35923
|

Alleen op vakantie – durf jij dat?

Sinds 3 jaar ben ik een alleenstaande mama en de meeste tijd had ik bewust geen relatie. Iets wat me steeds beter is gaan bevallen.

Enkel alleen op vakantie, terwijl dochterlief bij papa is, heb ik nog niet eerder gedaan. Zou ik dat durven? Durf ik echt van huis weg te gaan in mijn eentje? Zou ik dat wel leuk vinden? Zou ik er wel van kunnen genieten? Vragen die me steeds bezighielden en weerhielden.

Nu na ruim 3 jaar gaat het er voor het eerst van komen…

alleen op vakantie

Een midweek naar de kust in mijn eentje!

Je moet klein beginnen… gelijk een reis met het vliegtuig ver weg is me een stap te groot. Gewoon in eigen land, is een goede manier om uit te vinden of ik kan genieten van het weggaan zonder mijn meisje bij me. Nu weet ik dat ze bij papa veel plezier heeft, dus dat weerhoudt me niet. Ook ben ik niet dermate ver weg dat ik niet snel genoeg terug kan zijn in geval van nood (voor deze mama toch wel een fijn gevoel voor een eerste trip).

Het is spontaan ontstaan. Morgenavond heb ik een zakelijke afspraak in Rotterdam en ik was aan het kijken hoe ik dat gelijk kon combineren met een overnachting in deze geweldige stad. Al snel kom je erachter dat de prijzen er niet goedkoper op zijn geworden, ook vragen ze behoorlijk wat voor parkeergeld in Rotjeknor. Even heb ik overwogen met de trein te gaan, maar ook die is tegenwoordig best prijzig en dan alles Openbaar vervoer kosten nog om me in de stad zelf te verplaatsen. Nee, het werd niet echt goedkoper zo.

Met de auto is wel zo makkelijk, deze gooi je vol met alles wat je mee wilt nemen (gemak dient deze vrouw) en het scheelt dan veel gesjouw. Uiteindelijk bleek een midweek op een vakantiepark een goed alternatief, dus iets gezocht wat niet te ver bij Rotterdam vandaan ligt, WIFI heeft (de enige echte wens) en ook dat Den Haag nog goed te doen is (plannen om een vriendin te bezoeken).

Uiteindelijk is mijn keuze op een park van Roompot gevallen: Aquadelta, te Bruinisse.

Overigens is dit besluit en deze boeking geen onderdeel van een samenwerking en alles wat er de komende week over geschreven wordt evenmin. Indien er wel een samenwerking in voorkomt, wordt dit altijd via een disclaimer onderaan de betreffende blog vermeld. Graag hou ik dit zeer transparant.

Ben zeer benieuwd, hoop dat mijn bevindingen positief zullen zijn, maar ook de mindere kanten worden belicht, zoals ik graag eerlijk blijf over alles. Het biedt mij gelijk de kans om rond te neuzen of de locatie ook met dochterlief een geschikte vakantiebestemming is. Ergens heb ik in mijn achterhoofd plannen ook volgende week een midweekje weg te gaan met haar, maar dat ligt ook wel aan het weer en hoe het nu gaat. Het is nu gewoon relatief veel goedkoper dan in de zomervakantie weggaan en door de extra inkomsten is er ook iets extra’s mogelijk en graag deel ik dat met haar 🙂 .

Alleen op vakantie

Het is nu dus een feit, morgen gaat het gebeuren. Eerst overdag/begin avond naar Rotterdam en daarna richting het vakantiepark. (Reminder noteren: Niet vergeten morgen even het park op de hoogte te brengen van de verlate aankomst ter plekke.) De appartementen zijn niet super de luxe, maar als het bed goed slaapt, de WIFI in orde is, de douche werkt, ben ik al snel tevreden. Je kan niet alles verwachten voor een aanbiedingsprijs, laten we reëel blijven. Uiteraard kom ik erop terug, waarschijnlijk dinsdag pas, gezien ik morgen nogal onderweg ben.

Nu ben ik natuurlijk heel erg bekend of er lezers zijn met ervaringen over alleen op vakantie gaan?

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten