home 1451003 640
| |

Reisverslag: roadtrip naar Zuidwest Duitsland

Nog even checken of alle bagage in de koffer zit. Tas met schone kleren √, Fototoestel √, En al zeker mijn rijbewijs niet vergeten √. De route is uitgestippeld. Vooraf uiteraard nog ‘even snel’ online de autoverzekering berekenen (inclusief pechhulp in Europa), want we willen echt niet ergens in ons mooie maar toch ook best grootte buurland stranden. En –‘last but not least’– een checklist maken van plaatsen die we zeker willen bezichtigen tijdens deze roadtrip tot in het Zwarte Woud. Onze bestemming? Duitsland. Dat heeft het lot beslist.

home 1451003 640

Onze roadtrip naar Zuidwest Duitsland

Uit handen geven

We twijfelden behoorlijk tussen landen met prachtige landschappen, zoals Noorwegen, Italië, Zwitserland en Duitsland. Uiteraard met allebei een eigen favoriet. Daarom hebben we de onschuldige hand van een vriendin laten beslissen. Wat kwam daaruit? Onze eerste autorondreis ‘samen’ zou er een in Duitsland worden. Het land van het uitgestrekte Zwarte Woud, de Sprookjesroute en de bron van de Donau.

Begin van de reis

architecture 2862323 1280

Eenmaal in Duitsland, begint onze trip in het Eifelgebergte; een vulkanisch laaggebergte waar de vele kleine gezellige dorpjes met wit en zwarte huisjes het echte Duitsland uitademen. Een eerste stop zou ik maken aan de Laacher See, een vulkaankrater in de Eifelstreek. Overnachten doen we op een camping in de buurt van Adenau.

De Sprookjesroute

De volgende dagen zetten wij onze reis zich door naar het zuiden, naar Bremen. Daar begint de Sprookjesroute. Een van de mooiste autoroutes in Duitsland die je leidt langs allerlei sprookjes van de gebroeders Grimm.

In verschillende steden zie je de sprookjes terugkomen. Zo passeren we het Rapunzel Hotel in Trendelburg en het museum over de twee broers Grimm in Steinhau. We stoppen in Marburg, een van de stadjes langs de route waar de sprookjes pas echt tot leven komen. Via een pad zie je onder andere de koppen van de wolf en de zeven geitjes uit de stadsmuur komen. Je komt Sneeuwwitje en de zeven dwergen tegen en kun je zelfs de schoen van Assepoester passen (helaas, deze paste niet).

gs ee067a97c4 Sprookjesroute

Zwarte Woud

Na de Sprookjesroute te hebben verlaten, reizen we verder naar het uiterste zuidwesten van Duitsland. Een streek beter bekend als het Zwarte Woud. Voor heel wat reizigers is dit een waar wandel- en fietsparadijs. Hoewel we graag wandelen is dit echt een autorondreis dus houden we het bij het verkennen van de authentieke dorpjes met de wagen. Gengenbach en Freudenstadt zijn twee van de plaatsen waar ik zelf het meeste naar uitkeek en beide overtreffen ze mijn verwachtingen.

the source of the danube 2659782 640

Naast de verschillende dorpen zijn er nog twee andere blikvangers in het Zwarte Woud: de bron van de Donau, een van de langste rivieren van Europa, en de magische koekoeksklokken die symbool staan voor de streek en waarvan je een museum vindt in Furtwangen.

Berlijn moet wachten

Helaas hebben we Berlijn niet gehaald. De route naar het zuiden had meer tijd in beslag genomen dan we dachten. En met het motto: beter in een keer goed, dan half, besloten we Berlijn door te schuiven naar een van de komende citytrips op de najaarsplanning.

Lang geleden ben ik er met school geweest en dat vraagt echt om een herhaling. Buiten Berlijn staan er nog vele Europese steden op onze ‘wishlist’. Deze roadtrip kan ik in ieder geval bestempelen als zeer geslaagd.

 

Gerelateerd: 

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten