maastricht 172142 1920
|

Tips voor een succesvol weekendje weg naar Zuid-Limburg

Het dagelijks leven is ontzettend druk door verplichtingen voor je baan, maar ook voor je gezin. Een weekendje weg naar Zuid-Limburg is dan een heerlijk vooruitzicht. Plan daarom snel een weekendje weg naar het prachtige Zuid-Limburg. Zeker als je van de natuur houdt. Zuid-Limburg is het stukje Frankrijk in eigen land, alleen nog mooier en unieker. Op een paar uurtjes rijden bevind je jezelf al in een prachtige omgeving. Om het weekend zo succesvol mogelijk te maken, delen wij graag een aantal tips.

weekendje weg naar Zuid-Limburg
Uitzicht Maas, Maastricht – Bron Pixabay

Weekendje weg naar Zuid-Limburg

Een heerlijk avondje uit

Zuid-Limburg staat bekend om het bourgondische eten en drinken. Een heerlijk avondje uit kan dan ook zeker niet ontbreken tijdens een weekendje weg. Ontdek de streekgerechten in een restaurant in een van de vele idyllische dorpjes. Of proef de heerlijke dranken uit de regio tijdens het stappen in een van de grote steden. Bezoek de kroegen, probeer eens een theatervoorstelling uit of neem een gokje in het casino. Genoeg opties om met een grote groep een heerlijk avondje te vertoeven. Vergeet bij het avondje uit niet te zorgen voor een goede slaapplaats. Voor grote groepen kun je bijvoorbeeld terecht bij een groepsaccommodatie 20 personen.

Wandelen en fietsen door de natuur

Het Limburgse heuvellandschap is zoals gezegd uniek. De prachtige panorama’s en vergezichten laat je genieten tijdens een wandel- of fietstocht. Geniet van het wisselende landschap, de gezellige dorpjes en de bourgondische gastvrijheid. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes die je kunt afleggen. Denk aan populaire fietsroutes zoals:

  • De Hartjes Heuvelland route
  • Park Gravenrode route
  • Drie-Grenzenroute

En wandelroutes zoals:

  • Cultuurroute Eijsden-Margraten
  • Valkenburg aan de Geul
  • Wandelen in de Voerstreek

Bekijk meer over deze wandel- en fietsroutes bij VVV Zuid-Limburg. Hier kun je alle gedetailleerde informatie vinden over de routes. Daarnaast vind je hier ook alle andere fiets- en wandelroutes in de regio.

Zorg voor een goede nachtrust

Als je een weekendje weg gaat, dan wil je natuurlijk goed kunnen ontspannen. Even ontsnappen van de dagelijkse stress en even in relaxmodus. Een goede nachtrust is daar een belangrijk onderdeel van. Kies een goede uitvalsbasis voor alles wat je tijdens het weekend wilt doen. De huisjes op deze pagina van Ulvend zijn  bijvoorbeeld ideaal om te overnachten tijdens het weekendje weg. Je vakantiehuisje ligt midden in de prachtige natuur en dicht bij alle mooie en culturele dorpjes en steden van Zuid-Limburg. Kies voor een goede nachtrust en kom helemaal tot rust tijdens een succesvol weekendje weg in Zuid-Limburg.

 


 

Gerelateerd

Andere blogs vanuit de provincie Limburg:

 

Disclaimer: deze blog betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten