Roodkapje
|

Roodkapje de Musical, een persoonlijke impressie

Begin deze maand ging Marjon met haar dochter namens Onlybyme naar Roodkapje De Musical. Ze maakte de volgende impressie van het zeer geliefde sprookje!

Roodkapje de Musical

Impressie Roodkapje de Musical

Roodkapje is een bekend sprookje. Zeker bij jonge kinderen. Dit heeft ook te maken met de Sprookjesboom in de Efteling waarin Roodkapje een grote rol speelt. Onze 6 jarige dame vindt Roodkapje dan ook erg leuk. Haar creatieve oma heeft zelf een Roodkapje pakje voor haar gemaakt. Een rood rokje met een wit shortje en een bijpassende rode cape. Dus toen onze dame, Amber, hoorde dat we naar de musical van Roodkapje mochten gaan, straalde haar hele gezicht.

Eindelijk was het zover!

Roodkapje de MusicalEindelijk was het woensdagmiddag. Na school trok Amber meteen haar Roodkapje kleren aan. Dit wordt ook aangegeven op de webpagina van de musical. Alle kinderen mogen verkleed komen. Alleen het verkleden was al een feest voor onze dame.

Aangekomen bij het theater zochten we een parkeerplek en gingen naar binnen. Even wachten tot de deuren open gingen om vervolgens ons plekje, op het balkon, op te zoeken.

Amber zat in spanning te wachten. Ze herkende de letter R van Roodkapje al op het doek.

Terwijl het doek nog dicht was waren er al twee hoofdrolspeelsters te zien. Ze vermaakten het publiek met muziek en een dansje. Op deze manier duurde het wachten voor de kinderen minder lang.

Het doek werd geopend en Roodkapje begon. Amber heeft genoten en vol aandacht gekeken. Het verhaal van Roodkapje werd op een leuke manier uitgevoerd. We hebben vooral moeten lachen om de grapjes van de wolf.

roodkapje

Een echte familiemusical!

De grapjes die gemaakt werden waren ook gericht naar volwassenen. Dit maakte het voor alle mama’s, papa’s, oma’s en opa’s ook erg leuk. Tussendoor kwam er nog een vrolijk lied met een dansje, waarbij iedereen mocht meedoen. Voor kinderen is dit ontzettend leuk en fijn. Even van hun stoel af en vrolijk mee doen.

Roodkapje de Musical

De musical duurt 75 minuten, maar de tijd vloog voorbij. Dochterlief heeft geen enkele keer gevraagd “hoelang duur het nog”.  Haar enige vraag was “wanneer komt Roodkapje weer”, dit was tijdens de momenten dat Roodkapje achter de schermen was.

Roodkapje de Musical

Persoonlijke beleving Roodkapje

Marjon en Amber: Wij vonden het ontzettend leuk. Een musical voor jong en oud. En het verhaal wordt op een leuke manier verteld. De wolven worden niet als eng, maar juist als grappig neergezet op het podium. Het verhaal is goed te volgen voor jonge kinderen en dat vind ik zelf wel belangrijk. Hierdoor is er ook aandacht voor de musical en het verhaal. 

Wanneer je kind(eren) Roodkapje leuk vindt is het zeker een aanrader.

Wij kijken dus terug op een zeer leuke middag. En na afloop straalde Amber nog meer, ze heeft echt genoten.

Bekijk gerust de trailer van de voorstelling via onderstaand YouTube filmpje!

YouTube video

Extra’s rondom Roodkapje de Musical

Een extraatje is het verkleden. Zeker doen, want na afloop wordt er iemand gekozen die er het mooiste uitzag. En nog een leuk extraatje is de ‘Meet & Greet’ na afloop. Je kan dan met Roodkapje op de foto. (tip)

Ook staat er nog een kraampje met spulletjes van Roodkapje. Denk aan de cd met liedjes van de musical, een roodkapje cape, vriendenboekje en leuke poppen. Amber mocht iets uitkiezen van mij en koos voor een stoffen Roodkapje pop.

Roodkapje de Musical toert nog door het land!

De musical is nog te zien t/m 11 juni 2017 in diverse steden door het hele land. Bekijk de speellijst gerust via de volgende link en vindt daar nog meer informatie over de voorstelling.

Via deze link kan je je kind(eren) al vooraf laten genieten met een kleurplaat van Roodkapje.

Disclaimer: voor het maken van deze impressie zijn toegangskaarten voor de voorstelling beschikbaar gesteld.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten