IMG 2243 e1445673974874 1
| | |

PLOG/review: dagje Julianatoren met kleuterlief

Vorige week donderdag gingen dochterlief en ik dan EINDELIJK naar Julianatoren of zoals dochterlief uitspreek “Indianentore”. Ze ziet hier geregeld reclames van voorbij komen op de televisie en vraagt dan telkens wanneer wij ‘eindelijk’ naar “Indianentore” gaan. Nu na afloop is dit ‘slechts’ veranderd naar wanneer gaan we wéér naar “Indianentore” haha…

In deze PLOG/review een berg foto’s en mijn persoonlijke ervaringen in het pretpark. Deze blog is niet gesponsord.

Zoals alles begint het met de heenreis, voor ons dik anderhalf uur met de auto en omdat de parkeerplaats naast het park al vol was, moesten we naar de twee parkeerplaats en vandaar met Jul’s bus naar het park toe. We hoefden echter niet lang te wachten en het ritje was maar kort. Enige aantekening die ik kan maken over de parkeerplaats is het ontbreken van borden waar je auto ongeveer staat. Dat vraagt dus enige concentratie om te houden waar je die weg hebt gezet.

Wat had Julianatoren allemaal te bieden:

Bij binnenkomst gelijk maar even naar het toilet en wat me meteen opviel was dat ze bij de ingang enkel kindertoiletten hadden. Erg leuk om te merken dat het echt gericht is op de jonge leeftijd doelgroep, je merkt gelijk dat je daar op de goede plek bent met een kleuter.

(Mama had een maandelijks probleempje en geen spullen bij zich, indien je ooit daar tegen dat probleem aanloopt. In de wc’s hangt niets, maar in het winkeltje bij de ingang is maandverband per stuk voor 10 cent te koop. Het duurde even voor ik daarachter was, dus bij deze bespaar ik wellicht een andere zoekende mama die trip. Uiteraard heb ik altijd iets bij me, behalve nu. )

Dan natuurlijk snel de attracties in, daar komen we immers voor. Wat meteen opvalt is de kleinschaligheid van het park waardoor er niet veel gelopen hoeft te worden van attractie naar attractie. Het geeft in het begin wel heel even een opgepakt idee en je moet wennen aan de hoeveelheid kleine kinderen en ouders (althans ik) maar dat went gauw en daarna valt het allemaal reuze mee. De wachttijden waren deze dag echt acceptabel. Hooguit een aantal minuten (op de helikoptertour na dan daar sta je echt 40 minuten te wachten, maar ook dan is er aan de kinderen gedacht met bezigheden in de wachtrij).

Lekker de lucht in samen met mama. Het enige nadeel te noemen aan deze attractie vond ik de hoge instap. Verder leuk dat je als kind zelf kan bepalen of je omhoog gaat of omlaag.

IMG_2243

Erg leuk voor de kleintjes en ze kan er heel trots in zonder mama!

IMG_2258

Spannend hoor, deze draai echt alle kanten uit en is best een beetje spannend!

IMG_2267

Dan is alleen in de theekopjes minder spannend daarna, maar nog steeds heel erg leuk!

IMG_2280

Gezellig met mama in de kolenbak van de trein, zo konden we de machinist goed zien!

IMG_2300

Lekker even zweven in deze zweefmolen speciaal voor de kleinere kinderen.

IMG_2324

Ook deze attracties speciaal voor de kleintjes en verboden voor mama’s en papa’s!

IMG_2334

IMG_2354

Na lang wachten mochten we eindelijk de helikopter in. Max. 2 kleine kinderen en 1 volwassenen kan erin. Mama of Papa zit echt dubbelgevouwen en erin en eruit komen is een kleine uitdaging. Maar het is het meer dan waard!

IMG_2371

Dan even uitrusten in een rustige attractie en mama gaat gewoon mee ook al kan kleuterlief alleen, voor de gezelligheid!

IMG_2374

Als laatste gaan we nog in de ballonnen even de lucht in en wat ronddraaien.

IMG_2381

Conclusie van onze dag Julianatoren:

Al met al een geweldig park voor de jongere kinderen vanaf 3 a 4 jaar. Ze kunnen veel zelf en de loopafstanden zijn goed te doen. Ook zijn er nog shows te bezoeken, al hebben wij daar geen tijd voor gevonden om heen te gaan. Na 5 uur in het park vond mama het tijd om weer richting auto te gaan voor de massa gebruik wilde maken van de bus naar de parkeerplaats en ook in verband met de lange terugreis. Maar je kan daar echt als je dat wil een hele dag jezelf vermaken.

We zijn ook nog in de achtbaan geweest, maar geen foto’s van. Is te doen met een kleuter die een klein beetje lef heeft. Maar mama moest haar dochter wel wat aanmoedigen.

Het viel me ook op dat er een gevarieerd aanbod van eten wordt aangeboden. De prijzen zijn redelijk, maar uiteraard altijd hoger dan buiten een pretpark.

Het park is echt heel duidelijk doelgroep georiënteerd. Je moet daar niet met tieners meer wezen. Die zouden er niet genoeg spanning vinden. Maar voor 4 tot 6 jarigen ideaal denk ik. Er is wel ook voor de iets oudere kinderen e.e.a. ,maar ik denk dat die al gelukkiger zouden worden in een algemeen georiënteerd park. Maar tot 10 jaar denk ik dat ze hier, in gezinsverband met jongere broertjes of zusjes, wel aan hun trekken komen.

Volgend jaar staat er zeker weer een bezoek op de planning!

Hoe zijn jouw ervaringen met Julianatoren?

Iets eerder deze zomer zijn we naar Toverland geweest. Ook daar heb ik een blog/review aan gewijd. Lees hier verder.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten