teddy 242878 640 1
| |

Changing plans: ziek met Sinterklaas

Helaas verliep onze Sinterklaas iets anders dan gehoopt. Inmiddels weet ik zeker dat mijn meisje, meer onder de leden had, dan enkel stress voor de Sint. Zelf gisteren namelijk goed ziek geworden.

Ziek met Sinterklaas naar huis, niet leuk!

sint slaapt

Niet lekker al op heen weg

Omdat de maandelijkse dagen hier gezellig aanwezig zijn voel je je sowieso niet zo top. Dus ik ging al niet echt lekker aan de lange reis (7 kwartier) beginnen, maar bedacht dat het maar 1x Sinterklaas is per jaar, dus gaan met die banaan.

Dat Riana ‘s morgens nog een ongelukje had met diarree mocht de pret niet drukken, ook dat ze overgaf onderweg niet. Lang leven het speelgoed emmertje dat standaard in de auto ligt en waar ik zo bij kon. Dus besloten hoe dan ook ‘s avonds weer naar huis te gaan. Mickey was best gestrest met allemaal extra kinderen om zich heen, dus ook voor hem was het beter om naar huis te gaan, maar dat ik zelf in de middag zo verschrikkelijk ziek zou worden, nee dat had ik niet zien aankomen.

Misselijk en goed beroerd

Het weinige eten heeft uiteraard niet meegeholpen, de warmte in huis zeker ook niet. Maar ik ging me hoe langer hoe beroerder voelen, dus uiteindelijk lag ik gestrekt op de bank, duizelig en kotsmisselijk. Ik wist weer hoe het was om zwanger te zijn op dat moment, enkel nu niet zwanger maar gewoon ziek! Dus met tempo nul in 2 uur 2 grote bananen gegeten en cola gedronken. Ook even aan tafel gezeten en geprobeerd te eten. Het is bij een beetje witte vis gebleven en ik kreeg het niet weg. Later kwam mam nog met beschuitjes met jam aan maar ook dat wilde er niet in.

Tijdens een klein rondje met Mick, kwam ik er al snel achter dat de koelte van buiten me goed deed. Toen wist ik, ik moet hier weg. Dus mezelf voorbereid op de rit naar huis, wat wel vooral mentaal even nodig was, want je gaat niet voor je lol, 2 uur in de auto zitten als je goed beroerd bent. Een nacht bij broerlief was in mijn ogen echter geen optie. Zelf ziek, een dochter nog steeds niet fit en een hond in de stress, geen combinatie. Dus met de moed der wanhoop de auto ingeladen en vertrokken.

a15 zonder verlichting

Langste autorit ooit

Voor mijn gevoel dan. De airco laag tegen koud aan voor frisse lucht. De radio op veel gepraat als afleiding. Riana sliep gelukkig grotendeels van de tijd. Mick hoorde je ook niet. Dus ik kon me vooral op mezelf richten. Op tempo 90 km/h naar huis gereden en na een uur gestopt bij een tankstation. Riana bleef bij Mick en ik naar de wc. Dat was nodig, darmen goed van slag. Dus daarna voelde ik me iets ‘lichter’ en de frisse koude lucht deed ook weer even goed. Mijn benen, armen, alles deed pijn, koorts dus. Ik kocht nog een cola light voor tegen de misselijkheid en verder onderweg naar huis. Riana sliep weer heel snel dus ik had weer vooral een gevecht met mezelf om heel en zo goed mogelijk thuis te komen.

teddy-242878_640

Koorts

Ruim 2 uur later thuis. Mick laten plassen, even gezeten, en toen Riana in mijn bed gelegd en mezelf ernaast. Dochterlief sliep meteen, ik niet, wiebelbenen van de koorts. Ik checkte en zag de meter 39.0 aantikken, voor mij erg hoog. Ik zit nooit hoog, met 38.3 ben ik als erg beroerd, dus ik snapte wel waarom ik me zo rot voelde. Slapen was zo geen optie dus mollen erin en voor de televisie gehangen tot de koorts ging zakken. Daarna een zeer onrustige nacht met nogmaals pijnstillers om de koorts te dempen. Daarna bed wat omhoog gedaan en wat uurtjes geslapen.

Riana lijkt redelijk ok

Vanmorgen rond half 8 Riana weer wakker, die heeft een goede nacht gemaakt en in coma gelegen en niets meegekregen van de toeren van mama, die heel vaak op de wc heeft gezeten en af en toe even beneden. Liefst zou ik nu in bed liggen, maar helaas zo werkt het niet. Dochterlief wilde pyjama ochtend, dus die zit heerlijk zo in haar pyjama te genieten van de ochtend. Mick, is volgens mij ook niet fit, rilt heel veel, zou best ditmaal ook van koorts kunnen zijn i.p.v. kou. Zelf voel ik de koorts alweer stijgen en hoewel ik gisteravond wat cracker heb kunnen eten, moet ik nu weer niet denken aan eten. Het enige hier in huis wat blij is met deze dagen van weinig eten, is mijn weegschaal. Hopelijk knap ik snel weer op, want mijn examen komt dichterbij en hoe beter ik me voel, hoe beter ik de stof opneem.

De cadeautjes waren geslaagd

12348178_1051248004920120_1386503349_n

Dit was de totale ‘buit’ voor 3 kinderen en 5 volwassenen. De kinderen zijn vooral erg goed verwend. We gingen er met 2 tassen heen en kwamen weer met twee tassen thuis haha…

Nog geen foto’s gemaakt van wat Riana uiteindelijk heeft gehad. Een opsomming: Tiptoi boerderijset met pen, DVD box van buurman & buurman, vingerverf, binnenspeelzand, een Elsa pop, Frozen handschoenen, Frozen sieraden. (Er volgen nog wat reviews, maar niet van alles.) Zelf heb ik ook nog iets gekregen van de Sint, een soort Airfryer, maar ander merk en iets andere opzet. Verder een deurstopper nog en een kikkerthermometer die je aan het raam kunt ophangen en van binnen kan aflezen.

Al met al, was het voor Riana toch nog een leuke dag, zelf had ik achteraf veel beter thuis kunnen blijven, maar ik wilde Riana dit feest niet ontzeggen. Volgende keer zou ik waarschijnlijk dezelfde afweging maken. Hoe bedoel je, je dochter alles gunnen 😉 (zoals menig ouder hetzelfde had gedaan, gok ik zo). 

 

Aanverwant artikel: Het Norovirus (buikgriep), wat te doen?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten