Gras en Korenlei 1
|

Stedentrip in Gent: deze bezienswaardigheden moet je zien

Als je dit artikel hebt aangeklikt, ben je waarschijnlijk een stedentrip naar Gent aan het overwegen. Deze gezellige stad, gelegen in België, is ideaal voor een weekendje weg. De stad weet zowel haar historische als moderne kant te laten zien. Door de oude gebouwen en gezellige grachtjes in combinatie met winkels waar je kunt shoppen, is er veel te beleven. Als je naar Gent gaat zijn er een aantal dingen die je echt niet mag missen. In dit artikel lees jij een aantal bezienswaardigheden die je moet zien tijdens jouw citytrip naar Gent.  

Bezoek de Gras- en Korenlei

Stedentrip in Gent: deze bezienswaardigheden moet je zien - De Gras- en Korenlei

De Gras- en Korenlei is een belangrijke bezienswaardigheid in Gent. Dit is een prachtige rivier die al jaren wordt gebruikt voor het aanmeren van schepen. De rivier wordt omringd door gebouwen met authentieke gevels. Daardoor is de sfeer omtrent deze rivier ontzettend gezellig. Je kunt ook heerlijk borrelen, lunchen of dineren aan de Gras- en Korenlei. Lunch bijvoorbeeld bij Manhattn’s burger Graslei. Als je graag een culinair diner wilt eten, kun je goed terecht bij Restaurant De Graslei. Als je wil genieten van een prachtige omgeving terwijl je een weekendje weg Gent gaat, is het dus zeker leuk om de Gras- en Korenlei te bezoeken.

Beklim de Belfort-toren

Als je in Gent bent moet je echt de Belfort-toren beklimmen. Er staan in het centrum van Gent drie kerken op een rij. Deze kerk is één van de drie. De kerk is al erg oud: in 1313 begonnen ze met het bouwen van deze kerk. De Belfort-toren geeft jou de kans om over de hele stad uit te kijken. Je leert ook nog iets over het gebouw en haar impact op de maatschappij terwijl je de toren aan het beklimmen bent. Als je bang bent voor de vele trappen moet je je vooral niet laten tegenhouden; je kunt namelijk ook met de lift naar boven toe.

Maak een avondwandeling

Als je in Gent bent, is het erg leuk om een avondwandeling te maken. Gent maakt ‘s avonds ruimte voor prachtige artistieke verlichtingen. De pleinen, hoekjes, paden en gevels die er overdag normaal uitzien, krijgen een heel andere uitstraling zodra de avond valt. Gent staat bekend om haar mooie verlichtingen. Toch probeert de stad dit op een duurzame wijze te realiseren. Het – inmiddels bekroonde – lichtplan zorgt ervoor dat de stad milieubewust verlicht kan worden. Op deze manier kunnen de Gentenaars en de bezoekers van de stad genieten van de mooie verlichtingen, zonder dat het ten koste gaat van het milieu. 

Deze blog bevat een betaalde samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten