Als je dochter op vakantie is bij papa, dan….

… heb je tijd om even wat extra tijd aan jezelf te besteden.

Een weekje ‘me-time’ voor mama.

Eigenlijk ben ik best slecht in puur dingen doen voor mezelf. Vaak ben ik toch op de één of andere manier bezig voor het gezin, voor dochter alleen of voor anderen. Nu even niet hoeven letten op een enthousiaste kleuter, die al veel zelf kan, maar toch nog een wakend oog nodig heeft, is erg rustgevend merk ik. Het werken voor de website is vaak ook indirect voor haar, maar beschouw ik toch wel echt als mijn kindje. Schrijven is zalig om te doen en ik geniet er dan ook intens van om te bloggen. Toch gaat het zonder Riana om me heen allemaal stukken sneller. Ik denk dat elke ouder het herkent, alles kost meer tijd met kinderen om je heen. Nu doe ik dus hetzelfde als anders, maar dan in de helft van de tijd en krijg dus veel meer gedaan in dezelfde tijd of ben er minder lang mee bezig.

Als je terwijl je aan het werk bent thuis, ook een gedeelte van je concentratie richt op het in de gaten houden van je kind(eren), ben je dus minder geconcentreerd, waardoor trager. Daarnaast kost het multi-tasken, of heel snel afwisselen van taken heel veel energie. Dus als die lieve schattebout even geniet bij papa tijdens een papa weekend of vakantieweek, is het hier altijd genieten van de rust en ook vooral het minder intensief ‘dubbel’ bezig zijn en gewoon even je eigen ding kunnen doen zonder ogen in je rug. Het gevoel vakantie te hebben of in ieder geval even je zorgtaak als mama naast je neer te kunnen hebben is hier dus wel aanwezig.

mini-break Rotterdam

Ga ik nog weg?

Inmiddels kan ik zeggen: ja. Ik kreeg een uitnodiging om een boekpresentatie in Rotterdam bij te wonen aanstaande maandag. Ik had aangegeven zeer veel interesse te hebben in het boek om te reviewen en kreeg spontaan een uitnodiging. (Meer info volgt spoedig) Nu ben ik geboren in het Westen en heb zelfs even gewoond in Rotterdam Centrum, dus ik dacht meteen, daar ga ik heen!

Mini-break Rotterdam: we komen eraan!

Nu dus nog een hotel regelen en wat plannen maken aan die zijde van het land voor 1 of meerdere dagen. Op dit moment nog geen definitieve plannen, maar aan het brainstormen. Een minibreak in wording dus, waar ik uiteraard wel weer over ga schrijven. Al zal het wel een mini-break zijn op rustig tempo, wat mijn lichaam nu aankan en ik overweeg ook om met de trein te gaan, even bekijken nog hoe en wat. Ook rustig aan kan je er even tussenuit! Dus Rotterdam, we zijn onderweg! Wordt vervolgd!

Wetend wat er allemaal te doen is, nu dus de vraag, wat ga ik daar allemaal ondernemen en wat niet….. lastig hoor!

Ben jij bekend in Rotterdam en wat is jouw favoriete bezigheid daar? Ook al ken ik het daar nog van vroeger, de tijd gaat snel door, dus wellicht is er iets nieuws wat ik niet mag missen?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten