzetbaar als promotie gedurende heel het jaar. Wat ik voor kerstgeschenk ga geven aan mijn relaties ga ik uiteraard niet verklappen. Hopelijk heb ik je op ideeën gebracht, die verder gaan dan een cadeaubon of standaard pakket. Er kan best veel bespaard worden door zelf de samenstelling te verzorgen en een persoonlijke tint toe te voegen die verder gaat dan een toegevoegde kerstkaart.

 

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking.

Voetnoten: *De prijzen vermeldt in deze blog zijn een moment opname en daar kunnen geen rechten aan worden ontleend. ** Bij afname van grotere partijen, gaat de stukprijs omlaag.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten