Vanaf de duivelsberg 2 rotated
|

Wandelen op de Duivelsberg in de lente | Fotoblog

Het is werkelijk schitterend wandelen in de bossen rondom de Duivelsberg, aan de zuidkant van Nijmegen. Elk jaargetijde is het weer een verrassing. Zelf ging ik halverwege maart op een half bewolkte dag de lente opsnuiven en werd rijkelijk beloond. De eerste bladeren zoeken hun weg uit de knoppen en de vogels lieten zich horen.

Vanaf de duivelsberg
Uitzicht vanaf de Duivelsberg

Parkeerplaats De Oude Kleefsebaan, Berg en Dal

Er zijn verschillende mogelijkheden om te parkeren, zelf koos ik de parkeerplek aan de Oude Kleefsebaan, Berg en Dal. Beiden routes lopen met de klok mee dus je start op geel, loopt linksom tot je bij het Pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg arriveert en stapt dan over op de rode route die je ook linksom loopt.

20220315 124440
De wandelroutes rondom de Duivelsberg, met startpunt Oude Kleefsebaan.

Routebewegwijzering

20220315 125921 rotated
De routebordjes

Beide routes zijn met gele vierkanten bordjes bewegwijzerd met een loopfiguur erin en duidelijke pijlen. Verdwalen is feitelijk onmogelijk.

Op het punt waar de rode en groene route samen op lopen is er enig moment dat je denkt een rood bordje gemist te hebben. Gewoon recht doorlopen de groene paaltjes volgen en je ziet een snel genoeg weer een rood bordje verschijnen. 😉

Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg

Veel mensen parkeren bij het Pannenkoekenrestaurant en gaan vandaaruit een of meerdere wandelroutes lopen en vervolgens een drankje drinken op het terras. Zelf neem ik graag mijn drinken mee tijdens het wandelen. De routes zijn met regelmaat voorzien van een bankje, dus dan is het even genieten en bijkomen van een klim vind ik persoonlijk zalig.

Het restaurant loopt goed. Het is er altijd gezellig druk en het eten is goed. Ook is er een buitenspeeltuin waar de kinderen zich kunnen uitleven.

Begin rode route

De rode route is behoorlijk heuvelachtig

flink klimmen rotated

In totaal heb ik door geel en rood te combineren een afstand van 5,425 meter gelopen met 7.751 stappen.

Tussendoor heb ik soms best even stilgestaan na of tijdens een klim, maar hoe fitter je bent (en zonder overwicht helpt natuurlijk ook) hoe makkelijker het je zal afgaan.

Ervaren heuvellopers zullen er waarschijnlijk geen hand voor omdraaien, maar voor mensen slecht ter been is het geen geschikte route. Ook is het niet mogelijk op deze route met wandelwagen of rolstoel te lopen, er zitten letterlijk traptreden in de route om de klim of afdaling te begeleiden.

heuvels onderweg

De arbeid wordt ruimschoots beloond door de fantastische uitzichten die je krijgt voorgeschoteld. En tussendoor is het genieten van de natuur die zich overal aan het ontpoppen is.

vanaf een bankje2

20220315 130908

Pieterspad

Een klein deel van de rode route loopt gelijk op met het Pieterspad, een leuk detail. Bij het pannenkoekhuis kruisen het Pieterpad, het Grote Rivierenpad en het Limuspad elkaar dus ook de langeafstandlopers komen met regelmaat kennismaken met de schoonheid van de Duivelsberg.

deel pieterpad

De Duivelsberg

Aan het einde van de route word je beloond met de Duivelsberg zelf.

Vanaf de duivelsberg 2 rotated
Vanaf de Duivelsberg terugkijkend naar beneden.
Vanaf de duivelsberg 1
Vanaf de Duivelsberg zelf

Een route die ik met veel plezier heb gelopen en vaker op de foto zal zetten op bepaalde punten om de natuur door het jaar heen te ‘vangen’. Zelf wonen wij aan de Noordkant van Nijmegen waar juist de vlakte en de boomgaarden (fruitteelt gebied) de toon zetten. Toch rij ik graag met de auto naar de zuidkant om hier de boslucht te snuiven.

Wellicht ben jij nu ook geïnspireerd om hier te gaan wandelen?

Bewaar deze pin voor later:

Format 4 1

Voel je welkom om Onlybyme te gaan volgen!

Je kan Onlybyme vinden op PinterestFacebookInstagramTwitter en Bloglovin’.


Een andere route die ik kan aanbevelen

Net als deze blog, vol mooie foto’s om van de natuur te genieten. Ik heb om de hoek van de Mariapeel gewoond in Helenaveen en ging hier met grote regelmaat wandelen. Echt een aanrader!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten