20180319 150115
| | | |

Avonturia: gegarandeerd een avontuur voor het hele gezin!

Iedereen die kinderen heeft zal het herkennen: je kan onmogelijk een dierenwinkel voorbij lopen zonder uitgebreid alle schattige diertjes te bewonderen. Avonturia De Vogelkelder vormt daarin de overtreffende trap. Het is de grootste dierenspeciaalzaak van de Benelux, waar je je gerust een hele middag kan amuseren met de kids.

Avonturia

Door de hele winkel heen is er van alles te bekijken. Je vindt er enorm veel verschillende dieren. Niet alleen konijnen en cavia’s zoals in bijna alle dierenwinkels, maar bijvoorbeeld ook beverratten, flamingo’s, kogelvissen, vogelspinnen, papegaaien en eekhoorns. Wij zijn er nu al meerdere keren geweest, maar het verveelt onze kinderen nog steeds niet!

Elke keer is er weer iets anders te zien. Dit keer werd het terrarium met wandelende takken schoongemaakt en de kinderen keken ademloos toe. “Waarom is die ene bruin en die andere groenig? Is dát ook een wandelende tak? Waarom ligt die ene op zijn rug, is die dood?” Geduldig beantwoordde de medewerkster alle vragen die de kids konden bedenken.

Avonturia: een mini-dierentuin

Een van de leukste dingen in Avonturia is de spannende avonturengrot Avonturia. Dat is eigenlijk een mini-dierentuintje midden in de winkel. Er is van alles te beleven. Je kunt op ontdekkingsreis langs de verschillende dieren die daar wonen, zoals vleermuizen, reptielen en zelfs stokstaartjes. Onderweg kom je Egyptische tempels en zelfs een ‘echte’ mummie tegen. In het midden van de grot staat een enorme ondergrondse boom. Klauterend tussen de wortels ontdek je een schattig klein volkje.

Vanuit Avonturia kom je in de haven, waar je kan klimmen en spelen tussen de kisten en op een boot. De ouderwetse telefoon die daar hangt, vonden mijn kinderen hilarisch: “Belden jullie vroeger echt zó, mam?”

Loop je dan nog een stukje door, dan kom je in het Haagse rattenriool. Daar kun je ook terug in de tijd door een kijkje te nemen in een ouderwetse keuken. Bij een bezoek aan Avonturion moet je er rekening mee houden dat het hier en daar wat schemerig is, waardoor het voor hele kleine kinderen soms wat spannend kan zijn. Mijn dochter en haar vriendinnetje vonden het geweldig, maar stiekem ook wel een klein beetje griezelig.

Avonturia

Kattenstraat

Avonturia is opgedeeld in verschillende werelden, zoals een knaagdierenwereld, een hondenwereld en een vissenwereld. Het allerleukste stukje vonden wij de kattenwereld, die mag je bij een bezoekje echt niet overslaan. Op het eerste gezicht lijkt het gewoon een hele grote afdeling met alles wat je voor je kat nodig kan hebben. Maar kijk je omhoog, dan waan je je in de film Minoes. Daar vind je namelijk een enorme kattenstraat, met Disney-achtige geveltjes en natuurlijk de nodige poezen. De meiden waren er niet weg te slaan! In de kattenstraat is trouwens ook een echte dierenkliniek gevestigd.

Avonturia

Goud zoeken en archeoloogje spelen

Avonturia biedt verschillende leuke activiteiten. In de avonturengrot is een archeologische vindplaats, waar kinderen zelf kunnen graven en zoeken naar edelstenen. Ook kun je in een kleine vijver met een échte goudpan zoeken naar goud. Ontdek Avonturia op een andere manier door een leerzame speurtocht te volgen. Je kan er ook je kinderfeestje vieren, dat je kan samenstellen naar eigen wens. Er zijn regelmatig evenementen, zoals speciale huisdierdagen. In de kindervakanties organiseert Avonturia speciale activiteiten voor kinderen.

Avonturia

Avonturia: praktische info en prijzen

Je vindt Avonturia De Vogelkelder aan de Kerketuinenweg in Den Haag. De winkel is elke dag geopend en je kunt er gratis parkeren, op het eigen parkeerterrein of in de buurt. De winkel zelf is uiteraard vrij toegankelijk. Wil je Avonturion bezoeken? De toegangsprijs is nu ‘tijdelijk’ 4,95 euro per persoon. Voor sommige activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd. Kijk voor meer informatie op de website.

Avonturia

Winactie Avonturia 2x 4 toegangskaarten

Wil je ook een keer met het hele gezin kennismaken met deze boeiende dierenwinkel, inclusief een bezoekje aan de avonturengrot? Doe mee met de winactie! We geven twee keer 4 toegangsbewijzen voor Avonturia weg.

Regels voor deelname:

(LET OP! De standaard regels voor deelname zijn per 11 april 2018 gewijzigd.)

  • Laat je naam en mailadres (is afgeschermd) achter in een reactie onder deze blog en laat weten dat je deze winactie wilt winnen.
  • Volg Onlybyme op minstens twee sociale kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.

Afhandeling winacties:

  • Winacties eindigen ‘standaard’ een ruime week na de plaatsingsdatum op zondag middernacht. (Indien hier vanaf wordt geweken, staat dat in de betreffende winactie vermeld.)
  • De winnaars worden gegroepeerd getrokken en periodiek op Facebook bekend gemaakt. Volg je Facebook niet, geen probleem! Alle winnaars krijgen per mail bericht, indien ze hebben gewonnen. Om de prijs te claimen dienen de winnaars binnen een kalenderweek te reageren.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten