vakantie op Mallorca 2

6 vakantie tips Mallorca die je vakantie onvergetelijk maken

Mallorca is een heerlijk eiland om vakantie te vieren! Het is een divers eiland dat voor iedereen wel wat te bieden heeft. Zo heeft het fijne stranden, maar ook super leuke bergdorpjes. Je kunt je vakantie dan ook zo actief maken als je zelf wilt. Ik ben al vaak op het eiland geweest, maar ik heb nog steeds niet het hele eiland gezien. Er is namelijk meer te doen dan je misschien zou denken. eze vakantie tips op Mallorca haal je het meeste uit je vakantie.

6 vakantie tips Mallorca die je vakantie onvergetelijk maken

Waar ligt Mallorca?

Mallorca is een Spaans eiland dat onderdeel is van de eilandengroep de Balearen, waar Menorca en Ibiza ook deel van uitmaken. Mallorca is van die drie het grootst, met een oppervlakte van 3640 km². De eilanden liggen in de Middellandse Zee voor de kust van Spanje. Vanaf Nederland vlieg je rechtstreeks in zo’n 2,5 uur naar Mallorca toe.

Wat te doen op Mallorca? De beste tips voor je vakantie

Mallorca is een heerlijk vakantie eiland dat je ook prima in de lente en de herfst kunt bezoeken. Het is een mooi eiland om te ontdekken, dus mijn beste tip is dan ook om te proberen wat van het eiland te zien. Om ervoor te zorgen dat je een onvergetelijke vakantie krijgt op Mallorca, lees je hieronder de beste tips.

1.Huur een auto

Probeer minstens één dag in je vakantie een auto te huren, zodat je meer van het eiland kunt zien. Het eiland heeft veel bezienswaardigheden, die het makkelijkst te zien zijn met een auto. De wegen zijn goed en de afstanden zijn relatief klein. Met een huurauto heb je veel vrijheid en kun je doen en laten wat je wilt. Zorg er wel voor dat je je huurauto in de zomer van tevoren al boekt, want dan zijn er vaak veel toeristen op het eiland die allemaal een huurauto willen. Een roadtrip op Mallorca is ook een leuke manier om het eiland te zien.

2.Ga de bergen in tijdens je vakantie op Mallorca

Behalve fijne stranden vind je op Mallorca ook bergen, in het natuurpark Serra de Tramuntana dat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het Tramuntana gebergte ligt in het westen van het eiland. Je kunt er prachtig wandelen en er zijn mooie bergdorpjes om te bezoeken. Tips voor leuke bergdorpjes zijn, Valldemossa, Sollér en Fornalutx. Een leuke afwisseling van het strand!

3. Kies je vakantieplek op het eiland met zorg

Er komen veel verschillende soorten vakantiegangers naar Mallorca. Afhankelijk van wat voor soort vakantieganger je zelf bent, kun je de plaats uitzoeken waar jij graag naar toe wilt gaan. Zo zijn Magaluf en El Arenal het uitgaanscentrum voor jongeren uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. Als jij al wat ouder bent of liever het echte Mallorca wat meer wilt ontdekken, dan wil je dus echt niet je vakantie vieren in deze plekken.

Ben je niet zo’n strandganger of kom je naar het eiland toe om te wandelen? Dan zijn er genoeg leuke dorpjes in de bergen te vinden. De hoofdstad van Mallorca, Palma, is perfect voor een toffe stedentrip en het oosten van het eiland is perfect voor een vakantie met kinderen. Kijk dus voordat je een hotel boekt eerst even waar het gelegen is en of de plaats je aanspreekt.

4. Bezoek Palma, de hoofdstad van Mallorca

Wist je dat je op Mallorca een hele leuke grote stad vindt? De stad Palma is een echte Spaanse stad, met gezellige pleintjes, een indrukwekkende kathedraal en een oud gedeelte waar je heerlijk kunt verdwalen in de kleine straatjes met kinderkopjes. Ook shoppen kun je er goed, zowel op de markten als in de winkelstraat.

Vanaf sommige plaatsen op het eiland kun je Palma goed met het openbaar vervoer bereiken, terwijl je vanaf andere beter een excursie kunt boeken of een auto kunt huren. Als je op vakantie bent op Mallorca, dan moet je zeker een dagje naar Palma toe. Maar ook voor een nachtje (of twee) is er genoeg te doen!

5. Probeer Mallorca buiten de zomervakantie te bezoeken

Als je gebonden bent aan de zomervakantie, heb je natuurlijk niets aan deze tip. Maar mocht je de keuze hebben om je vakantie erbuiten te plannen, dan zou ik je dat zeker aanraden. Mallorca is namelijk een populaire vakantiebestemming in Europa en het kan er dan ook best druk worden. In de lente en de herfst heb je er ook nog lekker weer. Zeker als je niet alleen maar voor het strand komt, kun je je vakantie naar Mallorca beter in het voor- en naseizoen plannen. 

6. Eet niet alleen maar in de toeristische restaurants

Je kunt heerlijk eten op Mallorca. Van de typische Spaanse gerechten tot andere keukens, je vindt er alles. Je kunt Mallorca in ieder geval niet verlaten zonder een keer tapas te hebben gegeten. Tapas zijn kleine hapjes, die je deelt met je andere tafelgenoten. Lekker en gezellig dus! Zorg ervoor dat je niet alleen eet in de typische toeristen restaurants, waar ze allemaal hetzelfde verkopen, maar kijk ook eens verder. Of vraag de locals waar je lekker kunt eten!

Deze gastblog is geschreven door Sandra van het reisblog Awaywego. Op Awaywego schrijft Sandra over de vele reizen die ze heeft gemaakt en geeft ze veel reistips. Behalve veel gereisd, heeft Sandra ook vier jaar lang op het eiland St. Maarten gewoond en heeft ze op superjachten gewerkt. Hier schrijft ze ook over op haar blog.


disclaimer jpeg e1671742002932

Andere vakantieblogs die recent zijn verschenen:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten