Er op uit!,  Uitjes

’t Veluws Zandsculpturenfestijn 2016

 ’t Veluws Zandsculpturenfestijn 2016

Vanaf 15 april start de 8ste editie van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn bij de Beeldentuin in Garderen. Al jarenlang een zeer bijzonder evenement dat wordt bezocht door mensen uit alle windstreken.

Namens de organisatie van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn mag Onlybyme 2 x 2 kaarten aan haar lezers weggeven. Lees verder, hoe je kunt meedoen aan de winactie!

’t Veluws Zandsculpturenfestijn Thema 2016 : Rien Poortvliet

Dit jaar is het thema geheel in de stijl van de Wereld van Rien Poortvliet. Wie kent zijn tekeningen niet! Een herkenning uit de jeugd, voor velen en super toegankelijk voor zowel jong en oud. Rien Poortvliet was een meester in het vastleggen van de natuur op papier. Zijn tekeningen vertelden haast zonder woorden, hele verhalen. Dit jaar wordt zijn werk als thema uitgewerkt door de allerbeste zandkunstenaars. Het belooft een lust voor het oog te worden.

't Veluws Zandsculpturenfestijn

Naast de zandsculpturen is er ook een expositie te bekijken met originele werken van Rien Poortvliet, uitgeleend door het Rien Poortvliet Museum.

Bekijk het eens van bovenaf!

Ga met de monorail de lucht in en geniet van alle kunstwerken vanuit de lucht. Zo zie je nog meer details en kan je echt met het hele gezin genieten tijdens de rit van alle mooie werken. Een kabouter houdt jullie gezelschap in het karretje!

zwijn

Liefhebbers van spreekwoorden en gezegden opgelet!

Voor de puzzelaars onder de bezoekers een geweldige uitdaging. Weet jij alle 40 spreekwoorden en gezegden te ontcijferen in de gemaakte zandsculpturen? In één van de overdekte ruimtes word je hiertoe uitgedaagd en maak je kans op mooie prijzen!

Uiteraard is er ook aandacht voor de inwendige mens, door op het terrein meerdere gelegenheden tot het nuttigen van een drankje en een hapje aan te bieden. Na het bezichtigen van alle zandindrukken kan je je hart uiteraard ook nog ophalen in de mooie beeldentuin zelf (3000m2), met zeer veel inspiratie voor de eigen tuin.

Praktische gegevens

 • Duur Festival: 15 april t/m 29 oktober 2016.
 • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 – 17.30 uur en zaterdag 10.00 – 17.00 uur. Zondag gesloten.
 • Toegangsprijzen: 0-5 jaar gratis, 6-12 jaar €4,50 en 13 jaar en ouder €9,50.
 • Gratis parkeren en heel het park is rolstoelvriendelijk.
 • Meer informatie is te vinden op www.zandsculpturen.nl.

Krijg je al zin om zelf de komende maanden ergens een bezoek te brengen aan dit geweldige Festival? Doe mee met de winactie! Onlybyme geeft 2 x 2 entreekaartjes aan de gelukkige winnaars.

Winactie ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

 • Laat je naam en mail achter en geeft aan dat je mee wilt doen.
 • De actie loopt t/m volgende week woensdag middernacht.
 • Met de winnaars wordt via de mail contact gezocht en gevraagd om adresgegevens.
 • De uitslag wordt openbaar gemaakt op de Facebookpagina van Onlybyme.
 • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen. Laat het weten als je daar gebruik van hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van de winactie via deze zelfde kanalen. (Dit is niet verplicht om mee te kunnen doen, het mag om je kans te vergroten.)

 

Barbara (44) is de eigenaresse van Onlybyme. Onlybyme is een vanuit een schrijfpassie begonnen uit de hand gelopen hobby, die ik niet meer weg wil denken uit mijn leven.

13 reacties

 • Marian Zw.

  Ik zou graag meedoen met deze aftie voor mijn ouders. Dit is echt een super leuk dagje uit voor ze! Heb het bericht gedeeld op twitter

 • Daisy Koenen

  Rien Poortvliet, wie kent zijn mooie tekeningen niet. Ik heb vele boeken van hen, maar dat is 2D en ik zou de tekeningen wel eens in 3D willen zien. Ik boetseer zelf en daardoor zeer geïnteresseerd in de beelden, want dat is boetseren met zand.

 • Ineke

  wij zijn 2 jaar geleden ook naar het zandsculpturenfestival geweest en stonden versteld van de mogelijkheden van wat er met zand gemaakt kan worden. Dit is echte Kunst (met een grote K). In mei gaan wij een paar dagen naar Amersfoort en dan willen we dit festijn wederom gaan bezoeken.

 • Rianne

  Ik kom niet verder dan een kasteeltje van zand, dit lijkt mij prachtig om te zien. En tevens een leuk dagje uit! Ik doe graag een poging. Ik volg je via fb, bloglovin en ig. Leuk om de sfeer van Rien Poortvliet eens op te snuiven, vroeger keek ik graag in de boeken met prenten!

 • Oma Will

  Dit lijkt mij prachtig ,om te zien wat ze allemaal van zand kunnen maken.
  Een dagje uit met Opa zie ik wel zitten.
  Misschien nemen we de kleinzoon wel mee. als dat mag. Zie er echt naar uit.
  Ben nog nooit bij deze zandsculpturen in Garderen geweest.
  Ik waag graag een kansje.
  Ik volg je op Bloglovin.

 • Insoon

  Wat een leuke win-actie! Lijkt me prachtig om dit allemaal in het echt te zien en we wonen er redelijk dicht bij in de buurt… maar ben er nog nooit geweest. Dus ik doe graag mee met deze actie!! 🙂

  Ik volg je op facebook en bloglovin’

 • Manon

  Ik zou wel willen winnen. Ik woon alweer een paar jaar op de Veluwe maar gedraag me hier nog niet zo als een toerist, terwijl er zó veel te doen is! Misschien is dit dan een goed begin en geeft het nog inspiratie voor mooie bouwwerken deze zomer?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *