Sneek Garijp 2017 014
| |

Impressie zeilweekend bij `t Garijp geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar!

Het zeilweekend is eindelijk aangebroken! Wat hebben de meiden geduld moeten hebben, nadat ze al een paar weken geleden te horen kregen dat ze mochten gaan.

– Met dank aan recensente Antoinette die deze impressie maakte samen met haar dochters. –

Eindelijk was het zover: Hemelvaartweekend! De tassen ingepakt en de dames klaar om te gaan zeilen! `s Morgens om 10 uur moesten we er zijn, dus vroeg uit de veren en rijden maar. De meiden waren heerlijk enthousiast en de weersvoorspellingen waren meer dan goed! 

zeilvakantie

Impressie zeilweekend ‘t Garijp

Eenmaal aangekomen bij `t Garijp werden we vriendelijk verwelkomd door één van de eigenaren en een 4-tal zeilinstructeurs. De tassen mochten op tafel gezet worden, zodat ze eerst een kijkje konden nemen bij de boten. Het was een rommelige start omdat niet helemaal duidelijk was wie nu de leiding had en wat de bedoeling was.

In de papieren, die we thuisgestuurd hadden gekregen, stond dat ze eerst theorie kregen en dan de boot op gingen. Niks was minder waar… Ze mochten zich klaar maken om de boot op te gaan. Dus snel de zonnebril, pet en zonnebrand uit de tas en op naar de boot. Samen met nog een meisje en 2 instructeurs gingen ze. Daar stonden we dan zonder onze meiden. Zo stoer dat ze dit avontuur aangaan samen!

(Misschien is vanwege het warme weer afgeweken van het programma zoals in de beschrijving was opgenomen of hebben ze een nieuwe indeling gehanteerd. Dit was ons als ouders niet duidelijk.)

Sneek 2017 060

Katinka: Ik vond het echt spannend hoor! Papa en mama zwaaide ons uit en we gingen zeilen. eng maar leuk joh!

Eenmaal op de boot kregen de meiden uitleg over hoe ze moesten sturen, aanmeren en afmeren. Onderweg stopten ze bij een eilandje. Hier werd gezamenlijk, met andere cursisten geluncht en was er een plaspauze.

Sneek 2017 070

Rond 17 uur kwamen ze terug en konden ze hun tassen naar hun kamer brengen. Afgesproken was dat ze in ieder geval samen op een kamer konden. Dit was zo geregeld. Samen met nog een paar meisjes hadden ze een stapelbed. Gezellig….

Devika: Leuk samen met Katinka op de kamer. Vind ik toch leuker dan als we apart slapen.

Daarna was het eten. Ze kregen de eerste avond kip pesto met sla en natuurlijk een ijsje na. Nadat iedereen klaar was kregen ze theorieles. De eerste avond ging het over de politieregels op het water. En toen gingen ze naar buiten, trefballen. Dit was leuk en wat hebben ze een lol gehad, Uiteindelijk was het rond 22.00-22.30 uur echt bedtijd. En moe dat ze waren! Ze hebben nog even gekletst en toen was het echt tijd om te slapen.

De tweede dag

Om 08.00 uur werden ze wakker gemaakt. Ze hadden tot 08.30 de tijd om zich klaar te maken. Gezamenlijk werd er ontbeten en moest de lunch klaar gemaakt worden. 4 boterhammen moest iedereen minimaal meenemen. Devika had een meisje van 7 die helemaal weg van haar was.

Devika: ik heb haar geholpen met het ontbijt en lunchpakket. Zo leuk dat ze mij om hulp vroeg. Ze was zo lief.

Iedereen moest om  09.30 uur bij de boot zijn zodat ze het water op konden. Ze hadden dezelfde instructeurs. Tijdens deze dag leerde ze om te gijpen. Ook werd er gevraagd om af en toe een kleine taak over te nemen van de instructeur.

Sneek Garijp 2017 005

Katinka: Ik had niet verwacht dat we zou hard gingen zeg! en wat gaan we soms schuin, lache!

Bij een eilandje werd en geluncht en kreeg iedereen water. Daarna was het verder zeilen tot 17.00 uur.

Deze avond aten ze sperziebonen met een gehaktbal en ijs. Ook was er weer sla. Na het eten kregen ze weer theorie. Nu leerde ze over de bootonderdelen en welke functies deze hadden.

Daarna gingen ze met zijn allen flessenvoetbal spelen, estafette en een behendigheidsspel waarbij we gezamenlijk uit de knoop moesten komen.

Dit was echt superleuk Mama!

Katinka was erg enthousiast over deze avond. Om 22.00 uur was het eind in zicht en gingen ze allebei moe maar voldaan naar bed.

De derde dag

Was hetzelfde als gisteren. Ze hadden hun tassen klaargemaakt zodat ze straks, om 17.00 uur, met papa en mama mee naar huis konden. Vandaag kregen ze een andere instructeur en zaten ze met z`n tweeën op de boot.

Devika: ik vond dit echt leuk! Ik mocht zelfs helpen de boot te besturen in de vaart.

zeilweekend

Deze dag mochten en kregen ze meer zelf te doen. Deze instructeur was erg gezellig vonden beiden en legde goed uit wat we moesten doen.

Devika: ik was zo moe dat ik eerst even niks gedaan heb. Had het koud maar daarna was het goed. Heb echt gelachen vandaag.

En ze konden wat ze gisteren geleerd hadden gelijk in de praktijk brengen.

De afsluiting van een geweldig zeilweekend

Papa en mama waren natuurlijk ruim op tijd om hun kroost te verwelkomen. Van verre werden ze toegezwaaid en daar waren toch even de traantjes bij de meiden. Zo moe en het was zo gaaf! Nadat ze op de kant waren, hebben we nog even met de instructeurs gesproken over de afgelopen dagen. Ze gaven aan dat het topweer echt een groot pluspunt was. De laatste dag was er veel wind en 30 graden. Het ultieme zeilweer.

Jongens en meiden van `t Garijp, dank jullie wel!

zeilweekend

Samengevat

Natuurlijk heb ik de meiden gevraagd of ze hun weekend kort konden samenvatten.

Devika (14): Ik heb het echt super naar mijn zin gehad. Elke dag leerde ik nieuwe mensen kennen en de sfeer was tof. Ik vond het wel jammer, dat toe we aankwamen, het zo rommelig was. Ik hou hier niet van. Ik had liever eerst bijvoorbeeld aan een tafel gezeten en kennisgemaakt met iedereen. Ik wist dan wat ik kon verwachten dit weekend en wie iedereen was. Nu gingen we opeens de boot al op. Maar ik had niet verwacht het zo gaaf te vinden.

Katinka (12): Dit was gaaf joh! Ik heb jullie wel enorm gemist hoor, maar we gingen soms hard met de boot. We lagen dan bijna in het water, zo schuin gingen we. En lekker laat naar bed en spelletjes doen. Wat ik minder leuk vond is dat de leiding rookt. Ze roken niet mijn kant op en vroegen wel of het goed was, maar ik vond dat niet zo netjes. Er waren ook jonge kinderen. Maar ik ga zeker op school vertellen hoe gaaf weekend we hebben gehad.

Meer informatie over zeilvakanties bij ‘t Garijp: neem een kijkje op hun website.

Disclaimer: deze impressie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten