8050 c8f7d2c20c0134738efb7d605b9120d0

Uiteten met kinderen in Noord-Limburg

Uiteten met kinderen: deze locaties kan ik persoonlijk aanbevelen!

Gezien wij bijna op de grens met Noord-Limburg wonen en ook nog in het voorjaar in Noord-Limburg een weekend doorbrachten, kan ik uit eigen ervaring een aantal locaties aanbevelen om met je kinderen te gaan eten. Ben je hier op doorreis, een dagje uit of op vakantie, dan is het altijd handig als je een aantal plekken weet, waar je kunt afdraaien om te gaan eten. Als je onderweg bent is zelf koken er niet vaak bij en ook op vakantie is jezelf verwennen zalig! Mond op mond reclame werkt vaak goed en deze gelegenheden zijn in mijn ogen echt aanraders!

Deze eetgelegenheden kan ik je aanbevelen in Noord-Limburg

Ijs, naast pannenkoeken en patat, het favoriete eten van kinderen. Gelukkig kan je daarvoor heel goed terecht in Noord-Limburg. Twee ijssalons wil ik specifiek benoemen, maar er zijn er meer in de regio die een bezoek waard zijn. De site van Liefde voor Limburg heeft een heel handig overzicht waar je kunt zien waar ze liggen.

Speciaal wil ik vermelden:

Passi te Horst

Uiteten met kinderen in Noord-Limburg

Ook al ben ik hier (nog) niet zelf geweest, kenners in de regio hebben me er al meerdere malen op gewezen: Passi te Horst! Ze hebben hier zalig ambachtelijk gemaakt ijs en daarnaast ook verrukkelijke chocolade en koffie. Hou je niet zo van ijs, geen probleem, de chocola en Limburgse vlaai zijn hele goede alternatieven met speciale koffie en thee. Je bent gewaarschuwd: de kans dat je chocola mee naar huis neemt, na deze te hebben geproefd, is aanwezig! Toch binnenkort maar eens een ritje die kant op plannen met vriend- en dochterlief. 😉

Ijs- en lunchroom Lo Solé te Sevenum

Uiteten met kinderen in Noord-Limburg

Lo Solé te Sevenum: een zeer aangename verrassing!

Tijdens een weekendje te Sevenum werden we hartelijk verwelkomd bij Lo Solé. We gingen bewust achterin de gelegenheid zitten, dichtbij de speelhoek. Dochterlief en de dochter van vriendin gingen gelijk spelen terwijl de mama’s de kaart bestudeerden. Veel keus, het één nog lekkerder dan het andere.  Helaas waren de jonge dametjes te moe om een heel diner uit te zitten, dus we kozen uit de uitgebreide lunch mogelijkheden. Hoewel er ook genoeg keuze was voor de jonge dames, wilden die liever enkel een ijsje. Niet geheel verantwoord via de schijf van 5, maar ach, je gaat niet elke dag eten bij Lo Solé.

Hun ijs is gewoonweg te lekker om te weerstaan. Ook al heb je je buik al aardig vol na een heerlijke lunch. Verwen jezelf extra en gun je een coupe met zalige smaaksensaties. Mocht je liever een iets afwijkende coupe willen, dan zijn ze zeer bereid wat dingen aan te passen, dus het kan echt precies zo worden, zoals jij het graag wil hebben.

Vanaf het moment dat je binnenstapt voel je je welkom. De kinderen mogen gelijk gaan spelen, geen verplicht stilzitten hier en ze kunnen naar hartelust hun energie kwijt achterin de ijssalon. Tip: reserveer een tafel dichtbij de speelhoek als je met kleine kinderen een bezoek brengt!

In de zomermaanden is het terras ook een aanrader. Wij waren er in het voorjaar en helaas was het te fris om buiten te zitten. Toch gaan we zeker snel terug om nog eens een ijsco te nuttigen op het terras. Buiten heerlijke tongstrelende ijsco’s hebben ze ook een uitgebreide kaart voor lunch en diner gerechten.

Mocht je in de buurt zijn of langs rijden (A67 of A73): een aanrader om daar eens te gaan genieten!

 

Voor Pannenkoeken kan ik je uit eigen ervaring twee gelegenheden aanraden:

Pannenkoeken Specialiteiten Restaurant De Bosrand te Arcen

Uiteten met kinderen in Noord-Limburg

Tijdens een dagje uit richting Arcen, zijn dochterlief en ikzelf afgedraaid bij De Bosrand. We waren er nog nooit geweest en toen we arriveerden, bleek er ook een Midget Golf baan bij te liggen. Ideaal om te combineren met het nuttigen van een pannenkoek of iets anders van de kaart. Pannenkoeken eten is toch vaak iets om met het hele gezin te ondernemen en dan beginnen met een rondje Midget Golf is daar echt aan te raden. De baan ligt er namelijk prachtig bij en enkel rondlopen is al een genot om te doen.

Dochterlief had veel belangstelling voor de mooie tuin en de mensen die Midget Golf speelden. Ze liep dus ook al snel vanaf het terras op het grasveld en plukte voor mama een aantal madeliefjes. De pannenkoeken smaakten goed, maar de tuin dat was het helemaal!

Een aanrader, zeker in combinatie met het spelen van een ronde Midget Golf.

De Perdstal te Venray

Uiteten met kinderen in Noord-Limburg

Gelegen in een oude boerderij, die eerder dienst deed als thuisbasis van de plaatselijke harmonie, vind je in Venray, midden in de bossen: De Perdstal, waar je natuurlijke pannenkoeken kunt eten waar je haast je vingers bij opeet!

De inrichting geeft gelijk een heel gemoedelijk, warm en welkom gevoel. De kinderen kunnen na het eten (of er al voor) zich uitleven op de speelzolder. Daar vind je veel verkleedkleren en andere speelattributen voor een fantasiespel.

De pannenkoeken waren echt overheerlijk! Zelden zo’n lekkere hartige pannenkoek gegeten als daar. Vriendin at nooit hartige pannenkoeken, maar toen ik haar overhaalde de mijne te proeven had ze direct spijt. Nu ik dit schrijf, krijg ik weer zin om daar naar terug te gaan en nogmaals die zalige pannenkoek te nuttigen. (ook al is het nog vroeg op de dag).

Wat extra leuk was, is dat we in de keuken mochten komen kijken, terwijl de pannenkoeken werden gebakken. Die draaitafel was erg handig, nu begrijp ik hoe die pannenkoeken er zo geweldig uitkomen!

Tijdens ons bezoek was het druk in De Perdstal (vrijdagavond), wat meer zegt dan duizend positieve woorden aan reclame. De Perdstal is nog niet heel lang geopend, maar al een groot succes in de regio. Wellicht heeft het feit dat het restaurant is gestart door een gerenommeerde eigenaar er iets mee te maken? Hier in ieder geval nieuwe vaste bezoekers, die er best even voor willen rijden!

Helaas heb ik met mijn charmes de kok niet kunnen verleiden tot het geven van het geheime recept. Toch wil ik het eenieder aanrader hier eens een bezoek te brengen, zeker de echte pannenkoek liefhebber gaat hier heel gelukkig worden! Wat de chef-kok wel wilde verklappen is dat alle ingrediënten direct bij de producenten werden ingekocht. Meel bij de molen vandaan, eieren bij de boer, etc. Dit stimuleert ook nog eens de lokale regio.


Op het overzicht de ‘kleine kaart‘ zijn nog veel meer eetgelegenheden te vinden die makkelijk te bezoeken zijn met kleine kinderen. Vaak staan er ook pannenkoeken op het menu. Kijk ook gerust eens bij de uitjes in de omgeving waar vaak ook de mogelijkheid is tot het combineren van het uitje met een lunch of diner.

Wel wil ik nog een hele speciale gezonde lunch gelegenheid uitlichten:

Taste & Co te Wellerlooi

Uiteten met kinderen in Noord-Limburg

Hier hebben we werkelijk genoten van zeer gezonde smaaksensaties. Nog nooit heb ik zo’n lekkere carpaccio gegeten, met een salade zo vers en vol smaak, echt zalig. Omdat het haast direct van het land afkomt, je bord op, heb je het verser dan vers en dat proef je echt!

We kwamen best hongerig aan, dus ik besloot een grote carpaccio te nemen. Hoewel verrukkelijk, had ik daadwerkelijk moeite het op te eten. Het vulde super goed en de prijzen waren gewoonweg laag te noemen in verhouding tot wat ‘normaal’ wordt gevraagd en als je dan de kwaliteit er nog eens bij optelt. In mijn ogen is Taste & Go echt een ervaring die je niet wilt missen, zeker als je van gezonde verse producten houdt!

De kinderen werden gelijk aan het tekenen gezet en mochten van de gastvrije eigenaresse lekker rondlopen. Door de ruime opzet was dat geen enkel probleem. Ook is er een kleine winkel waar mensen uit de omgeving verse producten kunnen aanschaffen. Deze werd goed bezocht terwijl wij daar waren. Ik begrijp meteen waarom! Tis dat het net te ver rijden is vanaf thuis maar anders zou ik er geregeld heen rijden voor heerlijke verse producten. Ik ben fan! We gaan dus zeker spoedig weer daar langs, indien in de buurt!

Bekijk de vele mogelijkheden die Noord-Limburg biedt…

Er is op culinair gebied veel te vinden in deze mooie streek. De site Liefde voor Limburg heeft een heel overzicht van de meeste eetgelegenheden en daarbij ook informatie over uitjes, evenementen, overnachtingen, wandelen, fietsen, etc. Een site die ik kan aanbevelen als je plannen hebt in deze regio voor een vakantie of deze streek aandoet op doorreis.

Een fijn bezoek gewenst ergens in Noord-Limburg!

Eerder schreef Onlybyme al de volgende locaties in Noord-Limburg:

 

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking met Liefde voor Limburg

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten