PipodeClown promofoto liggend
| | | | |

Impressie familievoorstelling Pipo en de Piratenprinses

Naast de succesvolle tv-serie bij RTL Telekids staat Pipo de Clown nu ook in het theater met zijn eigen gloednieuwe familievoorstelling Pipo en de Piratenprinses, geproduceerd door Van Hoorne Entertainment. In de Leidse Schouwburg mochten mijn dochter en ik de première van deze voorstelling bijwonen.

De première van Pipo en de Piratenprinses

Pipo en de Piratenprinses
Foto: Nick van Ormondt

| Van Hoorne Entertainment | Familievoorstelling Pipo en de Piratenprinses | Recensent: Ilona de Lange |

Het was een bijzondere dag daar in Leiden. Vóór de voorstelling mochten we Pipo’s grote ezelvriend Nononono ontmoeten. Mammaloe bakte speciaal voor deze feestelijke middag kleine appeltaartjes en dochterlief werd voorzien van een vrolijk zonnetje op haar wang. De bezoekers mochten verkleed komen, dus we zagen een heleboel clowntjes, Mammaloe’s en andere circusfiguren in de foyer. Sapperdeflap, wat een vrolijkheid!

DSC 0029

Nostalgie en verwachting

Vol verwachting zaten we in de knusse, maar prachtig gedecoreerde zaal van de schouwburg te wachten op de start van de voorstelling. Ik zag een zaal vol ouders en grootouders met nostalgische blikken en nieuwsgierige kinderen. Zelf heb ik ook mooie herinneringen aan de Pipo van mijn eigen kindertijd, terwijl mijn dochter het nog nooit heeft gezien, dus geen idee had wat ons te wachten stond. Vanaf het eerste moment dat Pipo met zijn lieve vrouw Mammaloe en de klunzige Klukkluk het podium opsprong, werd ik gegrepen door de kleurrijke vrolijkheid en was ik voor even ook weer een kind van zes.

De Dikke Deur steelt de show

Mitch Blaauw is een energieke Pipo, hij dartelt over het podium met zijn vriend Klukkluk, die wordt gespeeld door Joris Gootjes. Ook Liset Vrugteveen als Mammaloe en Sanne De Velde Harsenhorst als de Piratenprinses geven een mooie draai aan hun personages. Dochterlief en ik hebben echter het meest genoten van de Dikke Deur, met veel charme gespeeld door Simon Zwiers. Zijn ondeugende boevenstreken, gecombineerd met de vrolijke liedjes en zijn geniale manier om het publiek te bespelen, maakten mijn dochter fan.

Een spannende ontvoering

Het verhaal van de voorstelling is best een beetje spannend. Pipo, Mammaloe en Klukkluk reizen samen met ezeltje Nononono de hele wereld af in de wiebelende Pipowagen. Altijd is het dynamische drietal op zoek naar de prachtigste plekjes waar ze hun muzikale circusvoorstelling voor de kinderen uit de buurt kunnen spelen.

Pipo en de Piratenprinses
Foto: Wim Lanser

Maar de Dikke Deur zit het gezelschap continu op de hielen en wil Pipo terug in zijn circus. Ook nu bedenkt hij weer een sluw plannetje, waarin een piratenprinses en een ontvoering centraal staan. Hiervoor heeft hij een vrijwilligster uit het publiek nodig. Of zijn list deze keer wel werkt, of dat Pipo de Dikke Deur toch weer te slim af is, verklap ik uiteraard niet. Wel kan ik je verzekeren dat jong en oud vrolijk de zaal verliet!

Voor elke leeftijd een laagje

De liedjes zijn stuk voor stuk om blij van te worden. Enthousiast deinden en dansten we mee op de vrolijke melodietjes. Vooral de lofzang ‘Taart’ zit een dag later nog steeds in mijn hoofd. Hoewel er wat spannende elementen in het verhaal zitten, wordt het nergens echt eng. De gelaagdheid in spel en dialoog zorgt ervoor dat het voor kinderen vanaf vier jaar prima te volgen is, maar dat er ook volwassenen er iets uit kunnen halen en geboeid blijven kijken. Met veel humor en avontuur en een monter liedje hier en daar is het een mooie familievoorstelling.

De show duurt een uur, precies genoeg voor ongeduldig kleuterzitvlees. Met een mooie DVD van de tv-serie, om nog even na te genieten, keerden we huiswaarts met een grote glimlach op onze gezichten. Dag vogels, dag bloemen, dag Pipo!

Pipo ontmoeten?

De komende tijd is Pipo en de Piratenprinses te zien op verschillende locaties in het land. Kinderen die de voorstelling bezoeken mogen meedoen aan de Sapperdeflap Verkleedwedstrijd! Ze maken dan kans op een hele leuke verrassing. Na de voorstelling is er in de foyer nog een uitgebreide meet & greet met Pipo en zijn vrienden.

Meer informatie over de voorstelling: www.PipodeClown.nl.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: Voor het kunnen schrijven van deze recensie is ons toegang tot de voorstelling verschaft. Op alle foto’s berust copyright. 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten