20170205 124734
| | |

Impressie PIT Museum en PAW Patrol Speurtocht!

Afgelopen zondag ging Anke met haar gezin maar Almere om de PAW Patrol Speurtocht uit te testen én haar jongens hun grote helden van PAW Patrol te laten ontmoeten bij een speciale Meet & Greet PAW Patrol dag in het PIT Museum. Ze maakte daar de volgende persoonlijke impressie:

En toen was het zover….DE ontmoeting..

Ik zal me eerst even kort voorstellen: Ik ben Anke Boonen woonachtig in Limburg en beretrotse mama van Job (6 jaar) en Cas (3 jaar). Parttime werkzaam als secretaresse en verder soms een loedermoeder, soms een perfecte moeder. Kortom ik doe mijn best, net zoals iedereen! Ik woon samen met mijn vriend en onze trouwe viervoeter Casa.

 PIT Museum

Zondag 5 februari mocht ik op uitnodiging van Barbara afreizen naar Almere. Een hele reis maar je moet er wat voor over hebben om je helden te zien. Mijn vriend kon niet mee dus gingen mijn ouders mee en onze 2 jongens natuurlijk. Op weg naar het veiligheidsmuseum PIT, waar er een heuse Meet en Greet georganiseerd was door het museum i.s.m. Nickelodeon. Daar zouden Job en Cas hun helden Marchall en Chase ontmoeten van de Paw Patrol.

20170205 113423 e1486569957533

Echte Fans onderweg naar hun helden!

Op de heenweg natuurlijk al samen in de auto de PAW patrol boekjes gelezen en regelmatig hoorde ik: ‘Paw Patrol niets te dol’ en  ‘Geen klus te groot, geen pup te klein!’

Thuis wordt er heel veel gespeeld met de uitkijktoren en de bijbehorende helden. Hele avonturen worden er nagespeeld. Ze waren dan ook beetje hyper toen we er uiteindelijk waren. Het museum is goed bereikbaar, met bewegwijzering kom je in de parkeergarage P7 die op 5 minuten lopen van het museum is.

Even melden aan de receptie en ik kreeg een badge als toegangsbewijs. Uiteraard de Speurtocht van PAW patrol en een plattegrond van het museum meegekregen van de vriendelijke medewerkster. Het avontuur kon beginnen.

Jassen en tassen konden we in de garderobe kwijt. Pluspunt hiervan vind ik de kluisjes.
Ideaal om een en ander achter slot en grendel te kunnen opbergen.

Bij de ingang is er natuurlijk ook een plek voor merchandise van Paw Patrol en ander speelgoed welke met veiligheid te maken heeft. Denk hierbij aan Lego en spelletjes. Er is ook een horeca gelegenheid met kleine kaart, hier hebben we zelf geen gebruik van gemaakt. Maar ik zag veel tosti’s voorbij komen!

PAW Patrol Speurtocht in het PIT Museum

De speurtocht was leuk opgezet met een vrolijk uitziende kaart geheel in het thema van Paw patrol. Het was vooral een visuele tocht, op zoek naar de voetstappen van de Paw patrol helden en dan is het de bedoeling om je te verkleden in de verkleedhoek. Zodat je als een ware politieagent of brandweerman het museum in kan. Helaas zijn onze jongens niet zo van het verkleden (alleen bij het schoolcarnaval) en hebben we die stap overgeslagen.

Op zoek naar de volgende stap komen we zoveel tegen in het museum. Alle soorten hulpvoertuigen en in sommige hiervan mag je zelfs een kijkje nemen en zien waar alles voor dient.

 PIT Museum
 PIT Museum

Toen trok meteen de skelterbaan de aandacht, tevens onderdeel van de speurtocht. Verschillende maten skelters waardoor er door groot en klein geskelterd kan worden. Echter onze Cas van 3 jaar is toch nog te klein om zelf te skelteren, dus maar een lift genomen bij grote Job. Ging prima op deze manier. Op deze skelterbaanwas het natuurlijk wel de bedoeling om je aan de verkeersregels te houden, dus stoppen voor het rode licht en niet te snel rijden want…daar is de flitspaal. Denk dat we binnenkort de boetes kunnen verwachten.

Het museum (een grote hal) is opgedeeld in verschillende sectoren, denk hierbij aan meldkamer, geneeskundige hulp, crisiscentrum, bij de brandweer, wapenkluis en nog veel meer.

 PIT Museum

Onze jongens vonden alle oude hulpauto’s (erfgoedcollectie!) erg tof om te zien.

 PIT MuseumDe tentoonstellingen, crime-scene games en de zelftesten (ben je geschikt voor de …)waren toch voor wat oudere kinderen. Dit kan je al zien aan het feit dat alles toch wel op zekere hoogte is en ze er zelf niet bij kunnen. Wat ze wel erg stoer vonden was het brandende huis en het blussen van een digitale brand. En natuurlijk een kijkje nemen in een echte politiecel. De oudste durfde er net in met 1 voet over de drempel…onze held!

De PIT Pas

Wat ook een leuk persoonlijke item is van dit museum is de PIT-PAS. Je krijgt bij binnenkomst een pas welke je scant op de verschillende opdrachtzuilen. Je resultaten worden opgeslagen en die kun je na het bezoek in je mail verwachten.

Het hoogtepunt: De Meet & Greet Met PAW Patrol

Het uiteindelijke hoogtepunt was toch wel de ontmoeting van de helden van Paw patrol.
Als eerste op de foto met Marchall, Cas helemaal in zijn element en durft goed samen met grote broer Job op de foto te gaan. Hij kijkt helemaal verbaasd naar Marchall en is echt onder de indruk. Zo onder de indruk dat als we even later terug gaan voor Chase  omdat hij het opeens heel spannend vond. Dan maar samen met mama op de foto, ook erg gezellig.

Ze hebben het erg goed geregeld bij de Meet en Greet, elk half uur wordt er gewisseld tussen Chase en Marchall. Ook al is er een rij het verloopt heel soepel en voor elke kindje is er tijd!

 PIT MuseumNog even kleuren aan de lange tafels bij de horecagelegenheid. Er is opperste concentratie bij onze jongens want er kan een prijs gewonnen worden, dat is serious business. Kleurplaat opgehangen aan de waslijn en nu duimen maar!

Wij hebben in ieder geval een gezellig dagje uit gehad en nog heerlijk afgesloten bij de pannenkoekbakker…  Mhmm.

Ik ben Barbara dankbaar dat wij deze dag mochten beleven.

Superbedankt!

——————————-

Barbara: Super dat jullie het zo geweldig naar de zin hebben gehad in het PIT Museum. Een dag die echt iets was voor de echte PAW Patrol fans: Jullie! Bedankt voor dit leuke persoonlijke verslag. Nu hebben lezers van Onlybyme met jonge (klein)kinderen een nieuwe leerzame tip voor een dagje uit erbij! 😉

Disclaimer: voor deze impressie zijn toegangskaarten verstrekt door het PIT Museum.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten