|

Impressie Musical On Your Feet! met Tommie Christiaan, Beatrix Theater Utrecht

Woensdagavond 17 januari 2018 speelde Tommie Christiaan zijn première als Emilio Estefan in de musical On Your Feet! te Utrecht in het Beatrix theater.

tommie christiaan
Foto: Roy Beusker

Tommie Christiaan als Emilio Estefan in On Your Feet!

Tijdens deze feestelijke avond mochten wij ervaren hoe geweldig de stemmen van Vajèn van der Bosch (Gloria Estefan) en Tommie Christiaan matchen als ‘echtpaar Estefan’. Hun stemmen gecombineerd met geweldige showdans en muziek maakten het geheel tot een daverende muziekexplosie, die je meevoert naar de Cubaanse roots van Gloria Estefan.

Flashback naar de 80’s en 90’s

De muziek van Gloria Estefan is voor velen een flashback richting de 80’s en 90’s. Vele bekende nummers passeren de revue (Conga, Rhythm is gonna get you, Get on your feet, e.a.). De beats en zang laten je 2,5 uur lang intens genieten van warme zomerse klanken.

Stilzitten was zo goed als onmogelijk! Dankbaar maakten we dan ook gebruik van het ‘mogen’ staan en meeswingen voor de pauze en tijdens het slotapplaus van de musical. Liefst hadden we daarna een dansgelegenheid bezocht en in dezelfde sfeer een dansje gemaakt. Helaas was de doordeweekse avond niet geschikt om er een nacht dansen aan toe te voegen.

Trailer On Your Feet: ervaar het zelf!

De trailer verwoordt waar woorden uitdrukking te kort komen.

YouTube video

Verhaallijn On Your Feet

De musical beschrijft het leven van Gloria Estefan: haar jeugd, het vertrek van haar familie naar Amerika (Cubaanse Revolutie), de ontmoeting met Emilio Estefan, de Miami Sound Machine, het busongeluk en de revalidatie.

Op Wikipedia zijn meer details over het leven van Gloria Estefan te vinden.

Complimenten voor de gehele cast!

Buiten de geweldige vertolkingen van de hoofdrollen wil ik benadrukken dat ook de rest van de cast van On Your Feet een compliment verdient. De showdans, het orkest, alles was af!

We hebben glimlachend genoten van Ellen Evers als Consuelo, de oma van Gloria, die geregeld humoristisch uit de hoek mocht komen. De zang van Frank van Hengel (Jose Fajardo) was indrukwekkend en ook Nurlaila Karim zette haar rol als Gloria Fajardo sterk neer.

De kleine Gloria en  kleine Emilio vertolkten hun rollen geweldig en hadden het publiek direct op hun hand. De integratie van hun rollen in het geheel is goed neergezet.

20180117 192144 e1516505940104

Aanwezige bekenden

De première van Tommie Christiaan als Emilio in On Your Feet, werd bijgewoond door bekende vrienden en collega’s, die uiteraard samen met de hoofdrolspelers uit On Your Feet poseerden voor de aanwezige pers.

20180117 225212
Foto: Barbara Oosthoek

Persoonlijke beleving

Barbara(40): We hebben genoten vanaf de eerste noot tot de allerlaatste! Het was moeilijk niet hardop mee te ‘blèren met de zeer bekende nummers van Gloria en enkel te luisteren naar de geweldige zangpartijen van de totale cast. Laat staan stilzitten! De beats vroegen gewoonweg om beweging! Met moeite heb ik me kunnen beheersen en beperken tot het tikken van de ritmes met mijn voeten. 

De musical werd naar mijn persoonlijke beleving gedragen door de totale cast, die buiten goed op elkaar ingespeeld, zichtbaar genoten van hun ‘werk’.

De geïntegreerde lichteffecten hadden een opzwepend effect. Al zal dit voor mensen die gevoelig zijn voor veel (licht)impulsen heftig kunnen overkomen. 

Stage Entertainment Nederland is er wederom in geslaagd met On Your Feet! een musical neer te zetten die het in onze ogen verdient, hoge ogen te gooien bij de uitreiking van de AD Publieksprijs voor Beste Musical. Deze award zal op 24 januari aanstaande worden uitgereikt tijdens het Musical Awards Gala. 

Speellijst, bereikbaarheid en toegangsprijzen

De speellijst is in te zien op de website van On Your Feet! Ook is daar meer informatie te vinden over de bereikbaarheid van het Beatrix Theater en de prijzen van toegangskaarten.

Mocht je de musical On Your Feet binnenkort zelf gaan bekijken: heel veel plezier toegewenst!

 

 

 

Gerelateerd:

 

 

Disclaimer:  Voor het kunnen schrijven van deze impressie zijn toegangskaarten aan Onlybyme verstrekt. Op de foto’s gemaakt door fotograaf Roy Beusker en Barbara Oosthoek berust copyright. 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten