Rotterdam Erasmusbrug en skyline 1

Rotterdam: wat heeft de stad allemaal?

Rotterdam is een vrij nieuw opgebouwde stad. Het is daarnaast ook een van de bruisendste steden van Nederland. Er zijn zowel veel inwoners als toeristen. Door de Maas en de Noordzee is Rotterdam een belangrijke havenstad en een belangrijk knooppunt voor transport en logistiek. Wat Rotterdam nog meer te bieden heeft? Dat wordt hieronder uitgelegd.

Rotterdam  - Erarmusbrug en skyline

Transport

Allereerst een must die elke stad wel heeft: de transportmogelijkheden. Rotterdam heeft diverse treinstations en heeft als een van de enige steden in Nederland een ondergronds vervoersmogelijkheid: de metro! Daarnaast is Rotterdam een fietsvriendelijke stad en kan je gebruik maken van diverse bussen. Omdat Rotterdam een haven heeft, zijn er ook diverse bootverbindingen beschikbaar. Zo kan je met de verbinding Ferry Rotterdam Hull naar Engeland. Deze reis duurt ongeveer 11 uur. Bovendien heeft Rotterdam een eigen vliegveld: Rotterdam The Hague Airport. Je kan dus eenvoudig van Rotterdam naar het buitenland.

Musea, architectuur en elementen

Ondanks dat Rotterdam in de Tweede Wereld Oorlog een groot deel van de binnenstad is verloren, heeft de stad nog wel veel bezienswaardigheden. Dit zijn dan ook wel veel moderne en innovatieve architectuur. Met een paar opvallende gebouwen wordt de skyline van de stad gedomineerd. Zo is de Markthal een iconisch gebouw met een uniek ontwerp. Verder is de Erasmusbrug een indrukwekkende brug die belangrijk is voor de stad. Het biedt een prachtig uitzicht op de stad en de rivier de Maas. Door Rotterdam Ahoy komen er diverse evenementen richting de stad. Zoals het Eurovision.

Natuur

Hoewel Rotterdam bekend staat om zijn stedelijke omgeving, zijn er ook verschillende groene ruimtes en natuurlijke attracties te vinden in en rond de stad. Het Kralingse Bos is een groot park in het centrum van Rotterdam en biedt meerdere wandel- en fietspaden. Ook heeft dit natuurgebied een groot meer.

Door de Euromast, gelegen in het scheepvaartkwartier in Het Park (bij de Euromast), kan je de stad en gehele skyline van de stad goed bekijken vanaf hoogte (en gelijk een hapje eten of wat drinken terwijl je geniet van het magnefieke uitzicht) om daarna door het park zelf te struinen met schitterende monumentale bomen. Zo kan je de omliggende gebieden en de mooie natuur bekijken. In dit stukje natuur kan je je goed vermaken door te wandelen, sporten of een middagje in het bos.

Sportevenementen

Rotterdam heeft een grote sportgeschiedenis. Voetbal speelt hier ongetwijfeld een grote rol in door de drie voetbalclubs: Feyenoord, Sparta en Excelsior. Verder zijn er ook diverse grote wielerwedstrijden ooit begonnen in Rotterdam. In Rotterdam Ahoy worden vaak nationale en internationale sportevenementen gehouden. Tot slot organiseert de stad regelmatig grote buiten sportevenementen, zoals de Rotterdam Marathon. Hier doen zowel Nederlanders als buitenlanders aan mee.

Deze blog bevat een betaalde samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten