|

Is er bij jullie ook altijd iemand ziek met een vakantie?

Het zal vast toeval zijn, maar op de één of andere manier, is of dametje of deze mama geregeld de Sjaak als het vakantie is. Of het nu een schoolweek vrij is zonder wegga plannen of een weekendje weg, het maakt niet uit. Heel vaak is één van ons beiden ziek.

Ziek met een vakantie

teddy-242878_640

De herfstvakantie lag ik zelf in de lappenmand, de carnavalsvakantie wij beiden een gedeelte van de vrije week. En ja, we gaan een weekendje weg vanaf morgen en rara: weer is Huize Onlybyme niet geheel griepvrij. Nu betreft het ditmaal mezelf en doen een paar pillen wonderen, dus komt helemaal goed. Maar toch, het valt op!

Niet alleen tegenwoordig ook vroeger

Als kind had ik al de gewoonte ziek te zijn tijdens schoolvakanties. Nu vond ik school ook helemaal geweldig, maar om nu dan maar telkens ziek te zijn met een vrije week, is toch niet de bedoeling. Menig maal ben ik op vakantie geweest met mijn ouders en heb ik een gedeelte daarvan ziek meegemaakt.

Daarna als volwassene aan het werk precies hetzelfde. Erg handig met maar een beperkt aantal weken per jaar vakantie.

Sinds dochterlief geboren is

Met een kind in huis ben je standaard de eerste jaren verzekerd van de nodige griepvirussen, kinderziektes en mag je als ouder gezellig meedoen, vaak in lichtere mate.

Wat ik me nu afvraag, zijn er meer gezinnen met deze verschijnsels? Of herken je het bij jezelf, dat je statistisch gezien vaak ziek bent als je ‘vrij’ bent? Ik ben zeer benieuwd!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten