Hans en Grietje
|

Hans en Grietje De Musical, een persoonlijke impressie

De nieuwste familiemusical Hans en Grietje is vanaf heden in heel het land te zien!

Hans en Grietje

Impressie Hans en Grietje

Samen met dochterlief (6) ben ik vanmiddag naar de voorpremière van Hans en Grietje De Musical geweest in theater De Stoep te Spijkenisse. Voor mij een zeer bekende locatie. Als tiener heb ik een aantal jaren in Spijkenisse gewoond, dus ik reed uit mijn hoofd naar het theater toe. Best handig. Dat we voor deze middag een ‘stukje’ (wonen nu op de rand van Brabant en Limburg) moesten rijden, hebben we er graag voor over gehad. Eerder dit jaar ging Marjon voor Onlybyme met haar dochter naar Roodkapje.

Lees onze persoonlijke bevindingen: Hoe is Hans & Grietje ons bevallen? Is deze musical voor iedereen geschikt, van jong tot oud?

HansenGrietjeDeMusical 002 Web

Inhoud

De meeste volwassenen kennen het sprookje Hans en Grietje vanuit hun jeugd. Het ‘bekende’ huis van snoep, dat elk kind een droom lijkt om te hebben. Het eind goed, al goed. De hoofdreden waarom Hand en Grietje ons als kind aansprak en nu ook onze eigen (klein)kinderen.

Hans en Grietje De Musical is door Van Hoorne Entertainment in een zeer modern jasje gestoken:

Er was eens een arm houthakkersgezin. Vader kan zijn kinderen niet meer onderhouden en besluit Hans & Grietje in het bos achter te laten, in de hoop dat iemand ze vindt. Na dagen lopen komen de kinderen de grappige, groene tovenaar Titus tegen, die ze meeneemt naar een bijzonder huisje. Alles is van snoep, koek en lekkernijen! Het lijkt erop dat Hans & Grietje nooit meer honger hoeven te lijden. Maar wat zij niet weten is dat Titus’ gemene vrouw Fien iets heel anders van plan is. Is de gastvrijheid van het tovenaarsduo oprecht, of begint voor Hans & Grietje het avontuur nu pas echt?

 

HansenGrietjeDeMusical 007 Web

Titus en Fien

Uiteraard zijn ook de ‘feitelijk’ sterren Fien en Titus weer van de partij in deze musical. Ze geven het geheel een zeer vermakelijk extraatje. De lach is dan ook nooit ver weg. Niet voor niets zijn ze bekend (en berucht) bij veel (jeugdige) bezoekers en naast in het theater ook geregeld te zien op Titus & Fien TV.

Hans en Grietje

Onderstaande afleveringen zijn tot 22 september online gekomen met kijkjes achter de schermen van Hans & Grietje.

Barbara: Persoonlijk ben ik echt mega fan van Titus en Fien in alle musicals die ik tot op heden heb mogen zien met deze heerlijke figuren in een (bij-)hoofdrol. Dit omdat ze zoveel humor toevoegen, met voor de volwassenen veelal een extra laag, dat het werkelijk voor iedereen een genot is om deze musicals te gaan bekijken. 

Persoonlijke beleving

20170924 144109 HDR

Riana (6): In haar eigen woorden kort en krachtig samengevat: LEUK!!!!!

‘Titus was het grappigst omdat hij in een spekje zat en Fien moest in de kooi.’

Naderhand op de foto met haar idolen Tinus en Fien durfde ze niet, dus heb ik deze helden gevraagd zo voor onze camera te poseren. Uiteraard wilde ze wel op de foto met Hans & Grietje!

Barbara (39): Feitelijk slaat Riana de spijker op zijn kop. Ik heb haast dubbel gelegen van het lachen toen Titus en Fien het snoephuisje in wilden gaan maar Titus niet door de deur paste in zijn spekje kostuum. Uiteraard ging dat a la Titus… en Fien kon haar lach uiteindelijk niet bedwingen. Daarna Fien erin en tja toen moest de deur nog dicht, maar het decor had maar weinig ruimte voor twee zeer ronde figuren in verkleedkostuum. 

Dit was uiteraard niet het enige moment van hilariteit, het is humor die je zal waarderen zodra je kennismaakt met Tinus en Fien en waarom deze familiemusicals voor kinderen vanaf 4 jaar ook zeer amusant zijn voor de ouders die de wat diepere lagen meekrijgen. Snoep, Fien en veel snoepen, je kan het haast al raden hoe Tinus daarmee omgaat. 😉 

20170924 143442 HDR e1506268947864Hoewel net gezien, zou ik gerust deze voorstelling nogmaals willen zien, wetend welke grappen er gaan komen en dan weer er om lachen, omdat het humor is die mij erg goed ligt.

Het verhaal is uiteraard met een andere draai ingezet. Fien wil graag een traan hebben voor in haar toverdrank, gelukkig dus niets geen volstopperij zoals het originele sprookje. Nee het is feitelijk het idee van Fien om de kinderen aan het huilen te brengen door ze de snoep te ontzeggen. Of dat gaat lukken?

Volgend jaar ga ik met veel plezier weer naar de volgende première als ik de kans krijg. Dit is in mijn ogen een aanrader voor gezinnen met opgroeiende kinderen. Indien je jonge kind niet bang is uitgevallen, is deze musical ook voor een 3,5 jarige,die kan stilzitten,  al oud genoeg voor dit spektakel. Het ligt een beetje aan het kind en de manier waarop je dit als ouder begeleidt. 

Op de website van Van Hoorne Producties is speellijst met de diverse locaties in te zien.

Kijk alvast naar de officiële trailer van Hans en Grietje De Musical

YouTube video

Ben jij wel eens naar een musicalproductie voor het hele gezin geweest? Hans en Grietje is in onze ogen een echte aanrader!

Disclaimer: De foto’s in deze impressie zijn door Van Hoorne Entertainment (fotograaf: Nick van Ormondt en fotograaf: Wim Lanser) beschikking gesteld of zelf gemaakt. Niets mag hiervan zonder toestemming van de rechtmatige eigenaar worden gebruikt.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten