meiweeki 78
|

VAKANTIETIP: Een minivakantie zeilen voor kinderen vanaf 6 jaar!

Wat ga je als tiener doen als je met Hemelvaart 3 dagen een kielbootcursus mag volgen bij het Garijp?

minivakantie zeilen

Mijn beiden dochters, (bijna 12 en 14) wisten het wel! Ze pakten gelijk hun tablet erbij om te kijken wat ze allemaal zouden gaan doen. Hun eerste reactie was: ‘Wat ziet dit er Cool uit zeg’, en gelijk daarna, ‘Wie mag er boven in het stapelbed slapen?’ Nadat ze een beetje tot bedaren waren gekomen, heb ik ze gevraagd nu eens rustig te kijken wat ze echt gingen doen.

Een minivakantie zeilen zonder ouders!

Onze meiden zullen 3 dagen en 2 nachten, zonder paps en mams, op een prachtig oude boerderij verblijven, die al ruim tweehonderd jaar oud is. Door de prachtige ligging verblijven ze 3 dagen volop aan het Sneekermeer. Ze zullen hier op een kamer met nog 4 of 6 anderen meiden slapen. Dat zal een gezellige boel gaan worden, vermoed ik zo. De instructeur zal `s nachts ook aanwezig zijn, wat ons een veilig idee geeft. Ze kunnen makkelijk op iemand terugvallen, als er wat aan de hand mocht zijn.

De eerste dag zullen ze theorie krijgen. Daarna gaan ze 2 dagen heerlijk het water op en kunnen ze de geleerde theorie in praktijk gaan brengen. De instructeurs zijn allemaal goed opgeleid. Ze hebben allemaal de verplichte diplomas en/of certificaten. <a href="https://www.garijp.nl/">Het Garijp</a> geeft al ruim 40 jaar zeilcursussen. Dit geeft ons een goed gevoel. Als een zeilschool al zo lang lessen geeft, dan heb je toch een goede reputatie, volgens ons.
<h2>Naast zeilen ook ander vermaak</h2>
Daarnaast is het niet alleen maar theorie en zeilen. Ook aan de activiteiten in de avond wordt gedacht. Op hun website geven ze aan dat het weer afhankelijke activiteiten zijn. Zoals estafettes, speurtochten en vossenjacht. Leuke afwisseling voor de kids en heerlijk ontspannend. Ze mogen er ook voor kiezen om lekker te chillen op het terras of binnen aan de bar. Deze afwisseling vindt vooral mijn dochter van 14 een leuke verwelkoming. Ze vindt het er in ieder geval gezellig uit zien op de foto
s.

Een eigen barkaart

Wat de meiden ook tof vinden, is dat ze een barkaart krijgen. Ze kunnen dan zelf hun consumpties aan de bar halen en aan het eind van de rit betalen de ouders dan deze consumpties. Dit maakt het voor het personeel overzichtelijk en geeft de kinderen een bepaalde vrijheid. Onze jongste vindt dit wel stoer.

Zeilen: leuk en spannend voor de eerste keer!

Het zeilen vinden ze er leuk uit zien maar ze weten niet zo goed wat ze precies gaan doen. Dit komt omdat ze beiden nog nooit gezeild hebben. Ze hopen dat ze samen met andere kinderen op de zeilboot hun theorie in de praktijk mogen brengen. Ze verwachten wel veel te leren deze 3 dagen. Het is geen relaxvakantie hoorde ik ze al tegen elkaar zeggen. Maar tof joh zei de oudste tegen de jongste. Kunnen we straks mooi zeggen dat we gezeild hebben!

Ook zijn ze druk aan het brainstormen wat ze zullen gaan eten`s avonds. Ja, stel je voor! Ze hopen dat ze een keer mogen barbecueën of lekker pasta gaan eten. We zullen het van ze horen als we ze 28 mei weer zien!

Conclusie van deze vooruitblik:

Al met al zijn onze meiden, nadat ze de website bekeken hebben, erg enthousiast en hebben ze er veel zin!  Ze zijn nog nooit in Friesland geweest en hebben nog nooit gezeild. Ze verwachten beiden een superleuke zeilvakantie bij het Garijp te mogen gaan meemaken.

Papa is gevraagd de fototoestellen leeg te maken, want ja, ze willen natuurlijk alles vast leggen voor ons, de opas en omas en hun vriendinnen. Ik kan maar een conclusie trekken. Onze meiden kijken uit naar een leuke en leerzame zeilvakantie.

Nu kunnen ze genieten van alle voorpret! Natuurlijk horen jullie nog hoe het geweest is, met alle foto`s en impressies!

Meer informatie over wat Het Garijp jouw kinderen kan aanbieden in de zomermaanden vindt je op hun website. 

Disclaimer: dit artikel is een onderdeel van een samenwerking met Het Garijp.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten