IMG 6992
|

Thomas weekend in het Spoorwegmuseum van 4-8 mei

Thomas de Stoomlocomotief op bezoek in Spoorwegmuseum

Dit hemelvaart weekend komt Thomas de Stoomlocomotief op bezoek in het Spoorwegmuseum: de gelegenheid om met jonge kinderen naar het spoorwegmuseum te gaan en gelijk binding te creëren met hun eigen fantasie!

Impressie Thomas weekend in het Spoorwegmuseum

Tot en met zondag 8 mei 2016 is Thomas prominent in het Spoorwegmuseum aanwezig. De kinderen kunnen zich uitleven met Thomas speelgoed, meezingen met de Thomas sing-a-long uit de Thomas-musical, Thomas en zijn vriendjes Henry en Emily zelf ontmoeten en uiteraard op de foto met De Dikke Conducteur.

Riana wilde erg graag naar Thomas toe, voor ons het ideale weekend dit jaar om naar het Spoorwegmuseum toe te gaan! We vertrokken in alle vroegte richting Utrecht om daar bij aanvang van de dag te zijn en de grote mensenmassa ‘iets’ te ontlopen. Bewust gingen we op de allereerste dag, waarschijnlijk de rustigste. Al was daar al snel na aankomst weinig meer van te merken. 😉

Uiteraard wilde Riana heel graag met haar grote helden Thomas en De Dikke Conducteur op de foto. 😉 Deze namen voor alle kinderen uitgebreid de tijd voor een mooie foto als herinnering aan een geweldige dag.

Op de foto met De Dikke Conducteur, de Machinist en uiteraard Thomas zelf!

Thomas weekend in het Spoorwegmuseum
Thomas weekend in het Spoorwegmuseum
Thomas weekend in het Spoorwegmuseum

Thomas ging ook nog een stukje rijden, eerst achteruit en daarna na geroep door de kinderen kwam hij als een ‘echte’ Stoomlocomotief met veel stoom en getoeter, aangereden.

Een rust moment kan ook in Thomas stijl worden beleefd in de bioscoop met de nieuwste Thomas film! Je gezicht laten schminken als Thomas of iets anders. En voor het naar huis gaan kan er nog een leuk aandenken worden gevonden aan een geweldige Thomas dag in de museumwinkel.

Toen Riana kinderen zag die waren geschminkt als Thomas, wilde ze dat ook heel graag. Gewillig ging ze rustig zitten wachten tot ze aan de beurt was en daarna was het klusje zo gepiept. De rest van de dag loopt ze nu trots rond als een ‘Echte Thomas’

Schmincken als Thomas of iets anders kan ook!

Thomas weekend in het Spoorwegmuseum

Daarna konden we gelijk aanschuiven bij de sing-a-long van Thomas. Toen we net binnenwaren hebben we stiekem een foto op het toneel van de Musical gezien. Na de schminck was net de Sing-a-long begonnen en kozen we een plek vanwaar we goed alles konden zien.

Meezingen met de Sing-a-long uit de Musical van Thomas

Thomas weekend in het Spoorwegmuseum
Thomas weekend in het Spoorwegmuseum

Meer drukte verwacht dan normaal!

Thomas weekend in het Spoorwegmuseum

Thomas is razend populair en dus zullen zeer veel gezinnen met jonge kinderen dit lange weekend gebruiken om met hun jonge kinderen het spoorwegmuseum te bezoeken. Om lange wachtrijen te voorkomen bij de kassa is het mogelijk al vooraf online toegangskaarten te bestellen via www.thomasweekend.nl.

(Extra reden om dit online te doen, is de aantrekkelijke korting van €2,– per ticket voor kinderen en volwassenen vanaf 4 jaar en een korting van €0,50 op het kaartje van kinderen tot en met 3 jaar.  Enkel met een Thomas-ticket heb je als bezoeker gegarandeerd toegang tot het Thomas evenement!)

Als je ruim voor openingstijd arriveert, kan je nog terecht op de eigen kleine parkeerplaats! Wij waren geluksvogels en hadden één van de laatste parkeerplekken te pakken.

Thomas weekend in het Spoorwegmuseum

Aanbeveling: kom met openbaar vervoer!

Het is aan te bevelen om met de trein naar het Spoorwegmuseum te komen vanwege de zeer beperkte parkeermogelijkheden ter plekke. De trein rijdt niet vanaf Utrecht CS, maar vanaf Amersfoort richting het spoorwegmuseum! (vanwege werkzaamheden op Utrecht CS). Mocht je toch via Utrecht CS arriveren, dan kan het Spoorwegmuseum worden bereikt met de buslijnen, 8,28 en 128.

De bezoekers die toch met de auto komen, kunnen parkeren bij P+R Uithof voor €4,50 en daarna met een gratis pendelbus rijden naar het Spoorwegmuseum. Deze vertrekt om het kwartier.

Het Spoorwegmuseum is ook zonder evenementen geweldig om te bezoeken!

Deze impressie is vooral gericht op het Thomas Weekend in het Spoorwegmuseum. We hebben wel ook nog andere gedeeltes van het museum bezocht, maar het werd te druk en de wachttijden overal te lang. Ook was de fut er bij dochterlief uit en besloten we na een 4 tal uurtjes te vertrekken, na haar plechtig te hebben beloofd om z.s.m. nogmaals te gaan kijken bij de treinen. Het was een geweldige ervaring die we voor geen goud hadden willen missen.

Aanbeveling

Wat ons betreft een echte aanrader voor gezinnen met opgroeiende kinderen. Dus mocht je agenda dit Hemelvaartweekend nog niet geheel vol zitten: Thomas wacht op jullie! 🙂

Mocht het dit jaar niet lukken, hou dan de agenda van het Spoorwegmuseum in de gaten, wanneer Thomas volgend jaar het museum met een bezoek vereerd.

Ben jij al eens met of zonder kinderen in het Spoorwegmuseum geweest? En hoe was jouw ervaring?

Disclaimer: Het Spoorwegmuseum heeft ons toegang verleend tot het park voor het maken van een foto- en museumimpressie. 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten