handen wassen
|

Handen wassen: Doe jij het altijd? Zeg eens eerlijk?!

Niet vergeten: je handen wassen na de wc en voor het eten!

Hoe vaak heb jij dit gehoord vroeger als kind: Heb je je handen al gewassen? Als je aan tafel verscheen, of net van het toilet afkwam? Hier ontelbare malen. Nu als moeder, betrap ik me erop dat ik het niet zo consequent doe als mijn moeder destijds. Waarom? Wel daar zit wel een reden achter…

handen wassen

Handen wassen, doe jij het altijd?

Je wordt ermee opgevoed. Het is hygiënisch en best wel een goede gewoonte om je eigen te maken. Maar wees eens eerlijk? Doe jij het altijd? Na elke toilet bezoek? Altijd voor het eten? Of voor je gaat koken?

Hier durf ik best toe te geven dat het hier wel eens erbij inschiet. Goed voorbeeld doet volgen, dus ook bij dochterlief. Toch wil ik haar wel de kans geven om het goede gedrag goed aan te leren en dus vond ik het uitproberen van de Squid Soap*, erg leuk om te doen. Sterker nog, dochterlief is nog enthousiaster dan ikzelf. 😉

*Update februari 2023: de Squid Soap link is niet meer toegankelijk en daarom verwijderd.

handen wassen

Squid Soap stimuleert op originele wijze het handen wassen!

handen wassenBij het handen wassen krijgen de kinderen een magische inktafdruk op hun handpalm tijdens het indrukken van de pomp, die ze er weer af dienen te wassen. Hiervoor is 20 seconden aan wastijd nodig en dat stimuleert het kind om het handen wassen goed uit te voeren. Jong ‘goed’ geleerd is oud gedaan! Dus als je als kind nu spontaan goed leert handen wassen, is het idee dat dit blijvend is als volwassene. Een super goed initiatief in mijn ogen. Hier dus enthousiasme in Huize Onlybyme!

Heel eerlijk: Het schiet er wel eens bij in!

Zelf beken ik dat het handen wassen er wel eens bij in schiet. Indien ik het toilet bezoek vaak wel (niet altijd, wel heeeeeel erg eerlijk… ) en zeker wel als ik eten ga bereiden, maar als ik aan tafel aanschuif voor het eten, ook niet altijd.

Dochterlief doet mama braaf na, dus ook daar niet altijd consequent gedrag. Maar nu hebben we speelse Squid Soap in huis, die naast handzeep ook nog een leuke inktvis heeft waarmee gespeeld kan worden tijdens badsessies en dan ook nog de uitdaging om die mooie stip te laten ‘verdwijnen’.

Dochterlief is super enthousiast en wil haast vaker dan nodig haar handen wassen! Nu zal het nieuwe er wel vanaf gaan, maar deze mama is vast besloten een slechte gewoonte af te leren. Laat het handen wassen bij haar maar een goede gewoonte worden en de biologische les, waarom handen wassen heel belangrijk is, volgt later wel. Nu houdt dametje totaal niet van vieze handen, dus dat werkt al mooi mee. Kortom hier wordt vanaf heden goed gedrag aangeleerd! Bedankt voor het mogen testen, Squid Soap!

En hoe zit dat bij jou thuis? Beken eens heel eerlijk of je ALTIJD je handen wast, na een toiletbezoek, voor het eten of eten bereiden? Of andere momenten die echt wel om die actie vragen? Ik ben erg benieuwd of er lezers voor uit durven komen, dat ze het ‘wel’ eens (on)bewust vergeten!!

Disclaimer: Squid Soap, heeft een dispenser aan Onlybyme opgestuurd om uit te testen en reviewen.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten