|

Regen houdt mij niet tegen! ;-)

Gisteravond zag ik het al op de voorspelling, veel regen vandaag! Gelukkig zit je droog in de auto en de camera mee, nieuwsgierig naar wat ik onderweg tegenkom. Gewoon rondrijden en zien waar je terecht komt is erg leuk om te doen. Uiteraard met als doel de zee!

Ben ik wel in Zeeland en niet op Texel?

Terwijl ik met de auto het park nog niet af ben, sta tegenover een dijk vol met schapen. Van mijn vakanties op Texel weet ik nog goed dat dat daar overal is. Hier vond ik het zo aandoenlijk, die kleine lammen tussen de grotere ooien, dat ik gelijk mijn camera pakte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo ‘dichtbij’ lijken ze al vrij groot, maar vergeleken bij de volwassen dames, waren deze lammetjes echt aandoenlijk.

Gelijk moet ik weer denken aan Riana (5), die afgelopen week onderweg een paar koeien van dezelfde kleur als ‘grote schapen’ bestempelde, omdat ze niet wist dat er ook koeien in blanke kleur bestonden. 😀 Daarna hadden we een geanimeerd gesprek over welke dieren verschillende kleuren hebben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze dame was heel geïnteresseerd in wat ik aan het doen was. Is immers ook raar, een auto die stopt, raampje open en een camera naar buiten. 🙂 We hadden even een stilzwijgend gesprek, waardoor ik me liet afleiden en niet mevrouw, maar de heg scherp had gesteld. Toch was het ‘gesprek zonder woorden’ zo leuk dat ze niet tussen deze foto’s mag ontbreken. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het waren er ‘wat’ te veel om spontaan te gaan tellen. Deze foto is ‘slechts’ een deel van een hele lange dijk voor schapen. Het lentegevoel was meteen volop aanwezig.

Buien boven Aquadelta, Bruinisse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanaf een afstandje zag ik het park waar ik deze midweek verblijf. Nu zit ik zelf niet in een huisje maar dichtbij het parkcentrum van Aquadelta in een appartement. Toch was op deze plek goed te zien dat er zeer donkere wolken hingen boven het bungalowpark en ik dus op tijd droog de auto had bereikt. 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Via Zierikzee, Renesse kwam ik uiteindelijk op het Noordzeestrand. Daar was het even zoeken naar een strandtent die ik snel kon bereiken, zonder eerst door het zand (en regen) te moeten ploegen. Uiteindelijk vond ik Natural High, waar ik zit te genieten van het uitzicht, een drankje, hapje en de gratis WIFI die me gelijk al een gedeelte van de dag kan laten wegschrijven.

Strandtent Natural High – aan het Noordzeestrand

Natural High

Het ene moment stromende regen met hagel, het volgende moment….

Natural High

Niets zo veranderlijk als de luchten aan zee…

Natural High

Harde wind laat het zand stuiven…

Natural High

Stagnering in autorondrit – Zit veel te lekker hier 😉

En zo kom je dus in het hoekje te zitten bij Natural High, geen mensen achter je, gratis WIFI (die het super doet), mini laptop mee die lang op accu werkt. Goede stoelen, gemoedelijke sfeer, veel aanloop van mensen die deze tent weten te vinden, ook al is het te koud om buiten te zitten. Ik zie de lekkerste gerechten voorbij gaan en denk dat ik hier nog een tijdje blijf hangen en dan weer richting mijn appartement ga. Doel van deze dagen is uitrusten, niet alle eilanden afrijden voor de mooiste kiekjes. Ook zag ik onderweg aan wat wegwijzers naar interessante musea, misschien morgen eens kijken. Voor nu is het hier goed toeven… ik kan het dan ook echt aanbevelen. Ze zijn niet altijd open alle dagen, heel het jaar door, maar wel de weekenden en feestdagen/vakantieweken. Check vooral even hun site!

(Vermelde linken betreffen geen samenwerkingen, slechts mijn ervaringen opgedaan onderweg.)

Nog een paar mooie kiekjes dan… omdat het geweldig om te zien blijft, al die wisselende beelden voor mijn ogen…

Natural High

Natural High

Natural High

Dus voor vandaag eindigt de fotoblog hier…  genoeg geblogd voor nu… heb ook een boek bij me 😉 en niet te vergeten de zee als steeds veranderd uitzicht met hagel, regel, wind, en af en toe een straaltje zon. Zeer vermakelijk om naar te kijken!

Morgen nieuwe verhalen vanuit Zeeland…

Ben jij als eens in Zeeland op vakantie geweest? Ook buiten de zomermaanden?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten