wereldreis 1

3 zaken die je moet regelen voordat je een wereldreis gaat maken

Na het afronden van je studie en lang sparen is het zover: je wereldreis is eindelijk in zicht. Je weet waar je ongeveer heen wil, maar alles goed voorbereiden kost nog aardig wat tijd. Wat komt er allemaal bij kijken en wat moet je allemaal regelen voordat je voor een langere tijd op reis gaat? Wij geven je drie zaken die je moet regelen voordat jij gaat beginnen aan jouw wereldreis!

3 zaken die je moet regelen voordat je een wereldreis gaat maken

Planning en budget

Weet je al waar je ongeveer heen wil en wat je wil zien? Het is fijn om een globale planning te maken van jouw trip. Dit betekent niet dat je jouw hele reis al vooruit gepland moet hebben, maar het is wel handig om een beeld te krijgen van de diverse reisroutes die er zijn.  Zo krijg je een goede indruk van de verschillende landen en wat hier allemaal te beleven is.

Daarnaast helpt een globale planning ook bij het vaststellen van je budget. Je kan van tevoren bedenken of je wat luxer wil reizen of dat je liever wat meer budget gaat reizen. Het is belangrijk om genoeg geld mee te hebben zodat je alle dingen die je wil doen, daadwerkelijk ook kan doen. Wil je meer activiteiten doen? Houd dan rekening met een groter budget. Daarnaast speelt de regio waar jij naartoe gaat een grote rol voor je budget. Ga je bijvoorbeeld naar Azië, dan zijn jouw uitgaves goedkoper dan als je naar Australië zou reizen. Houd hier dus rekening mee.

Zorgverzekering

Voordat je op reis gaat is het belangrijk dat je een goede zorgverzekering hebt afgesloten. Dit kan een hoop problemen voorkomen. Let goed op dat je naast je basisverzekering een reisverzekering afsluit. Wanneer je langer dan twee maanden op reis gaat is het goed om te kijken naar een uitgebreide reisverzekering. Wanneer je langer of vaker in het jaar op reis gaat is een doorlopende reisverzekering vaak goedkoper.

Lees voordat je een reisverzekering afsluit de voorwaarden goed door. Kijk naar de hoogte van je eigen risico en waar je allemaal voor verzekerd bent. Sommige verzekeringen hebben een maximum van 180 dagen aaneengesloten reizen. Ga je hierover heen, dan ben je dus niet verzekerd. Vraag je verzekering op tijd aan, tijdens je reis wil je hier geen problemen mee krijgen!

Vaccinaties

De kans dat je op reis een vervelende infectie oploopt is groot. Dit risico kan je verkleinen door de juiste inentingen aan te vragen voor je reis. Dit kan voorkomen dat je ziek wordt. Voor veel landen zijn bepaalde inentingen ook verplicht. Denk bijvoorbeeld aan Hepatitis A, dit beschermt je tegen een ontsteking van je lever, ook DTP wordt vaak aangeraden. Dit beschermt je tegen Difterie, Tetanus en Polio.

Wanneer je langer dan drie maanden gaat reizen worden er vaak meerdere inentingen aangeraden. Zo kan Hepatitis B aangeraden worden als aanvulling op de A vaccinatie en kan de Rabiës vaccinatie goed van pas komen wanneer je bijvoorbeeld richting Azië gaat. Als je een aanvullende zorgverzekering hebt dan worden deze vaccinaties vaak vergoed. Wanneer je een afspraak maakt krijg je automatisch advies over welke vaccinaties belangrijk zijn voor jou.

Deze blog bevat sponsored content.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten