Wintercircus Utrecht Paarden 1

Impressie: Wintercircus Utrecht

Van 19 december 2015 t/m 3 januari 2016:

Wintercircus Utrecht

Gisteren 19 december is het Wintercircus Utrecht, geopend en wij waren bij de allereerste voorstelling. Eén van de grootste wensen van dochterlief, om een keertje naar een écht circus te gaan met mama, ging in vervulling. Graag nemen we jullie mee met deze impressie, zodat je een goede afweging kunt maken of Wintercircus Utrecht 2015, ook voor jou en je gezin, partner of vriend(in) een ‘must do’ is deze kerstvakantie!

Wintercircus Utrecht

Wij waren nog nooit naar een ‘binnen’ circus geweest, voor dochterlief was het zelfs de allereerste ervaring met ‘het’ circus. Zelf moet ik terug naar mijn kinderjaren waarin broerlief,  ikzelf en mama een keer naar het ‘gewone’ circus gingen. Dat was bij lange na niet zoals hetgeen we gisteren hebben meegemaakt. Vooral de angstige indruk van de wankele bankjes met grote gaten om naar beneden te vallen, zijn me bijgebleven van mijn eerste ‘ervaring’ met het circus, nu zo’n 30 jaar geleden.

Het zicht op de ‘ring’

Wat een verademing was het gisteren! De tribune heeft echt degelijke (klap)stoelen, die goed zitten, ook voor de wat stevige mens. Ook is er geen enkele mogelijkheid om naar beneden te vallen, dat is goed beschermd. Verder is het spektakel echt vanaf elke plek in het circus goed waar te nemen. Wij zaten niet op de ‘beste’ (en duurste) stoelen, maar dat is niet noodzakelijk om toch echt heel erg van het Wintercircus Utrecht te kunnen genieten. Het ‘enige’ wat je op de goedkopere plaatsen minder hebt, is dat de presentator je niet heel de tijd aankijkt en je dus soms wat tegen zijn rug aankijkt, maar voor de acts, waar je uiteindelijk voor komt, maakt het totaal niet uit. Een tip, mochten de duurdere plaatsen al weg zijn, of de portemonnee de goedkopere plaatsen aantrekkelijker vinden!

Wintercircus Utrecht

Internationale circus artiesten

Het Wintercircus Utrecht heeft dit jaar een show met uitsluitend winnaars van internationale  circusfestivals. Elk jaar reizen er tienduizenden bezoekers af naar Utrecht om dit Wintercircus met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Het is sinds de oprichting in 2009 inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste en populairste Kerst/wintercircussen van Europa.

IMG_4996

Hollandse inbreng: een geweldige act!

Ongelooflijk wat deze artiest kan doen met ‘onze’ Hollandse Koe. Zes dames vertonen hun kunsten en dochterlief en ikzelf waren razend enthousiast!

IMG_5015

Het voordeel van aan de zijkant zitten is ook nog eens dat je de dieren kunt zien komen en gaan van vrij dichtbij!

IMG_5019

Spectaculaire act in de nok van het circus

Helaas kreeg ik het niet vastgelegd op de camera met de verlichting, die het me daarin extra moeilijk maakte. Dus de uitvoering blijft een ‘teaser’ met de volgende foto.

IMG_5049

Weergaloze acrobatiek!

Met de mond open hebben we beiden zitten kijken wat deze 3 dames samen klaarspeelden. Het foto’s maken was een genot. Hier een 3-tal toppers!

De sterkste man ter wereld!

Een hele mooie act. Waarin hij onder andere een echt afgeschoten kogel opvangt! (helaas schrok ik zo van de knal dat een foto maken mislukte!). Ook liet hij een grote auto over zich heen rijden en nog wat meer sterke staaltjes.

IMG_5128

Een grappige spiegel act met de clowns

Het verhaal is niet leuk als ik dat verklap. Maar als ik de begrippen dronken en voor de gek houden noem, krijg je vast een idee!

IMG_5165

Afrikaanse dans en limbo

Een leuke act, met veel zalige klanken en typisch Afrikaanse bewegingen. De limbo act werd goed gepresenteerd. Daarnaast was er veel acrobatiek in hun optreden. Groot vermaak!

IMG_5222

Jongleren op niveau

Deze man kan heel wat met meerdere grote ballen! Vooral het presteren om drie ballen op elkaar te laten draaien, petje af!

IMG_5362

Grandioze paarden act!

Geweldig om te zien hoe de paarden zijn afgestemd op de begeleiding en andersom. Ze hebben duidelijk lol in wat ze doen!

IMG_5439

Spectaculaire slot act

Niet vast te leggen op foto met de belichting en de snelheid van de sprongen, maar deze mannen haalden hele gave trucs uit, zwevend in de lucht. Een geweldige afsluiting van een geweldige show!

IMG_5553

Conclusie

In mijn ogen (en ook die van dochterlief) een aanrader voor de circusliefhebbers! We hebben ons geen moment verveeld. Overigens zijn niet alle acts in deze impressie behandeld. Er is dus nog meer te zien. De muziek en belichting werd mooi bij alle kunsten afgestemd, maar dat bemoeilijkt wel het maken van goede foto’s. Na deze ervaring gaan wij volgend jaar weer graag terug!

Vervoer & Locatie

Gezien de ligging: Jaarbeurs hal 12 te Utrecht, is dit circus zowel per auto als per trein goed te bereiken. Hou bij bezoek met de auto rekening met parkeerkosten van 14 euro. Ook is het best een eindje lopen vanaf de parkeergarage P2 en P4, dus mensen die erg slecht ter been zijn kunnen beter eerst worden ‘afgezet’ voor Hal 12.

Verder is er ter plekke genoeg horeca aanwezig en de pauze van 20 minuten is lang genoeg om iets te eten/drinken te bemachtigen. Uiteraard kan je daar ook zelf voor zorgen. Ook is er genoeg toiletruimte aanwezig.

De plaatsen zijn vrij te kiezen binnen het betaalde vak, dus vroeger aanwezig in de ring, geeft de eerste keuze.

 

Disclaimer: de organisatie van Wintercircus Utrecht heeft Onlybyme entreekaarten ter beschikking gesteld.
Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten