| |

Impressie: Vakantiebeurs met kinderen bezoeken

Een (kindvriendelijk) bezoekje aan de Vakantiebeurs!

De Vakantiebeurs wordt jaarlijks in januari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Dé beurs om (vakantie)inspiratie op te doen. Voor mij een stukje nostalgie, aangezien ik hier tijdens mijn studie (Toerisme) diverse keren gewerkt heb. Deze beurs telt dit jaar meer dan 1200 exposanten. Tijdens de beurs kun je deelnemen aan diverse activiteiten, genieten van (lokale) hapjes en drankjes en luisteren naar exotische muziek. Je vindt er reizen naar alle werelddelen en in de volgende 6 thema’s:

  • Buiten – Kampeer & Camping
  • Actief – Outdoor & Sport
  • Samen – Familie & Kinderen
  • Zien – Steden & Cultuur
  • Vaar – Cruises & Zeilen
  • Ontdek – Verre bestemmingen

Jootjes sfeerimpressie

Vandaag was ik weer sinds lange tijd op deze beurs. Ik was er voor de blog van Onlybyme. Het aanbod van Barbara om namens haar een sfeerimpressie van deze magische beurs te maken, kon ik als liefhebber niet weerstaan. Ik was (nu ik mama ben) benieuwd of een bezoekje aan de Vakantiebeurs ook leuk zou zijn voor mijn kleuter. Zou ze zich kunnen vermaken, zonder meteen rechtsomkeer te willen maken? Ik hoopte vandaag inspiratie op te doen voor de zomervakantie. Dochterlief heeft haar bestemming echter al uitgekozen.

“Mama, je hoeft niet te zoeken voor een vakantie hoor. Ik wil weer naar Randy & Rosie”.

Je leest het. Dochterlief kent maar één droombestemming: Attractie- en vakantiepark Slagharen. Ze is dol op dit park (wij ook!) én fan van parkmascottes Randy & Rosie. Hoe leuk dat juist zij tijdens de Vakantiebeurs zijn verkozen tot leukste vakantiemascottes tijdens de ‘Kids VakantieMascotte van het jaar Award 2016. Proficiat Randy & Rosie!

Vakantiebeurs met kinderen

De entree en hallen van de Vakantiebeurs zijn dit jaar in Schiphol sfeer nagebouwd, vanwege zijn 100e verjaardag. Alsof je op Schiphol zelf staat en écht op weg bent naar een reisbestemming. Even miste ik mijn reiskoffer.

We liepen eerst richting Afrika en Azië. Op het gangpad troffen we alle wilde dieren (inclusief dierengeluiden) die Afrika rijk is. De grote giraffe op het gangpad viel ook meteen op. Je merkt dat er veel aandacht besteedt is aan details. In dit gedeelte vind je ook marktachtige kraampjes met hebbedingetjes.

Ons oog viel niet veel later op dé eyecatcher van deze beurs: Djoser reizen. Deze reisaanbieder voor o.a. (verre reizen naar) Afrika, Amerika en Azië. Hun slogan is ‘Met oog voor de wereld’ wat je op deze beurs (door hun prachtige stand!) kunt vertalen naar ‘Met oog voor detail’.

Vakantiebeurs met kinderen

Speciaal voor avontuurlijke gezinnen is er ook Djoser Junior te boeken: verre reizen met kinderen.Vakantiebeurs met kinderen

Onderweg naar de andere hallen komen we aan bij dochterlief’s favoriete kraam van de beurs; de snoepkraam! Ze ontdekt meteen dat de Vakantiebeurs ook voor kinderen héél leuk is..

Vakantiebeurs met kinderenMet de plattegrond in haar hand (vond ze erg stoer!), ontdekken we met een beetje hulp (tja, ik en kaart lezen..) eindelijk de hal waar Scandinavië gevestigd is. Ze geniet van de molen (een echte molenliefhebber!) en ontdekt het ‘rendier’ zoals ze dit dier noemt. Het is eigenlijk een Muskusos, een hoefdier uit het arctisch gebied. Hij krijgt een knuffel en een kus!

Vakantiebeurs met kinderen

foto 3Dan komen we aan bij een favoriet land van mijzelf; Denemarken! Vooral Kopenhagen met zijn idyllische haven, adembenemend uitzicht en prachtig gekleurde gebouwen is favoriet.foto 4

Onderweg komt de geur van verse worst ons tegemoet. We zijn in Duitsland! Ik ben overigens geen (culinaire) liefhebber.. Voor dit eten kun je me ‘s nachts dus echt niet wakker maken. Van een lieve meneer bij de Winterberg stand krijgt dochterlief uit het niets een heel schattige knuffelbeer aangeboden. Superlief! Ze was er erg blij mee. Met dank aan Dorint Hotels & Resorts!

Wat ook zo leuk is aan deze beurs is dat je in elk werelddeel niet alleen kan proeven van de sfeer van het land, maar ook van de culinaire lekkernijen op het terras. Zelf pauzeren we even in Japan. Na een korte pauze vervolgen we onze weg naar de rest van Europa.

Vakantiebeurs met kinderen De volgende hal kleurt blauw en dat betekent slechts één ding; we zijn in Griekenland!

Vakantiebeurs met kinderen

Als volbloed Griekse voel ik me hier thuis. Het Griekse terras ademt de echte Griekse sfeer.

foto 1

foto 5Ik stop even bij de stand met (all-in) reizen naar Kos. De vriendelijke jongedame geeft me informatie en ik krijg foldermateriaal en een dvd over Kos mee naar huis. Hier ga ik me thuis in verdiepen. We stoppen even voor de Sirtaki demonstratie. “Mam, wat danst die meneer raar. Zijn been gaat steeds omhoog”. Ja schat, dat heet nou de Sirtaki dans! We vervolgen onze weg.

We komen uit in Turkije. Bij de Acibadem stand is de mevrouw erg onder de indruk van dochterlief. Ze krijgt een ballon, een puzzel en een setje kleurplaten met kleurpotloodjes mee.foto 1 En weer straalt dochterlief van deze aandacht. Ze beseft dat ze vandaag enorm verwend is!  Met een verlegen ‘dankjewel’ lopen we weer door. Ja, dochterlief begint de Vakantiebeurs steeds leuker te vinden.

 

 

Dan komen we aan bij onze laatste gedeelte van de Vakantiebeurs; de georganiseerde bus- en excursiereizen.

Bij de stand van De Jong Intra reizen mag ik een vliegtuig vouwen en proberen om deze in één van de draaiende koffers te gooien. Elke koffer staat voor een cadeaubon voor reiskorting. Ik win een cadeaubon met €. 50,00 tegoed!

Dochterlief gooit ook een keer, alvorens ze moe in de buggy stapt. Voor ons tijd om te gaan.

Vakantiebeurs met kinderen

Zoals je kunt lezenVakantiebeurs met kinderen is de Vakantiebeurs een aanrader om met kids te bezoeken. In een paar uur tijd neem je ze op een speelse wijze mee naar vele landen en culturen. En niet geheel onbelangrijk; standhouders zijn meer dan ooit gericht op kinderen. Zij spelen goed in op de trend dat ouders steeds vaker met het hele gezin op bezoek komen. Ballonnen, kleurplaten, puzzels, knuffelbeertjes en vergeet vooral ook niet de ijskraam en indrukwekkende snoepkraam.foto 5

Op zoek gaan naar een leuke (en voor ons kindvriendelijke) vakantiebestemming is inmiddels een uitje op zich geworden!

Ben jij ook al eens op de Vakantiebeurs geweest? Hoe heb jij dit bezoek (met kinderen) ervaren?

 

Dankwoord: Jootje, super bedankt voor deze geweldige impressie over de vakantiebeurs. Liefst was ik zelf gegaan, maar ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden. Als ik ooit iets terug kan doen, let me know!

Disclaimer: de organisatie van de vakantiebeurs heeft entreekaarten ter beschikking gesteld voor het maken van een impressie.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten