Tapas eten bij La Cubanita in Nijmegen 720 x 1028 px 1
| |

Tapas eten bij La Cubanita in Nijmegen | Review

Tapas eten bij La Cubanita in Nijmegen

Uit eten gaan is zalig en graag doen we dat met regelmaat al komt dat er met ons jonge gezin niet zo vaak van de laatste jaren als we zouden willen. Onlangs zijn we gaan tapas eten bij La Cubanita in Nijmegen met zijn tweetjes op onze oppasavond. (Ik kan iedereen met een jong gezin een vaste oppas aanraden om af en toe even samen met je partner erop uit te gaan en tijd aan elkaar te besteden. 😉 )

In deze blog onze ervaring over tapas eten bij La Cubanita in Nijmegen.

Is Tapas eten bij La Cubanita een aanrader?

Wij hebben echt genoten van het tapas eten bij La Cubanita, het smaakte echt goed alle gerechten die we bestelden waren smaakvol. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet veel tapas restaurants heb bezocht in het verleden en ik ben dus geen échte tapas kenner, maar we hebben echt heel smakelijk gegeten en genoten van de sfeer en uitstraling van het restaurant.

Per toeval kwam het tafeltje in de hoek bij het raam vrij net toen wij arriveerden. Heel het restaurant was vol en dus was het goed dat we gereserveerd hadden en ook de eerste tip die ik je mee wil geven: vooraf reserveren!

We genoten van de achtergrondmuziek (die we steeds beter gingen horen toen er al wat klanten weer naar huis vertrokken. La Cubanita is een gewild restaurant met alle tafels vol, iets wat natuurlijk ook duidelijk iets zegt over de kwaliteit/prijsverhouding van het restaurant. 😉

All in Tapas eten bij La Cubanita

La Cubanita is een tapasrestaurant concept dat op meerdere plekken in Nederland te boeken is met overal dezelfde kaart. Je betaald een vaste prijs all-in per persoon (€22,50 van zondag t/m donderdag en €27,50 op vrijdag en zaterdag*) voor alle tapas gerechten van de kaart en kunt er daarnaast voor kiezen of je ook het drinken all-in wilt boeken. Wij kozen ervoor de drankjes los te bestellen, omdat dit slechts een deel van de drankkaart betreft en mijn man liever iets daarbuiten wilde bestellen. Tip: Laat je daar goed over informeren bij aanvang van je avond. Het toetje valt ook buiten het all-in concept maar is redelijk geprijsd (€3,75 – €4,75).

Noot* – Deze prijs hebben wij begin januari 2023 betaald p.p. de drankjes exclusief.

Is tapas eten geschikt na het ondergaan van een maagverkleining?

In mei 2022 heb ik zelf een maagverkleining ondergaan en sindsdien vind ik het lastig(er) om uit eten te gaan. Inmiddels kan ik bijna alles weer verdragen (in het begin zou ik uit eten gaan niet direct aanraden en het is per persoon verschillend wanneer je weer wat beter voedsel kunt verdragen, zij het in kleine hoeveelheden) en juist het tapas concept vind ik ideaal als je maar beperkte hoeveelheden kunt eten. Je kunt zo van alles proeven (en de rest van hetgeen je besteld op laten eten door je andere tafelgenoten) en je hebt niet het probleem van 1 groot gerecht wat je niet op krijgt.

Wat dat betreft wil ik juist het tapas concept aanraden aan mensen die door een maagverkleining weinig kunnen eten per maaltijd. Het all-in concept tapas eten bij La Cubanita is voor heel de avond, dus je kunt ook goed eten en drinken afwisselen door pauzes in te lassen. (Na een maagverkleining is het niet geadviseerd om tegelijkertijd te eten en drinken en hier ruimte tussen te laten.)

Is tapas eten geschikt voor kleine kinderen?

Qua of het geschikt is voor kleine kinderen ligt het heel erg aan hetgeen jouw kinderen eten. Indien ze alles eten en vaak gerechten vanuit de Mexicaanse keuken krijgen voorgeschoteld, is dit zeker mogelijk. Maar het is een rustige tafelgang die langer duurt dan menig kind volhoudt. Een tablet meenemen met persoonlijk vermaak is dan zeker aan te bevelen. De kinderen betalen overigens een bedrag per leeftijd en mogen ook van de gehele kaart kiezen.

Op deze menukaart ontbreken echter typische gerechten die kinderen eten. Ik raad dan ook zeker aan het menu goed te bestuderen voor je met je jonge kinderen hier gaat eten. Voor tieners is denk ik genoeg keuze aan soorten gerechten die ze lekker vinden, mits ze gewend zijn aan een ruime keuken met veel verschillende smaken.

De menukaart van La Cubanita

De menukaart is online te bekijken op de website van La Cubanita en wat wij prettig vonden is dat je met behulp van een QR code je gerechtjes reserveert. Per keer mag je per persoon 2 gerechtjes bestellen en tussen twee bestellingen moet minimaal 10 minuten zitten. Drankjes worden hierbij niet geteld als gerechtjes. (Althans bij ons niet, want we betaalden deze los van het all-in tapas arrangement. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of dit ook zo is als de drankjes wel bij het arrangement in zitten.)

disclaimer

Deze blog is geschreven op eigen initiatief.

Volg jij Onlybyme al?

Alle blogs verschijnen op Bloglovin’ en daarnaast is Onlybyme vinden op: PinterestFacebookInstagram 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten