IMG 3179 e1443728391601 1
| | |

Recensie: Voorstelling Twee kleine kleutertjes

Première Twee kleine kleutertjes met Monique Smit

IMG 3179 e1443728391601

Afgelopen zondag ben ik voor Mamaliefde naar de Première geweest van de Voorstelling Twee kleine kleutertjes met Monique Smit te Hilversum. Linda, kon op het laatste moment zelf niet en ik mocht in haar plaats gaan, dolle pret natuurlijk voor dochterlief. Hier heb ik uiteraard ook een recensie van gemaakt voor Mamaliefde.nl.

Omdat er vier kaarten klaar lagen, voor twee volwassenen en twee kinderen, heb ik gelijk mijn schoonzus gebeld en gevraagd of zij en haar dochter mee wilden gaan naar de voorstelling. Daarna was het snel geregeld dat Riana en ik al op zaterdag naar Noord-Holland zouden gaan om gezellig bij mijn broer en zijn familie aan te schuiven. Zo konden de kinderen lekker samen spelen en mochten de nichtjes samen op de kamer slapen. Ook scheelde het in tijd van opstaan en hoefden we niet nog vroeger weg van huis, want de Première was al om 11 uur en eerder al de mogelijkheid tot wat drinken en uiteraard het ophalen van de kaarten.

Riana en ik zouden na afloop gelijk doorrijden richting huis, daarom gingen we met twee auto’s en waren we na een half uurtje ter plekke. De rode loper maakte best indruk op de dametjes en even poseren bovenaan de trap wilden ze wel. (zie foto hierboven)

Spannende gebeurtenis

Eenmaal binnen was het zoeken naar een plekje in de drukte, welke we vonden met meer geluk dan wijsheid. Na wat te drinken en de standaard plasronde, waren de dametjes vol verwachting en wat onrustig. Het feest kon wat hen betreft niet snel genoeg beginnen.

IMG 3213

Dus er was enige ontlading vooraf noodzakelijk, wat resulteerde in druk gedoe en bewegen. Hierdoor zaten ze daarna rustig in de stoel, klaar voor de voorstelling: missie geslaagd!

Jan Smit

Eenmaal in binnen in de zaal stond daar ineens Jan Smit niet eens zover bij ons vandaan. Mama is groot fan van hem, dus na wat aansporing en het zien van een andere mama die hem vroeg te poseren met haar kinderen, ben naar hem toegestapt en heb ik gevraagd of hij voor mijn moeder wilde poseren met haar kleindochters. Dat wilde Jan wel, super aardig, nam hij echt even de tijd zodat ik foto’s kon schieten, maar helaas niet echt een perfecte foto erbij. Al zal het gebaar oma al heel goed doen, denk ik.

De voorstelling was helemaal geweldig!

Allereerst was er de uitreiking van dubbel platina voor de CD Twee kleine kleutertjes aan Monique en Jan Smit. Een hele prestatie dat de CD zoveel is verkocht en de voorstelling zal denk net zo’n succes worden.

2KleineKleutertjes_1

2KleineKleutertjes_2

2KleineKleutertjes_3

De verhaallijn

Het verhaal is lekker eenvoudig en perfect te volgen voor peuters en kleuters: de doelgroep. De kleuters besluiten hun eigen knuffels te verrassen. De knuffels worden in de waan gelaten, dat de kleuters zonder hen naar opa en oma zijn gegaan, dit vinden ze maar moeilijk te bevatten. Maar Prinses Monique helpt hun een tekst te lezen, waar vragen op stonden van de kleuters die de knuffels een verrassing zouden brengen. Deze vragen werden aan de hand van liedjes van de CD Twee kleine kleutertjes en de hulp van de kinderen in de zaal met de nodige humor opgelost. De verrassing was uiteraard de kleuters zelf die uit het pak tevoorschijn kwamen. Iedereen weer helemaal gelukkig!

Riana was echt mee aan het helpen met het oplossen van de vragen en nichtje Anna zat zeer ingespannen het geheel in trans te volgen. Na afloop waren beide dametjes helemaal vol van de voorstelling en was het duidelijk dat ze niet veel informatie meer konden opnemen. We zijn dus naar huis gegaan en hebben de fotosessie met Prinses Monique aan ons voorbij laten gaan. In de auto klonken de liedjes van de CD luid uit de boxen. Gelukkig kon ik na 2 maal alle nummers te hebben gehoord, Riana overtuigen dat het nu wel even genoeg was en dat ze, ze nog heel veel zal horen in de auto de komende maanden.

Al met al was het een zeer geschikte voorstelling voor de doelgroep. In de auto begon Riana al te vragen wanneer we nog een keer naar de Twee kleine kleutertjes toegingen. Ze was dus ook echt teleurgesteld toen ik haar vertelde dat dat niet meer ging gebeuren, maar dat we vast nog wel naar andere voorstellingen toe zouden gaan. Sterker nog, er zit al weer iets in de pijpleiding, maar is nog onder voorbehoud. Wordt vervolgd.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten