vakantieplannen
|

Vakantieplannen 2017: een vakantie in de natuur?

Hier een groot natuur liefhebster. Ik kan intens genieten van de natuur en al het moois dat deze te bieden heeft. Liefst ga ik op vakanties dan ook de natuur in met wandelingen, rondritjes en bezoekjes aan natuurparken. Waar ik me dagen kan vermaken. Al dan niet met de camera bij de hand voor het schieten van mooie foto’s.vakantieplannen

Ook dochterlief probeer ik met dit ‘virus’ te besmetten maar helaas is de wandeling na een paar kilometer wel lang genoeg (Zijn we er al bijna mam?) en wordt hetgeen mij zo intens boeit al snel saai! Dus ik moet nog wat andere manieren bedenken om het voor een dochter van 6 jaar komende zomer interessant te gaan laten zijn! Mijn hersenen kraken dus geregeld. Natuur is wat ik wil, maar dan wel zo dat dochterlief er ook van kan genieten!

Avontuur is wat kinderen willen!

In gedachten heb ik wel al het een en ander verzonnen, alleen is mijn rug niet over alles even enthousiast. 😉

Kinderen willen avontuur. Een vakantie met bijvoorbeeld een ingeplande overnachting onder de sterrenhemel of in een tentje is veel spannender dan in een saai stenen huisje. Een spannende trektocht door een rivierbedding is veel leuker dan saai een wandelpad aflopen. Deze mama is dus aan het bedenken hoe ik aan dametje haar avontuur drang (en ook mijn eigen lijf met wat beperkingen) tegemoet kan komen.

Random rondsnuffelen op websites helpt mij altijd bij het komen tot inspiratie. Zo kwam ik via via op een mij nog totaal onbekende website terecht.

Iets onbekends is heel handig! Als je eenmaal weet wat het is!

Duidelijk was wel dat ze daar allerlei items verkopen die erg handig zijn voor een vakantie in de natuur. Dus dat paste goed in mijn denkproces. Tot ik een woord tegen kwam, waar ik me niet direct iets bij voor kon stellen: compressiezakken. Ik kon me op basis van de naam niet voorstellen dat ik dat ‘ooit’ nodig zou hebben. Zeker niet voor een nachtje of kort avontuur in de natuur met dochterlief, dus ik keek snel verder.

Enkel wist ik dus niet wat het was, en tja…. nieuwsgierig… en op een link klikken kost me niets dus ik kijken…

Blijkt het gewoon een super handig ‘iets’ te zijn, wat ik wellicht nog overweeg aan te schaffen ook! Het is namelijk een zak waar je je kleding in droog kan houden en kan samenbinden tot een kleinere massa (compressie) met de compressiebanden. De prijs is ook nog eens zeer aangenaam, en ik zie daar wel voordelen van als ik inderdaad overweeg (slechts nog status overweging!) om een avontuurlijke wandeltocht in een rivierbedding op het programma te zetten in de zomervakantie. Want ja natte kleren leuk zolang we wandelen in het water, maar daarna zo spoedig mogelijk iets droogs aan, dochter kennende. 😉

vakantieplannen

Ook kan deze tas denk heel makkelijk in een grotere rugtas kwijt en ervoor zorgen dat een deel van de inhoud droog blijft. Als ik zonder dochterlief het weer eens in mijn hoofd haal te gaan wandelen. De tijd en de afstand uit het oog verlies, zoals afgelopen zomer. Toen bleef het droog, maar had het geregend dan had ik een uitdaging gehad. Dus ook voor mezelf op een langere wandeltocht kan zou deze zak handig zijn.

Je hebt natuur en natuur vakanties!

Nu ben ik een natuurliefhebster maar ook een verwende natuurliefhebster! Eerlijk is eerlijk: liefst ligt deze dame na een dag rondsjokken in de natuur liefst op een heus matras te slapen.

Glamping is echt een uitvinding die ik zelf had kunnen uitvinden! In de natuur en toch de luxe van een gewoon bed: zalig! Deze mama gaat wel een nachtje met dochterlief in ons kleine tentje in de tuin. Ook wil ik best kamperen een weekje, maar dan wel in luxe!

De site waar ik leerde dat compressiezakken heel handig kunnen zijn,heeft veel items in hun assortiment. Dingen waar ik totaal niet naar op zoek ben. Als je echt van het basis kamperen bent, dan kan je daar echt je hart ophalen. Ga verder daar eens kijken als je denkt: dat ben ik! Aan mij zijn manieren om zelf vuur te maken, allerlei soorten messen, lightsticks etc. duidelijk niet besteed! Dat laat ik graag over aan een man. Iets wat in ons vrouwen gezin niet van toepassing is op dit moment.

Laat mij maar parttime genieten van de natuur en ‘s avonds genieten in de weelde na een dag van inspanning. Voor iedereen zo zijn ding! 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten