| |

Thor Ragnarok: ‘must see’ in allernieuwste IMAX Pathé zaal!

Thor Ragnarok nu in totaal vernieuwde IMAX Pathé Schouwburgplein

Thor Ragnarok

De allernieuwste IMAX beleving in Pathé Schouwburgplein

Afgelopen vrijdagavond ben ik namens Onlybyme aanwezig geweest bij de opening van de totaal vernieuwde IMAX zaal van Pathé Eindhoven. We werden op de hoogte gebracht van de laatste IMAX ontwikkelingen en de totale make-over van de zaal zelf. Daarna mochten we de ‘ultieme IMAX ervaring’ ervaren door het exclusief bekijken van de première van Thor Ragnarok. Deze film gaat deze week landelijk draaien in alle bioscopen. We waren als het ware exclusieve bofkonten om deze film al een week eerder te ‘mogen’ zien.

In dit artikel geef ik graag mijn persoonlijke beleving van de totaal vernieuwde IMAX zaal qua interieur, comfort en de totale filmbeleving. Uiteraard met een review over Thor Ragnarok als afsluiting, zonder daarin ‘spoilers’ te verklappen.

IMAX Pathé Schouwburgplein: wat is er veranderd

40267217 Pathe Geveldoek

Nu moet ik eerlijk bekennen dat het voor mij even geleden is dat ik voor het laatst in Pathé Schouwburgplein ben geweest (meer dan een jaar geleden), maar deze nieuwe IMAX zaal overtrof mijn stoutste verwachtingen. Zowel op het gebied van filmbeleving als zitcomfort is er heel wat veranderd. De IMAX zaal in Pathé Schouwburgplein is nu totaal voorzien van de nieuwe Imax standaard met state-of-the-art comfort en Imax immersive Sound.

Zitcomfort

De stoelen zijn breed genoeg voor de wat forsere dames en heren onder ons. (Daar ik zelf tot de volle vrouwen behoor kon ik dit goed testen.) De extra brede armsteunen geven geen geruzie (meer) met onbekende buren. Er is werkelijk ruimte genoeg om beiden je arm op kwijt te kunnen. De beenruimte is mega! Iedereen, ook de ‘twee meter mannen’, kan nu zonder kreukels van de film gaan genieten. Je hoeft niet eens meer op te staan als iemand wenst te passeren; je onderbenen intrekken is voldoende.

De stoelen zitten goed en je hoeft deze niet meer open te klappen. Je kunt zowel naar achter leunen met het hoofd op de hoofdsteun, als rechtop zitten. Er zijn zelfs zitjes waar je romantisch met je date op kunt plaatsnemen. Bij deze ‘duo stoelen’ loopt de hoofdsteun totaal door, waardoor je je hoofd op de schouder van je partner kunt leggen.

Al met al was voor mij de totale zitcomfort een ware verademing, daar ik voorheen altijd ruzie had met de ‘onbekende’ buurman in de bioscoop en het gevoel had dat mijn dijen soms vast zaten of teveel contact maakten met diezelfde onbekende buurman. Nu was er zelfs ruimte over en nee ik ben niet smaller geworden. 😉

zaal

Het IMAX van vroeger heeft duidelijk mega veel ontwikkelingen doorgemaakt.

IMAX film beleving

Een film bekijken in de hedendaagse IMAX zalen in Nederland is totaal niet meer te vergelijken met het zien van dezelfde film in een normale bioscoopzaal. De totaal beleving is zoveel intenser. Het geluid is letterlijk voelbaar met overal speakers, ook direct boven je hoofd. Hierdoor is een volledig driedimensionale geluidsomgeving gecreëerd.

De 3D projectie is haarscherp. Geef je ogen even een aantal minuten om te wennen aan deze totale 3D ervaring met de overweldigende hoeveelheid aan informatie die tot je komt. Je wordt als het ware overvallen door de totaalbeleving in het begin op gebied van geluid en beeld. Het geluid is zeer intens en letterlijk voelbaar op bepaalde momenten en overal om je heen aanwezig. Hierdoor ervaar je het geluid direct uit de juiste richting. De scherpte van de beelden flitst in grote snelheid bij actie en dit kan, als je geen idee hebt wat te verwachten, wat overweldigen.

Beeld zegt meer dan woorden

Om je een ‘beeld’ te geven van de IMAX ervaring een korte introductie video. Uiteraard is dit in het ‘echt’ nog veel mooier en intenser.

Kijktip: Vergroot het beeld tot beeldschermbreedte voor je op start drukt. Zorg ervoor dat het geluid aan is op redelijk niveau.

Technische specificaties Thor Ragnarok IMAX

  • De films die worden vertoond in IMAX zalen worden speciaal voor dit formaat geformatteerd. In IMAX 3D zie je letterlijk meer beeld dan in een ‘normale zaal’, doordat de bovenste en onderste rand in het geheel wordt meegenomen, daar waar deze bij normale filmzalen is weggesneden. Dit betreft 26% meer beeldbeleving.
  • De film Thor Ragnarok is totaal ‘digitally re-mastered’ qua beeld en geluidskwaliteit met proprietary IMAX DMR® (Digital Re-mastering) technology waardoor alles totaal is aangepast tot de ultieme 3D beleving, met als resultaat een ware IMAX 3D Experience®.
  • Imax standaard met state-of-the-art comfort en Imax immersive Sound.
  • Doekgrootte: 18,135 bij 9 meter.
  • De stoelen zijn 61 cm breed en beschikken met 130 cm rijafstand over 20 cm meer tussenruimte.

Review Thor Ragnarok

 

thorragnarokimaxposterhr1In Marvel’s Thor: Ragnarok verliest Thor zijn magische hamer en wordt hij gevangen genomen aan de andere kant van het universum – terwijl Asgard wordt bedreigd door Ragnarok.

Marvel’s Thor: Ragnarok vervolgt de avonturen van Thor die voor een nieuwe bedreiging komt te staan – de meedogenloze Hela. Thor verliest zijn magische hamer en wordt gevangen genomen aan de andere kant van het universum. 

Het wordt voor hem een race tegen de klok om op tijd terug te komen in Asgard om Ragnarok – de verwoesting van Asgard en het einde van de beschaving – te stoppen. Hiervoor moet Thor alleen eerst een dodelijke gladiator strijd overleven, waarbij hij recht tegenover zijn voormalig bondgenoot en mede-Avenger de Incredible Hulk komt te staan. bron: Pathe.nl

Persoonlijke beleving

Barbara(39): Zelf heb ik deel 1 en deel 2 van Thor niet gezien en daardoor was ik niet op de hoogte van de verhaallijn die vooraf heeft plaatsgevonden. Dit wordt direct in het begin ondervangen door een ludieke inleiding. Althans ik vermoed dat die inleiding refereert naar de eerdere delen, geheel zeker weet ik dit dus zelf niet. 😉 Je mist feitelijk niets indien je deel 1 en deel 2 niet hebt gezien. Er was naar mijn idee geen hiaat aan kennis merkbaar. 

Aanbeveling

De film Thor Ragnarok was voor mij een zeer positief uitvallende verrassing. De actie spatte van het scherm af, de verhaallijn bevat humor. Iets wat ik zelf erg kan waarderen en de snelheid van de film is op goed tempo. Je verveelt je geen minuut! 

Vanaf nu hier direct een fan van de hedendaagse IMAX beleving. De volgende film die uitkomt in IMAX versie ga ik dan ook zeker weer in een IMAX zaal bekijken. Ik kan het iedere filmliefhebber aanbevelen eens de bioscoop op te zoeken om deze ervaring zelf te gaan ervaren. 

Pathé heeft op dit moment 6 IMAX zalen in Nederland. Te weten in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Tilburg en Arnhem.

 

 

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten