Sprookjessprokkelaar
|

Impressie Sprookjessprokkelaar de Musical, Efteling Theater

Verhalen zijn er om te lezen, maar je geniet er het meest van als je ze deelt. Deze boodschap is mij het meest bijgebleven uit Sprookjessprokkelaar de musical. En een sprookje was het!

20180128 175055Alleen al de entourage van het theater, dat aan de rand van de Efteling staat. Vooral indrukwekkend in het donker, wanneer het theater is versierd met duizenden kleine lichtjes. Dan loop je het sprookje bijna letterlijk binnen. De vrolijke portier zorgt bij elke bezoeker voor een persoonlijke ontvangst en een glimlach op het gezicht. Ik vond het theater verrassend groot van binnen. Trots als een pauw zat ik op de voorste rij, omdat mijn dochter een eenmalige gastrol mocht spelen samen met haar opa.

Sprookjessprokkelaar

Review Sprookjessprokkelaar De Musical

Het verhaal gaat over de twaalfjarige Sterre, een nieuwsgierige boekenwurm. Ze gaat op avontuur en ontdekt daarbij de magische kracht van verhalen. Haar lievelingsboek heeft ze zo vaak gelezen dat het uit elkaar is gevallen. Op advies van haar opa gaat ze op zoek naar de sprookjesbibliotheek in een verlaten kasteel. Maar welke deur moet ze hebben? Achter elke deur ligt weer een nieuwe uitdaging voor Sterre. Onderweg heeft ze een aantal bijzondere ontmoetingen en komen sprookjes uit de Efteling tot leven. Van de Sprookjessprokkelaar leert ze uiteindelijk een wijze les.

Sprookjessprokkelaar

Hoofdrol Sterre – Gioia Parijs

Gioia Parijs speelt als hoofdpersoon Sterre de sterren van de hemel. Met haar zuivere stem en stralende lach draagt ze de show. We hebben enorm gelachen om de hilarische scenes en genoten van de acrobatische toeren van de cast, die voor een deel uit kinderen bestaat. De diversiteit aan kostuums geeft kleur aan de diverse personages, met als hoogtepunt de indrukwekkende Sprookjessprokkelaar. Afwisselende liedjes illustreren de vele emoties die je tijdens de show om je oren fladderen.

Sprookjessprokkelaar

Het decor is sfeervol, maar redelijk eenvoudig. Toch geeft het steeds weer een verrassend effect doordat de decorstukken op verschillende manieren worden gebruikt. Je voelt je als publiek betrokken bij de show, want de voorstelling vindt niet alleen plaats op het podium, ook in de zaal gebeurt er van alles. De diepere boodschap in het verhaal is prachtig, zonder dat het er al te dik bovenop ligt. Het is een echte familievoorstelling. Door de diverse lagen zit er iets in voor alle leeftijden, hoewel sommige stukjes misschien wat spannend kunnen zijn voor hele kleine kinderen.

Opa’s en kleinkinderen spelen gastrollen

Omdat mijn dochter twee voorstellingen achter elkaar speelde, zaten we twee keer in de zaal. Mijn zoon stootte mij af en toe aan: “Dit deden ze de eerste show toch niet?” Wel dus, maar er gebeurt soms zoveel op het podium, dat je gewoon niet weet waar je moet kijken. Daarom zagen we de tweede keer weer een hoop nieuwe dingen.

Per speeldag mogen er 20 grootouders meespelen met hun kleinzoon of –dochter. In diverse delen van de show geven zij nèt even dat beetje extra aan de scenes. Mijn dochter en haar opa straalden samen als twee gloeilampjes op het podium. Hoewel ze, om de magie te bewaren, niets mochten prijsgeven van wat er achter de schermen gebeurt, begreep ik wel dat ze voor een dagje als echte sterren zijn behandeld.

Sprookjessprokkelaar

Toen ik mijn dochter, knikkebollend in de auto op de terugweg, vroeg wat ze het allerleukste vond, was haar antwoord:

“Vanaf het podium zwaaien naar jou mam!”

De musical is gebaseerd op het boek van Paul van Loon, Prinses Laurentien van Oranje en de Efteling. De voorstelling is wegens succes verlengd en dus nog te zien in het Efteling Theater tot en met 2 april 2018. Je kunt de voorstelling los bezoeken, maar natuurlijk ook combineren met een bezoek aan het attractiepark, een dinerarrangement of een overnachting.

Kaarten zijn te bestellen via de website van de Efteling.

 

Gerelateerde blogs:

 

 

 

Disclaimer: De foto’s gebruikt in deze review zijn eigendom van de Efteling of Ilona (recensent Onlybyme) en mogen niet zonder toestemming van de Efteling of Onlybyme worden gebruikt. Dit artikel is zonder samenwerking tot stand gekomen. De Efteling heeft Onlybyme telefonisch toestemming verleend gebruik te maken van hun persfoto’s. 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten