IMG 7597
|

Wat is de spannendste achtbaan?

Tijdens ons recente bezoek naar de Efteling hadden Kanjer en ik heel even een paar uurtjes onze handen vrij en bezochten voor het eerst de vorig jaar geopende achtbaan De Baron. Enkel er naar kijken geeft je al de kriebels, wanneer je de wagens ziet ‘hangen’ voor ze de diepte in storten!

achtbaan

De spannendste achtbaan – De Baron!

Een echte thrill, als je daar bovenaan hangt!

Je moet er even geduld voor hebben, maar het is echt het wachten waard voor de echte achtbaanliefhebber! De Baron in de Efteling is in onze ogen echt dé meest spannende achtbaan in Nederland op dit moment (2016). 

Keuzes in de wachtrij van de Baron

Je kan in de wachtrij op een gegeven moment kiezen of je helemaal vooraan wilt en letterlijk een aantal secondes naar beneden hangt voor je omlaag stort in de mist, of de rijen er achter. Uiteraard is de wachttijd bij de keuze voor de stoelen vooraan langer, dan die van de stoelen erachter. Ook kan je in de single rij aansluiten, die je alleen laat plaatsnemen in een ritje waar een extra plaats overblijft. Hier is de wachttijd korter, maar vaak wil je toch graag samen deze kick beleven.

Zelf kozen wij voor de tweede rij en de wachttijd viel best mee, 45 min totaal. De rit was super, vooral het moment dat je bovenaan hangt en dan na een paar seconde de diepte in stort… een moment om je adem even in te houden… Wat een gave ervaring was dat! De rest van de achtbaan is ook leuk hoor, maar niets boven die eerste 10 secondes…

TIP: Via de Efteling App kan je de wachttijden van alle attracties goed in de gaten houden, een aanrader als je door het park loopt.

Daarna gingen we ook nog ‘even’ snel in de Python en Joris de Draak en liepen we langs De Vliegende Hollander.

De achtbanen in de Efteling

Buiten De Baron, is de Efteling voor achtbaanliefhebbers nog steeds een gewild park. Juist omdat je daar ideaal de ‘kicks’ kunt afwisselen met minder heftige attracties. Velen zijn al vele jaren bekend met De Python, De Bob, Vogelrock en meer recent Joris en de Draak en De Vliegende Hollander. Ook het schommelende schip kan gerust nog worden toegevoegd bij de attracties met een adrenaline shot.  De rest van de Efteling is echt voor het hele gezin toegankelijk.

Barbara (38): De Efteling blijft in mijn ogen het mooiste pretpark van Nederland door de veelzijdigheid aan attracties geschikt voor jong tot oud en daarnaast de presentatie van het park als geheel. Door veel natuur af te wisselen met mooi aangelegde paden, bloemenpracht en attracties in een sprookjesachtige huisstijl. 

Vorig jaar schreef ik al een artikel over het bezoeken van de Efteling met een kleuter, wat net zo leuk is! Uiteraard wat anders van inhoud, maar daarom niet minder geslaagd. Je beleeft de wonderen van de Efteling dan weer door de ogen van een kind en herinnert je hoe je zelf als kind hier rondliep.

Ga jij wel eens naar de Efteling toe? En zo ja, wat is jouw favoriete attractie?

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten